Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе досега Тотенхем газеше, па сега им бил период на подмладување. Имаа среќа што Сити не беа уиграни и Ливерпул беа очајни па што влегоа во лига на шампиони. Тоа им е прв и ќе им биде последен пат. Последниве 6-7 години се стално тука некаде, а уствари не се никаде. Па уште Реднап ќе пробал да вметне 4-5 играчи од младинската школа. @Џену Грл, што ќе кажеш во врска со тоа? :D Јас сепак мислам дека Реднап ќе проба да купи 4-5 играчи па макар и 35годишни наместо да земе од младинците. :D
Да видам да не верувам младинци во Тотенхем : D Му стигаат Лас и Аде, кај ќе ги става младите :icon_lol: Стварно, чим Фил Невил лани го бараше колку само да се купи нешто...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Да видам да не верувам младинци во Тотенхем : D Му стигаат Лас и Аде, кај ќе ги става младите :icon_lol: Стварно, чим Фил Невил лани го бараше колку само да се купи нешто...
Кога сме веќе кај Диара:

http://www.talksport.co.uk/sports-news/football/premier-league/transfer-rumours/1021/38/diarra-spurs-switch-lie

Изгледа и овој го одбил Ари. :)

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
Абе досега Тотенхем газеше, па сега им бил период на подмладување. Имаа среќа што Сити не беа уиграни и Ливерпул беа очајни па што влегоа во лига на шампиони. Тоа им е прв и ќе им биде последен пат. Последниве 6-7 години се стално тука некаде, а уствари не се никаде. Па уште Реднап ќе пробал да вметне 4-5 играчи од младинската школа. @Џену Грл, што ќе кажеш во врска со тоа? :D Јас сепак мислам дека Реднап ќе проба да купи 4-5 играчи па макар и 35годишни наместо да земе од младинците. :D
А кој спомна дека Тотенхем газел или бил врв.Само реков дека имаше успешна сезона и дека има ред причини поради кои не може да го повтори тоа.Незнам колку пратиш фудбал воопшто а не пак тотенхем.Малку да ги гледаше подготовките и првите 2 утакмици ќе сватеше што пишувам..... Вака секој нареден коментар е излишен.
BTW сити не биле уиграни а? :) ;) сити никогаш нема да бидат уиграни!!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
А кој спомна дека Тотенхем газел или бил врв.Само реков дека имаше успешна сезона и дека има ред причини поради кои не може да го повтори тоа.Незнам колку пратиш фудбал воопшто а не пак тотенхем.Малку да ги гледаше подготовките и првите 2 утакмици ќе сватеше што пишувам..... Вака секој нареден коментар е излишен.
BTW сити не биле уиграни а? :) ;) сити никогаш нема да бидат уиграни!!
Во право си, не гледам јас фудбал, ти гледаш. ;)
Ти искоментирав на постот затоа што според мое мислење вториот и третиот фактор немаат везе.
И да има некое подмладување (што знаејќи го Хари Реднап не ми се верува затоа што типот работи под полна пареа цела година само за трансфери. Зависен е од нив. Може ќе има некој внес, ама само во куповите затоа што не знам дали си фан на Тотенхем, ама ако им го погледнеш составот ќе видиш дека имаат повеќе проверени играчи во првиот тим од Арсенал и од Ливерпул) нема да се осети голема разлика затоа што клучниот фактор зошто Тотенхем не влезе и зошто нема да влезе е немањето доволно квалитет и немање на добар менаџер.
Третиот фактор ти се коси со успехот од пред 2 години затоа што тогаш Тотенхем стигна до финале лига куп и полуфинале Фа куп.

Што сакаш можеш да збориш за Сити, ама Сити има сега страшна екипа и колку толку уиграна од минатата година. Тогаш Сити сеуште се немаше изградено, а уиграно па ич. Од друга страна и Ливерпул беше очаен и Тотенхем ја искористи ситуацијата. Таква ситуација само еднаш и нареден пат којзнае кога.

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
Во право си, не гледам јас фудбал, ти гледаш. ;)
Ти искоментирав на постот затоа што според мое мислење вториот и третиот фактор немаат везе.
И да има некое подмладување (што знаејќи го Хари Реднап не ми се верува затоа што типот работи под полна пареа цела година само за трансфери. Зависен е од нив. Може ќе има некој внес, ама само во куповите затоа што не знам дали си фан на Тотенхем, ама ако им го погледнеш составот ќе видиш дека имаат повеќе проверени играчи во првиот тим од Арсенал и од Ливерпул) нема да се осети голема разлика затоа што клучниот фактор зошто Тотенхем не влезе и зошто нема да влезе е немањето доволно квалитет и немање на добар менаџер.
Третиот фактор ти се коси со успехот од пред 2 години затоа што тогаш Тотенхем стигна до финале лига куп и полуфинале Фа куп.

Што сакаш можеш да збориш за Сити, ама Сити има сега страшна екипа и колку толку уиграна од минатата година. Тогаш Сити сеуште се немаше изградено, а уиграно па ич. Од друга страна и Ливерпул беше очаен и Тотенхем ја искористи ситуацијата. Таква ситуација само еднаш и нареден пат којзнае кога.
Значи незнам јас дали ме разбираш ама јас на македонски пишам и мислам дека сум јасен.Како прво до лани тотенхем немаше ни еден младинец, а за оваа година во првиот тим се пријавени Rose Townsend Livermore Carroll Walker и Button, а веќе тројца од нив играја на натпреварот од лига европа со хартс е сега ти види.
Во врска со тоа што го реков дека немаат играчи мислев на квалитетни играчи кои во секој момент можат да ги заменат првотимците.
SIMPLY......

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Значи незнам јас дали ме разбираш ама јас на македонски пишам и мислам дека сум јасен.Како прво до лани тотенхем немаше ни еден младинец, а за оваа година во првиот тим се пријавени Rose Townsend Livermore Carroll Walker и Button, а веќе тројца од нив играја на натпреварот од лига европа со хартс е сега ти види.
Во врска со тоа што го реков дека немаат играчи мислев на квалитетни играчи кои во секој момент можат да ги заменат првотимците.
SIMPLY......
Не го гледај ти Хартс, они послаби се и од Вест Хем во втора лига. Гледај го составот против Манчестер за да добиеш претстава кој ќе добива шанси сезонава. Освен ако мислиш ти дека правиме муабет за Карлинг Куп тоа е друга работа.
Ти можеш и Kane да го ставиш ако сакаш ама реално само Livermore и Townsend ќе добијат шанса или само Livermore кога ќе се комплетира составот. Walker играше минатата сезона во Астон Вила и не се сретнува со чудо за разлика од Jenkinson на пример од кај нас. Или ако мислеше буквално младинци по години тогаш стави го и Бејл зошто и он е годиште на Вокер и ќе се лажеме. Не гледам и нема да можеш никако да ми објасниш како е тоа лошо ако некој млад квалитетен играч седне на клупа некој играч што бил првотимец од минатата сезона или предминатата кога успеаа да се квалификуваат во лига на шампиони. Не си замина ниту еден од средината во Тотенхем последниве 2 сезони така?? Ослабување е да се стави младинец од школата во прв тим поради заминување на Цеск, а не е ослабување кога Вилшер на 19 години (2 години помлад од твојот Ливермор) ќе седне на клупа некој првотимец затоа што заслужил.
Едноставно е, клучниот фактор ќе биде немање на квалитет, а не годините на некои играчи.

И уште еднаш ќе ти кажам, сега Тотенхем има и појак и поголем состав од тој кога обезбедија пласман во лш, ама "за жал" ги нема очајниот Ливерпул и Сити од тоа време па Тотенхем да обезбеди пласман.

Колку само се спушти Адебајор ниско. До вчера расистички беше навредуван од навивачите на Тотенхем, а сега бара спас во нив. Сакам и Насри истото да го снајде и да мора во Тотенхем да си ја враќа кариерата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имаа една гадна песна фановите на Тотенхем за Адебајор, сега ќе ја преработат сигурно :)

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
Не го гледај ти Хартс, они послаби се и од Вест Хем во втора лига. Гледај го составот против Манчестер за да добиеш претстава кој ќе добива шанси сезонава. Освен ако мислиш ти дека правиме муабет за Карлинг Куп тоа е друга работа.
Ти можеш и Kane да го ставиш ако сакаш ама реално само Livermore и Townsend ќе добијат шанса или само Livermore кога ќе се комплетира составот. Walker играше минатата сезона во Астон Вила и не се сретнува со чудо за разлика од Jenkinson на пример од кај нас. Или ако мислеше буквално младинци по години тогаш стави го и Бејл зошто и он е годиште на Вокер и ќе се лажеме. Не гледам и нема да можеш никако да ми објасниш како е тоа лошо ако некој млад квалитетен играч седне на клупа некој играч што бил првотимец од минатата сезона или предминатата кога успеаа да се квалификуваат во лига на шампиони. Не си замина ниту еден од средината во Тотенхем последниве 2 сезони така?? Ослабување е да се стави младинец од школата во прв тим поради заминување на Цеск, а не е ослабување кога Вилшер на 19 години (2 години помлад од твојот Ливермор) ќе седне на клупа некој првотимец затоа што заслужил.
Едноставно е, клучниот фактор ќе биде немање на квалитет, а не годините на некои играчи.

И уште еднаш ќе ти кажам, сега Тотенхем има и појак и поголем состав од тој кога обезбедија пласман во лш, ама "за жал" ги нема очајниот Ливерпул и Сити од тоа време па Тотенхем да обезбеди пласман.

Колку само се спушти Адебајор ниско. До вчера расистички беше навредуван од навивачите на Тотенхем, а сега бара спас во нив. Сакам и Насри истото да го снајде и да мора во Тотенхем да си ја враќа кариерата.
Види вака малку си ги побркал муабетиве и не можам крај да ти најдам зошто во минатите постови ми викаш едно, па после вртиш на трето за на крај да го зборуваш истото што и јас само никако да се разбериме.ти сметаш дека тотенхем успеал да се пласира во лш само заради тоа што сити и ливерпул не биле во форма и сл., додека јас викам дека тотенхем таа сезона имаше одличен тим без разлика какви биле конкурентите и токму поради играњето во лш и во сите купови не можеше да го постигне истиот резултат бидејќи имал мал ростер на фудбалери па затоа оваа година ќе се обидат да внесат неколку играчи за од вгодина тимот да биде квалитетен за сите боишта
И на крај пак ако не се разбериме или ако имаш некое твое друго мислење незнам што да ти кажам.....
останува да си дискутираме и така за темава има малку заинтересирани.
поздрав

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Види вака малку си ги побркал муабетиве и не можам крај да ти најдам зошто во минатите постови ми викаш едно, па после вртиш на трето за на крај да го зборуваш истото што и јас само никако да се разбериме.ти сметаш дека тотенхем успеал да се пласира во лш само заради тоа што сити и ливерпул не биле во форма и сл., додека јас викам дека тотенхем таа сезона имаше одличен тим без разлика какви биле конкурентите и токму поради играњето во лш и во сите купови не можеше да го постигне истиот резултат бидејќи имал мал ростер на фудбалери па затоа оваа година ќе се обидат да внесат неколку играчи за од вгодина тимот да биде квалитетен за сите боишта
И на крај пак ако не се разбериме или ако имаш некое твое друго мислење незнам што да ти кажам.....
останува да си дискутираме и така за темава има малку заинтересирани.
поздрав
Токму така Тотенхем оваа сезона е далеку од борба за 4тата позиција.Тоа се должи на неколку факти.
Прво лани не успеааја да влезат во големата четворка, а годинава го имаат скоро истиот состав но разликата е во тоа што другите екипи добро се засилија.
Второ секоја екипа си има периоди на подмладување на составот и во тој период обично екипите назадуваат неколку места на табелата.Тотенхем оваа сезона ќе проба да вметне 4-5 играчи од младинската школа, па тука ќе ги видиме способностите на Реднап.
Трета работа е тоа што имаат мал број на играчи а играат премногу натпревари, токму тоа беше една од причините што не го повторија успехот од пред 2 години.Мислам дека годинава треба да ги жртвуваат сите куп натпревари за да останат во солидна кондиција.
Прочитај си го мислењето и види кој отиде од едно во друго. Ти викаш дека поради некое си подмладување Тотенхем ќе биде далеку од борба за 4та позиција. Јас ти викам дека факторот поради кој Тотенхем ќе биде далеку од борба не е подмладувањето туку квалитетот или поточно кажано неквалитетот. Подмладување ќе има доколку си замине некој клучен играч или барем првотимец, а го замени некој младич од школата. Од Тотенхем си замина некој??? НЕ! Едноставно е, Тотенхем го задржува истиот тим и плус внесува двајца "квалитетни" играчи од младинците. Вакво "подмладување" прават сите светски екипи секоја сезона. Тоа може само да биде фактор за идење нанапред, а не за идење наназад како што го кажуваш ти па како сакаш врти го.

Друга работа, ако тогаш Тотенхем имал одличен тим и не зависел нивниот пласман од конкурентите каков тим има сега кога се работи за истите играчи минус Чорлука, а плус Ван Дер Ваарт, Галас, Фридл, Сандро, Пјенар, Адебајор? Или сега важи тоа дека нивниот пласман зависи од конкурентите а?
Да се надополнам, не зборам за минатата сезона зошто сфаќам дека имале мал состав да се борат на сите полиња. Зборам за факторот кој го наведе поради кој Тотенхем биле далеку од 4то место сезонава.

И смири се, дискутираме. Гледам многу си напнат во постовите, така да опушти се, никој не јаде ќутек тука ако си го каже своето мислење.

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
Прочитај си го мислењето и види кој отиде од едно во друго. Ти викаш дека поради некое си подмладување Тотенхем ќе биде далеку од борба за 4та позиција. Јас ти викам дека факторот поради кој Тотенхем ќе биде далеку од борба не е подмладувањето туку квалитетот или поточно кажано неквалитетот. Подмладување ќе има доколку си замине некој клучен играч или барем првотимец, а го замени некој младич од школата. Од Тотенхем си замина некој??? НЕ! Едноставно е, Тотенхем го задржува истиот тим и плус внесува двајца "квалитетни" играчи од младинците. Вакво "подмладување" прават сите светски екипи секоја сезона. Тоа може само да биде фактор за идење нанапред, а не за идење наназад како што го кажуваш ти па како сакаш врти го.

Друга работа, ако тогаш Тотенхем имал одличен тим и не зависел нивниот пласман од конкурентите каков тим има сега кога се работи за истите играчи минус Чорлука, а плус Ван Дер Ваарт, Галас, Фридл, Сандро, Пјенар, Адебајор? Или сега важи тоа дека нивниот пласман зависи од конкурентите а?
Да се надополнам, не зборам за минатата сезона зошто сфаќам дека имале мал состав да се борат на сите полиња. Зборам за факторот кој го наведе поради кој Тотенхем биле далеку од 4то место сезонава.

И смири се, дискутираме. Гледам многу си напнат во постовите, така да опушти се, никој не јаде ќутек тука ако си го каже своето мислење.
Како прво незнам по што заклучи дека сум напнат вакви дискусии си имам секој ден, башка ти ми изгледаш некако понапнат, или си лечиш комплекси набиени од кутриот арсенал.
Второ навистина незнам како попросто да ти објаснам што значи подмладување на екипа и што значи тоа да имаш мал број на квалитетни фудбалери за сите натпреварувања и навистина нема ни да се трудам.Си забегал со твоите филозофии и очигледно е дека не прифаќаш туѓо мислење па ајде сега на секој коментар нешто контра и т.н.И кај води тоа до бескрај.
На крајот сите си имаат право на свое мислење што не значи дека другите треба да го прифатат.
GGMU

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Како прво незнам по што заклучи дека сум напнат вакви дискусии си имам секој ден, башка ти ми изгледаш некако понапнат, или си лечиш комплекси набиени од кутриот арсенал.
Второ навистина незнам како попросто да ти објаснам што значи подмладување на екипа и што значи тоа да имаш мал број на квалитетни фудбалери за сите натпреварувања и навистина нема ни да се трудам.Си забегал со твоите филозофии и очигледно е дека не прифаќаш туѓо мислење па ајде сега на секој коментар нешто контра и т.н.И кај води тоа до бескрај.
На крајот сите си имаат право на свое мислење што не значи дека другите треба да го прифатат.
GGMU
Јас сум напнат? :D Башка јас си кажувам мислење, а ти се правиш паметен со изрази "зборам македонски" и "не гледаш фудбал" што ме повредува затоа што пола живот го имам пројдено како навивач на Арсенал. ;) Ако сакаш да се направиш паметен биди покреативен малку.

Клучните две прашања за твоите "факти" не ги одговори и после јас сакаш да ти го прифатам мислењето? Прифаќам мислења само кои се издржани, а не вакви од ракав колку нешто да се пише и затоа враќам на секој коментар. И ете го за некој ден Паркер нов играч на Тотенхем па кажи му чао и на твојот Таунсенд. :D Остана само Ливермор од подмладувањето. :D А изгледа забораваш дека кога Тотенхем немал ниту еден млад играч, тој истиот Дени Роуз му шибна гол меѓу рогови на Алмунија. ;) Сезона 2009/2010. Или изгледа не си ни гледал, па и ова од памет го кажа.

Ајде поздрав сега.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
25.08

DAILY MIRROR
• Самир Насри веќе ја упати првата провокација кон Арсенал и фановите на клубот откако конечно го комплетираше преминот во Манчестер Сити вреден 24 милиони фунти.
• Флорент Малуда доби шанса за заминување од Челзи во Јувентус..
• Менаџерот на Блекбурн, Стив Кин се обидува да го ангажира Ел Хамдуи од Ајакс.
• Менаџерот на Њукасл, Алан Пардју цели кон левиот бек на Интер, Давиде Сантон.
• Овен Којл одржал разговори со дефанзивецот на Манчестер Сити, Дедрик Бојата за позајмица.
• Ипсвич денеска се очекува денеска да го комплетира трансферот на Џими Булард.
THE SUN
• Џои Бартон синоќа потврди дека е на работ на премин во КПР, но исто така додаде дека се уште се надева на понуда за нов договор од Њукасл во последен момент.
• Дени Велбек и Том Клеверли ќе потпишат нови 5 годишни договори со Манчестер Јунајтед, со што ќе заработуваат двојно повеќе од сегашната заработувачка.
• Самир Насри откри дека легендата на Арсенал, Патрик Виеира го советувал да ја прифати понудата на Манчестер Сити.
• Менаџерот на Тотенхем, Хари Реднап го посакува Џо Кол.
• Понудата на Блекбурн од 6 милиони фунти за услугите на Ведад Ибишевиќ беше прифатена од страна на Хофенхајм.
• Ливерпул го испрати напаѓачот, Дани Пачеко на позајмица во Алтетико Мадрид до крајот на сезоната.
• Блекбурн го отпушти Брет Емертон со што тој може да потпише за Сиднеј.
DAILY MAIL
• Понудата на Арсенал за позајмица на Кака била одбиена.
• КПР ќе го направи Џои Бартон најплатениот фудбалер во историјата на клубот.
• Себастијан Коатес ќе пристигне на Енфилд во наредните 48 часа каде треба да го комплетира својот премин во Ливерпул вреден 6 милиони фунти.
• Хари Реднап минатата ноќ му препорача на Лука Модриќ повторно да мисли на фудбал, откако претседателот Даниел Леви јасно стави дознаење дека тој нема да биде продаден.
• Фулам влезе во трката за напаѓачот на Фрајбург, Демба Папис Сисе.
DAILY STAR
• Џои Бартон е на работ на премин во КПР каде би заработувал по 100.000 фунти неделно.
• Арсенал доби конкуренција од Малага и Валенсија во трката за Микел Артета.
THE GUARDIAN
• Челзи подготвува подобрена понуда за Алваро Переира, откако првичната од 16.6 милиони фунти беше одбиена од Порто.

26.08

THE SUN
• Хари Реднап инсистира дека ја добиле 30 милионската битка со Челзи за Лука Модриќ.
• Самир Насри повторно го нападна Арсенал, со зборовите дека тоа што тимот има слаби амбиции не било доволно да го задржат.
• Toтенхем подготвува 16 милиони фунти за напаѓачот од Бразил, Леандро Дамиао.
• Менаџерот на КПР, Нил Ворнок подготвува 2 милиони фунти за играчот на Мидлзбро, Себ Хајнс.
• Стив Кин му препорача на Ел Хаџи Диуф дека треба да замине од Ивуд Парк пред да затвори трансфер прозорецот.
• Андре Вилас Боас синоќа беше одбиен од својот поранешен клуб во обидот за ангажман на Алваро Переира.
• Блекбурн му дал рок на Ведад Ибишевиќ да се одлучи денеска дали ќе премине на Ивуд Парк.
• Роберто Манчини повторно се интересира за Фернандо Гаго.
DAILY MIRROR
• Крег Белами од синоќа е чекор поблиску до премин во Ливерпул откако му беше кажано дека може да замине од Сити без оштета.
• Трансфер целта на Челзи, Лука Модриќ воопшто не беше забележан синоќа на Вајт Харт Лејн каде Тотенхем играше против Хартс.
• Арсен Венгер доставил првична понуда од 6 милиони фунти за Гери Кејхил.
• Менаџерот на Виган, Роберто Мартинез вели дека екипите на Тотенхем и Ливерпул доста доцна влегле во ткрата за Хуго Родалега.
• Фулам ќе ја зголеми понудата за Камерон Жером откако причината беше одбиена.
DAILY MAIL
• КПР синоќа беа принудени да причекаат на трансферот на Џои Бартон.
• Тотенхем синоќа го ангажира Јаго Фалке од Јувентус на позајмица.
• Болтон се обидува да го ангажира Педро Леон од Реал Мадрид на позајмица до крајот на сезоната.
• Арсенал влезе во трката за тинејџ сензацијата од Франција, Мбаје Нианг.
• Шансите за Дарен Гибсон да премине во Астон Вила се сведоа на минимум откако тој заработи повреда на глуждот.
• ВБА сакаат да триумфираат во трката за Недум Онуоха со Евертон и КПР, откако веќе ја загубија битката за Дедрик Бојата.
• Њукасл се во предност за ангажман на дефаназивецот на Ленс, Дарнел Ситу.
DAILY EXPRESS
• Цеск Фабгреас слично како и Самир Насри вели дека безчуствителниот стадион на Арсенал била една од главните причини за напуштање на англискиот фудбал.
• Ласана Диара вчера отфрли заминување од Реал Мадрид.

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
Јас сум напнат? :D Башка јас си кажувам мислење, а ти се правиш паметен со изрази "зборам македонски" и "не гледаш фудбал" што ме повредува затоа што пола живот го имам пројдено како навивач на Арсенал. ;) Ако сакаш да се направиш паметен биди покреативен малку.

Клучните две прашања за твоите "факти" не ги одговори и после јас сакаш да ти го прифатам мислењето? Прифаќам мислења само кои се издржани, а не вакви од ракав колку нешто да се пише и затоа враќам на секој коментар. И ете го за некој ден Паркер нов играч на Тотенхем па кажи му чао и на твојот Таунсенд. :D Остана само Ливермор од подмладувањето. :D А изгледа забораваш дека кога Тотенхем немал ниту еден млад играч, тој истиот Дени Роуз му шибна гол меѓу рогови на Алмунија. ;) Сезона 2009/2010. Или изгледа не си ни гледал, па и ова од памет го кажа.

Ајде поздрав сега.
Секоја чест за тоа што си навивач пола живот на арсенал мада не знам колку си возрасен, но некои работи не си ги сконтал.
Како прво викаш дека подмладување на екипа е кога секоја година внесуваат по 1-2 играчи!?Колку за пример подмладување на екипа е кога фергусон во една и пол сезона успеа да ги внеси браќата невил, бекам, гигс, сколс, солскер, бат, браун, оши и тн.
Истиот процес е запоцнат од лани па еве и оваа сезона продолжува па до нова година скоро нов тим.Велбек, Клеверли, браќата Рафаел, Македа, Андерсон, Смајлинг, Јоунс, Де Геа, Линдегард, Диуф, и т.н е тоа ти се вика вистинско подмладување и токму поради тоа манчестер нема да биде тоа што беше лани.
И те молам во иднина малку анализирај го тоа што го пишуваш, а пак додека мислиш дека си право нема проблем и така досадно ќе беше да бевме сите истомисленици.
поздрав.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom