Што е моментов со државно знаме на свадба?

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Еве јас лично од толку свадби што сум бил само на последнава имаше знаме.И тоа бајгити големко.Е сега тоа си го поврзувам ради тоа што младоженецов и невестава 10 години не беа вратени во Македонија(печалбари),па ваљда мерак им беше..

Имам доста пати речено и пак ќе речам "Убила ме простоќа". Каков е тој патриотизам на урликање и чукање во гради и тоа на свадба демек горди македонци сме... и што сеа? Ако сте горди македонци како што се кажувате да не очекувате медал да ви даде некој или признание или нешто слично.
Мојот став е дека е бессмислено ова со знамињата по свадби. На крај краишта да бидеш националист тако звани патриот во денешно време е исто како да си сто години назат во секој поглед. Ама нека, се надевам дека ќе се искорени што побрзо.
Ај чао

Имам доста пати речено и пак ќе речам "Убила ме простоќа". Каков е тој патриотизам на урликање и чукање во гради и тоа на свадба демек горди македонци сме... и што сеа? Ако сте горди македонци како што се кажувате да не очекувате медал да ви даде некој или признание или нешто слично.
Мојот став е дека е бессмислено ова со знамињата по свадби. На крај краишта да бидеш националист тако звани патриот во денешно време е исто како да си сто години назат во секој поглед. Ама нека, се надевам дека ќе се искорени што побрзо.
Ај чао
сакаш да кажиш дека треба да се искоренат луѓето што ја сакаат својата татковина кои еден ден би го дале својот живот за да можеш ти денес слободно да седиш на нет ... значи од ваква младина негативна ... се прашувам зошто некогаш си го ризикував животот ... ужасно е ко ќе читаш вакви постови ... позз извинете за офф морав да вратам на посотв

сакаш да кажиш дека треба да се искоренат луѓето што ја сакаат својата татковина кои еден ден би го дале својот живот за да можеш ти денес слободно да седиш на нет ... значи од ваква младина негативна ... се прашувам зошто некогаш си го ризикував животот ... ужасно е ко ќе читаш вакви постови ... позз извинете за офф морав да вратам на посотв

Да тоа сакам да кажам, мило ми е што има такви како тебе што знаат најумно да протолкуваат пост. :tapp:

убила ме простоќа

Да тоа сакам да кажам, мило ми е што има такви како тебе што знаат најумно да протолкуваат пост. :tapp:

убила ме простоќа
Ај чао
ај последната реченица како ќе протолкуваш ... ??

И што ако извадам знаме? Демек ептен патриот сум така? Толку ја сакам татковината што го убацувам македонското знаме со јаболко горе на барјакот на свадба, каде што нема везе ништо со татковината т.е. јас влагам у брак со друга особа? Каде има поврзаност на татковината и свадбата?

Епа кога ќе пробаш да го употребуваш мозокот во логички размислувања тогаш нема ова прашање никогаш да го поставиш.

Бидејќи ако свадбата нема поврзаност со татковината,тогаш за што би им биле адетите???....за курчење??...ццц

И што ако се разведам после? Која е симболиката на знамето тогаш што било на почетокот? Безмислено. Место толку убави начини за изразување на љубов кон татковината, луѓево го прават тоа на места и настани кои немаат смисла...

Аииии...и што ако си се разведел после.....WOOOOWWWWWW.....па тогаш подобро е да се запрашаш "А зошто луѓето се веселат,на свадба,ако во иднина се случи да се разведат".

Седи имаш 1(кец) за денес.

Ај чао

A ти знаеш што значи патриот?

Бајрак - знаме нема од вчера на свадба. Носењето бајрак на свадба прераснало во еден од свадбените обичаи кои нема замрено. Затоа што повеќето замреа.

Јас и в соба чувам знаме и еден куп други приврзоци со сонце, не затоа што ги мразам другите туку затоа што си ја сакам земјата и нејзините симболи.

На крај краишта да бидеш националист тако звани патриот во денешно време е исто како да си сто години назат во секој поглед. Ама нека, се надевам дека ќе се искорени што побрзо.
Гледам западно европските држави и САД се милениуми назад во секој поглед. Ние, како либерална држава сме светлосни години понапред од нив, изгледа нема да не стигнат никогаш. Јас не гледам процес на искоренување на патриотизмот/национализмот во светов, баш напротив негово јакнење.

ОН: Како што кажа некој член погоре веројатно е заради што некој се чувствува убаво доколку на свадбата има знаме на неговата татковина.

Imav i jas zname vo soba. Ke go cuvav za svadba. Za mojata.

Mi ostana u partija na izborive...

A ти знаеш што значи патриот?

Бајрак - знаме нема од вчера на свадба. Носењето бајрак на свадба прераснало во еден од свадбените обичаи кои нема замрено. Затоа што повеќето замреа.

Јас и в соба чувам знаме и еден куп други приврзоци со сонце, не затоа што ги мразам другите туку затоа што си ја сакам земјата и нејзините симболи.

Да знам што е патриот и патриотизам и такви срања. Да срања! За мене сите тие бакрачи поврзани со патриотизам се гола вода. Секогаш кога ќе го прочитам овој збор добивам нагон за повраќање. Сите знаете да бидете "патриоти" да се чукате во гради, да се дерете Македонијаааааа по форуми. И штом некој ќе искаже мислење спротивно на вашите убедувања, одма е татковиномразач, одма се претвара во предавник, ајде да го бесиме на плоштад оти да не, се во името на патриотизмот. Нек пукну душмани!!!!!!!111
Вие сакајте си ја Македонија ама од такво сакање никој аир не видел и никој не ти брани да си чуваш приверзоци, твое право.

Епа кога ќе пробаш да го употребуваш мозокот во логички размислувања тогаш нема ова прашање никогаш да го поставиш.

Бидејќи ако свадбата нема поврзаност со татковината,тогаш за што би им биле адетите???....за курчење??...ццц

Аииии...и што ако си се разведел после.....WOOOOWWWWWW.....па тогаш подобро е да се запрашаш "А зошто луѓето се веселат,на свадба,ако во иднина се случи да се разведат".

Седи имаш 1(кец) за денес.

Никот коа ќе ти го видам - очигледно е за каков склоп на човек се работи и со каков светоглед располагаш и колку можеш да гледаш надвор од патриотизмот и да имаш објективно гледање на суштината како да ја сакаш земјата. Сигурно повеќе ти е страв дека ќе испаднеш помалце патриот ако не ги правиш работите со патриотски предзнак кои другите ги прават? Нели? Признај си убаво, од старт да си знам.

Адетите се поврзани со традицијата на народот и тие незначат љубов кон татковината туку се нешто што произлегло од нормалниот живот како дел од тој народ. Пример што има традиции кои се исти во повеќе земји. Тоа значи дека се од иста земја која ја сакаат? Ептен глуп ти беше примерот. 0/2

Ако се разведеш а ти пред тоа си бил со знамето, што значи тоа? Дека си венчал и на толкав битен настан од твојот живот си решил да извадиш знам и си покажал дека си ја сакаш земјата и после тоа тој битен настан завршува и што си постигнал? Си дал помала улога на знамето т.е. си го искористил во нешто што не траело многу долго. Нели е малце сквернавење на знамето во тој случај? Значи ептен глуп ти беше и овој пример 0/2.

Со 0 поени, добиваш кец од мене. Плус со тоа што директно ме навреди дека не сум употребувал мозок, те опоменувам дека ова ти е прва опомена, само зашто е насочена кон мене. Да беше кон друг - ќе одеше на бан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom