- Член од
- 27 август 2010
- Мислења
- 105
- Поени од реакции
- 5
ако е стварно вака тешко нас!Што е ова ФИНАНСИСКИ ПАЗАРИ И ИНСТИТУЦИИ ВО ЗИМСКИ СЕМЕСТАР? Зарем 4 задолжителни ќе имаме сега?
ако е стварно вака тешко нас!Што е ова ФИНАНСИСКИ ПАЗАРИ И ИНСТИТУЦИИ ВО ЗИМСКИ СЕМЕСТАР? Зарем 4 задолжителни ќе имаме сега?
Секако ни беше ова најтежок семестар, сега и ова ни фалеше, да земе некој да ги утепа тие таму што прават вакви глупости. Па кај ќе стигнеме ова се да го научиме, и со 3 задолжителни беше тешко, а не пак сега.ако е стварно вака тешко нас!
Да. Во зимскиот семестар си бираш еден изборен и имаш вкупно 4 предмети, а во летниот исто така бираш еден, а имаш два задолжителни.Чекајте сега едно блиц прашање: Во прва година ќе имаме три задолжителни предмети зимски, а два во летниот семестар?
Аха ок фала (ме бунеше страницата од факултетов пошто е таму обратно -.-)..Да. Во зимскиот семестар си бираш еден изборен и имаш вкупно 4 предмети, а во летниот исто така бираш еден, а имаш два задолжителни.
Најпеколна година сепак вистинскиот пекол е 4 ама тоа да стасаш таму прво Економија на инвестиции е еден од потешките предмети според мене има една задача која треба да научиш ккако се решава ако сакаш да положиш а таа задача ти е цел втор колквум.... Присуство да за да си ги земеш вежбите инаку не. Економски развој уште еден лудак ( прашај некој економија на работна сила што имал ) Гледај да го фатиш на колк оти на испит тешко тебе на пишување е и поминува обично 1-2 или никој. Регионална оди на предавања и ќе немаш проблем да го решиш на колк. Политика на технолошки ти е исто срање ко управување со системи и Златка предава па види ти. Политика на социјален развој немам учено ич само му пишував глупости и положивKolegi,daj kazete nesto povekje za slednive predmeti:Ekonomija na investicii,Regionalna ekonomija,Ekonomski razvoj,Politika na tehnoloski razvoj i Politika na socijalen razvoj,kazete kolku e lesen predmetot,profesorot kakov e,dali lesno/tesko se pominuva,prisustvo dali e bara itn,blagodarime odnapred)))))
Не е битно најважно е збир на кредити да не ти надминува 35 во семестар и може да стаиш и 5 во зимски и два во летен само да имашАха ок фала (ме бунеше страницата од факултетов пошто е таму обратно -.-)..
па кај смеат вака да прават? на веб страната нудат едно а во реалноста друго? ако навистина имаме 3 задолжителни предмети во зимскиот семестар ќе ги тужам за нетранспарентност...можеле да напишат на веб страната за тоа па пред уписите да бевме свесни за тоа што не чека...Да. Во зимскиот семестар си бираш еден изборен и имаш вкупно 4 предмети, а во летниот исто така бираш еден, а имаш два задолжителни.
па кај смеат вака да прават? на веб страната нудат едно а во реалноста друго? ако навистина имаме 3 задолжителни предмети во зимскиот семестар ќе ги тужам за нетранспарентност...можеле да напишат на веб страната за тоа па пред уписите да бевме свесни за тоа што не чека...
Аха ок фала (ме бунеше страницата од факултетов пошто е таму обратно -.-)..
хаха, како бе што ми менува мене лани другар ми се отепуваше од учење за 2 предмета, глава не дигаше од книга а годинава не 2 него 3 предмета се!
Што ти менува тебе, кога и колку имаш задолжителни предмети. Ако е така, почекај додека почнеш, не си свесен колку причини ќе имаш за тужење
Па нема семестар со два предмети, сигурно само два предмети учел другар тихаха, како бе што ми менува мене лани другар ми се отепуваше од учење за 2 предмета, глава не дигаше од книга а годинава не 2 него 3 предмета се!
Да не дојде до недоразбирање, мислев за 2 задолжителни, изборните не ги мешам.. колку што гледам на веб страната сеуште стои дека има 2 задолжителни предмети (зимски семестар) а колку што успеав да разберам од постовите погоре ќе имало 3 задолжителни за зимскиот семестар.Па нема семестар со два предмети, сигурно само два предмети учел другар ти
А што ти мења дали е задолжителен или изборен? Секако ќе мора да го учиш. Некои изборни се потешки и од самите задолжителни (д. етика и основи на сметководство пример).Да не дојде до недоразбирање, мислев за 2 задолжителни, изборните не ги мешам.. колку што гледам на веб страната сеуште стои дека има 2 задолжителни предмети (зимски семестар) а колку што успеав да разберам од постовите погоре ќе имало 3 задолжителни за зимскиот семестар.