Србија главна пречка за напредокот на регионот кон ЕУ

S

Shaman

Гостин
Докато Белград не отвори досиетата от бившите служби-целиот западен Балкан ке оди со таа скорост на коjaто посакат те.
Не само Белград. Треба и Софија и Атина да ги отворат архивите, за да видиме што се случувало таму во последниве 100 години.
после за помирување ќе збориме (помеѓу два народи нормално). :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
и така....:pos2:.во име на братството, љубовта и пријателството- гејлада ја поддржа Србија за влез во ЕУ
Папуцис от своја страна подчерта, че Г'рција подкрепја процеса на интеграција на С'рбија в ЕС. "За Г'рција С'рбија е пријателска д'ржава и с'јузник.:kesa: Предадох (на Дачич) подкрепата на премиера и гр'цкото правителство за усилијата на С'рбија по п'тја к'м ЕС", каза оште тој.

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2011/04/28/1081682_gurciia_izrazi_podkrepata_si_za_srubskoto_chlenstvo_v/

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Tadić izjavio je danas da postoji mogućnost da Srbija ove godine ne dobije status kandidata za članstvo u EU i datum početka pregovora o članstvu, ali da i pored toga ne može da pristane na zahtev da ukine svoje institucije na severu Kosova i Metohije. „Srbija neće napustiti svoj narod na KiM. Srbija takođe neće odustati ni od evrointegracija.
http://srb.time.mk/read/300d188a2f/5780beb76e/index.html

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Тешки времиња за Србија , никој не ги ферма , ем им идат гости ем им велат да го признаат Косово.

Меркел рече дека Србија треба да се откаже од северот на Косово , а индиректно и дека треба да ја признаат независноста.

Коштуница вели : После посетата на Меркел , јасно е дека цената за влез во ЕУ е признавањето на Косово , овие услови нема кој да ги промени, и јасно е од 2008 кога најголем дел од земјите на ЕУ го признаа Косово.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Tadić izjavio je danas da postoji mogućnost da Srbija ove godine ne dobije status kandidata za članstvo u EU i datum početka pregovora o članstvu, ali da i pored toga ne može da pristane na zahtev da ukine svoje institucije na severu Kosova i Metohije. „Srbija neće napustiti svoj narod na KiM. Srbija takođe neće odustati ni od evrointegracija.
http://srb.time.mk/read/300d188a2f/5780beb76e/index.html
И да добавам, се стана след посетата на тетка Меркел во Белград. Германиja не е глупа да верува на инценирани акции.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.253
Tи зборуваше дека нашата младина е подобра од европската,дека европската младина нечинела и слично.Ти очигледно не живееш во Македонија.Нашата младина е за никаде.Педери,курви,насилници,прости,некултурни,неписмени,невоспитани.Доволно?
А демек во ЕУ младината е цвеќе за мирисање?!:tapp:
Педери,насилници и курви имаме исто колку ЕУ.
Прости и неписмени можда над нивниот просек ,ама природно интелегентна младина и школована (поради 'застарениот образовен систем' ние во средно работиме материјали шо тие ги работат на факултет во најминимална верзија) многу поголем процент од нив.Па тие ,образованата ЕУ младина гарантирам дека пола од нив не можат да ги покажат на карта земјите - членки на ЕУ.Не зборви напамет ,тие биле писмени ,а ние не...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
А демек во ЕУ младината е цвеќе за мирисање?!:tapp:
Педери,насилници и курви имаме исто колку ЕУ.
Прости и неписмени можда над нивниот просек ,ама природно интелегентна младина и школована (поради 'застарениот образовен систем' ние во средно работиме материјали шо тие ги работат на факултет во најминимална верзија) многу поголем процент од нив.Па тие ,образованата ЕУ младина гарантирам дека пола од нив не можат да ги покажат на карта земјите - членки на ЕУ.Не зборви напамет ,тие биле писмени ,а ние не...
Од толку интелигенција сме дојдени до овде.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.253
Од толку интелигенција сме дојдени до овде.
Да,во право си.
Младината:
- Не сакаше да се одделиме од Југославија (читај да се споиме со Србија)
- Ги затвори сите фабрики,а дел ги продаде за ич пари ( ја поеба основата за економски развој)
- Проба атентат на Глигоров
- Ја остави пругата за Бугарија недовршена,а ги потроши парите за таа намена
- Го смена знамето
- Ги затвори единствените фабрики за автобуси и оружје,сега купуваме автобуси од Ш квалитет и оружје од наши непријатели
- Уште е во преговори со едни комшии да си го смениме името,оти нив не им било по кеиф
- Донесе еден тон странци и им даде наше државјанство за да ја рушат Македонија
- Им даде амнестија на истите
- Ги намести Карпалак,Вејце и Љуботен
- Ги предизвика инцидентите во Гостивар/Тетово на 9 Јули 1997-ма и на Кале
- Ги прекрои општинските граници
- 4 години работат на 9 км автопат на делот Куманово - Табановце
- Ја измисли градежната мафија
- Го уби Мартин Нешковски
- Излезе на контрапротести против протестот за истото убиство
- Не подели на предавници и патриоти
- Го изгради споменикот на Александар или Воинот на коњ ,не знам точно
- Изгради и други споменици ,а економијата ја остај на пауза
- Не подели на црвени и плави ,Македонци и Албанци и 20 години не лажат на таа финта

На таа младина мислиш?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Тие не се родиле со 40+ години.И тие учеле во систем кои според повеќемина бил далеку подобар од овој сега па еве што направија.

Kajgana Shop

На врв Bottom