Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Не не, поентата не ми е да споредувам факултети, пишав поради тоа што гледам дека сите запнале за компјутерско инженерство. Се гледа дека пола од тие идат на такво нешто пошто е модерно и популарно и пошто демек идат сите, не дека нешто којзнае колку ги бива или ги влече..
Boomerang , не те сватив бидејќи рече програмери , мислев се однесува на сите смерови , иначе си во право не очекував толкава огромна бројка од 280 кандидати за КНИ , покрај толку други интересни и нови смерчиња. Самото име им изгледа привлечно и атрактивно па кој стигнал таму ги дал документите(ниту ја отворил програмата , ниту знае што всушност се учи) .

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Абе ке видиме кој правилно ке си го искористи факултетот а и верувам тие шо ги бива во оваа област ке се истакнат многу повеке одколку горенаведените.

S

StormRage

Гостин
Не не, поентата не ми е да споредувам факултети, пишав поради тоа што гледам дека сите запнале за компјутерско инженерство. Се гледа дека пола од тие идат на такво нешто пошто е модерно и популарно и пошто демек идат сите, не дека нешто којзнае колку ги бива или ги влече..
јех пола се од фенсито... прочитав неколку имиња низ списокот и бев LIKE WTF?! во средно не знаеа 2 збора програмирање да ги пишат... иначе мене ме влечи само шо заебав матура сеа не знам шо да прам поубо, а учев 4 години електро, поточно компјутерска техника и автоматика

Член од
11 август 2008
Мислења
36
Поени од реакции
6
Имате прелиминарни ранг листи на iknow.ukim.edu.mk (логнете се со account и се тоа, па ранг-листи најдесно). Тие важат освен ако не ги зголемат квотите за КНИ.

Г

Грејвдигер

Гостин
јех пола се од фенсито... прочитав неколку имиња низ списокот и бев LIKE WTF?! во средно не знаеа 2 збора програмирање да ги пишат... иначе мене ме влечи само шо заебав матура сеа не знам шо да прам поубо, а учев 4 години електро, поточно компјутерска техника и автоматика
Друже, гужвата ја прават гимназијалците. Слушнале за КНИ и ајде, сѐ живо и диво се пријавило таму.
Него објавена е прелиминарната ранг листа, има 5 слободни на МТ и 35 на ЕТ. Ако има проширување ќе се ослободат и повеќе места.

http://join.finki.ukim.mk/Dokumenti.aspx?id=76

Член од
16 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
5
Друже, гужвата ја прават гимназијалците. Слушнале за КНИ и ајде, сѐ живо и диво се пријавило таму.
Него објавена е прелиминарната ранг листа, има 5 слободни на МТ и 35 на ЕТ. Ако има проширување ќе се ослободат и повеќе места.

Причинава зошто се запишуваат не е само затоа што слушнале рекла-казала муабети, туку и се гледаат предностите на смеровите по предметите кои се изучуваат.
КНИ ИНФО и ИКИ( е добар смер, но многу е застарена програмата) се најопшти смерови со голем избор на усовршувања потоа. МТ е исто така добар, има голема побарувачка на поле на мрежни технологии. Впрочем не мора ни да објаснувам, се гледа кои се најдобри смерови според бројот на кандидати. :pos:Е-технологии има само звучно име, но кога ќе се разгледа програмата, за никаде е. А за компјутерска едукација да не ни збориме. Има повеќе општествени предмети отколку технички. Ме изнанеди само АСИ со малиот број на пријавени, очекував да има повеќе.
--- надополнето: Aug 25, 2011 5:34 PM ---
http://join.finki.ukim.mk/Dokumenti.aspx?id=76 Излезе и прелиминарната листа.

I

Intex

Гостин
Повеќето се од гимназии всушност.
96 посто од нив немаат појма шо претставува програмирање, ама битно да си фенЦи.
Сега мислам поарно ќе беше на ФЕИТ да се упишав, барем ќе бев хард-кор. :pos:

Шо како со документи треба за 29-ти да се среди? Колку уплатници требаат? Со која намена е секоја? Некој да напише како треба да се пополнат? Може во најблиската пошта да се среди со уплатниците, да не губам време на тоа низ Скопјето? Е фала.:)

Член од
21 октомври 2007
Мислења
96
Поени од реакции
13
Повеќето се од гимназии всушност.
96 посто од нив немаат појма шо претставува програмирање, ама битно да си фенЦи.
..........
Сега мислам поарно ќе беше на ФЕИТ да се упишав, барем ќе бев хард-кор. :pos:
.:)
Па затоа и се запишуваат тука да научат да програмираат ;)
за ФЕИТ не ти е касно има место кај сакаш
Пример за уплатници на порталот утре со решенијата за прием, разбрав дека ќе треба да се уплати и првата рата

S

StormRage

Гостин

види друже... мрежите никад не ме влечеле :( мразам мрежи, а ова е технологии колку срање само програма еееј... кни сакав ради шо имаше најмногу програмирање, очигледно КНИ е фул (гимназијалци :mad: за пола година пола ќе избегаат)
е сеа се мислев на варијанта ФЕИТ па дали 2ра или 2р семестар ако можам да се префрлам на финки на то да одам... ради шо ризик ми е пошо 5 слободни се на МТ а дали ќе сум ја во тие 5 не знам... плус некој таленти со по 45-46 поени се примени во државна таму -_-
значи могуче е на феит па да бегам на финки шо побрзо?

Г

Грејвдигер

Гостин
Могуче е, а гарант ќе ги има многу што ќе се откажат и ќе се ослободи колку-толку место.
Само не ми се јасни што толку места има на тој за едукација (135, а 5 пријавено). Може него да го направат на 30-50 места, а остатокот да се распореди на КНИ пошто има најмногу заинтересирани.

Сепак, има уште 3 дена до запишувањето, па ќе видиме дали ќе има проширување, мада не ми се верува дека ќе има, иако сакам.

S

StormRage

Гостин
Могуче е, а гарант ќе ги има многу што ќе се откажат и ќе се ослободи колку-толку место.
Само не ми се јасни што толку места има на тој за едукација (135, а 5 пријавено). Може него да го направат на 30-50 места, а остатокот да се распореди на КНИ пошто има најмногу заинтересирани.

Сепак, има уште 3 дена до запишувањето, па ќе видиме дали ќе има проширување, мада не ми се верува дека ќе има, иако сакам.
како бе 3 дена!? нели 1ви е ?

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
види друже... мрежите никад не ме влечеле :( мразам мрежи, а ова е технологии колку срање само програма еееј... кни сакав ради шо имаше најмногу програмирање, очигледно КНИ е фул (гимназијалци :mad: за пола година пола ќе избегаат)
е сеа се мислев на варијанта ФЕИТ па дали 2ра или 2р семестар ако можам да се префрлам на финки на то да одам... ради шо ризик ми е пошо 5 слободни се на МТ а дали ќе сум ја во тие 5 не знам... плус некој таленти со по 45-46 поени се примени во државна таму -_-
Зошто е-технологии е срање?, отвори го водачот за студирање види ги рамките на КНИ и на ПЕТ и кажи ми колку разлика има во предметите (значи само рамките без изборните предмети).
И второ зашто си толку глуп , едноставно влези во државна квота на Компјутерска едукација и во 3 семестар префрли се на кој смер сакаш и така 1 и 2 семестар имаш потполно исти предмети , што мешаш феит кога у прв и втор семестар ке учиш електротехники и физики.

S

StormRage

Гостин
Зошто е-технологии е срање?, отвори го водачот за студирање види ги рамките на КНИ и на ПЕТ и кажи ми колку разлика има во предметите (значи само рамките без изборните предмети).
И второ зашто си толку глуп , едноставно влези во државна квота на Компјутерска едукација и во 3 семестар префрли се на кој смер сакаш и така 1 и 2 семестар имаш потполно исти предмети , што мешаш феит кога у прв и втор семестар ке учиш електротехники и физики.
прво... неам проблем со електротехника (well физика -_-) второ дали ќе можам да се префрлам, шо ако нема место?

Kajgana Shop

На врв Bottom