A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ќе почни овај да си игра со каблите за поголема брзина. :icon_lol:
Бреееејј, македонска работа. Ја само си прашувам чисто онака ме интересира, не сум до толку улав и малоумен со кабловите да се зафркавам...

Туку неколку страници поназад мислам дека штипскио тоа го пиша....Рече дека мрежата им е FTTB (Fiber To The Building) и читав на википедија дека тоа има по еден оптички кабел до зграда и дека мрежата од оптичкиот после се носи до секој стан...И сеа мене нешо ме заинтересира, дали тоа е ЕДЕН оптички кабел доведен на ЕДНА зграда или има оптички кабел до СЕКОЈ ВЛЕЗ на ИСТАТА зграда...Пошо нели за кабловска иде оној коаксиалниот од бандерине, или во блиска иднина се ќе иде од сандучињата? Шо има погрешно ако ме интересира, нит неќам да пробувам некои минџурии нит не сакам да се занимавам со нив..Него НЕ, балканска работа е секој да се меша у сечиј нос нели?

И ја не планирав на нив да им се јавам нити нешто слично...

Но вие ако не тролнете по нешто не сте живи, aren't ya?

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
И сеа мене нешо ме заинтересира, дали тоа е ЕДЕН оптички кабел доведен на ЕДНА зграда или има оптички кабел до СЕКОЈ ВЛЕЗ на ИСТАТА зграда...
Во Штип, во зградата „Сто и еден“, која има 4 влеза се дојдени со активни 3 оптички влакна. Едно влакно до влез бр. 1, едно до влезовите 3 и 5 (кои се еден до друг) и уште едно влакно до влезот бр. 7, така барем ми кажаа техничарите кога ги поставуваа ормарите и опремата во нив. По таа логика, би требало да поставуваат оптичко влакно до секој влез. Но, можеби не е секаде така. Многу често реализацијата на самата мрежа се решава на лице место.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
^ Брат кине нетов :D Исто така твој реон сум и ја :) Ај се стаиме у лан кантер :D
е да, сега веќе кога имаме бризни од 4.4mbps КОНЕЧНО може да играме кантер...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
е да, сега веќе кога имаме бризни од 4.4mbps КОНЕЧНО може да играме кантер...

Не зборев во врска со зголемените брзини, едноставно дадов предлог заради тоа што сме во лан...
ОК, прајте што сакате. Не ме занима више

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
коа сте веќе кај лан мрежа... и јас иам кантер дома и сум пробувал да фатам некој сервер од мрежава ама никад нишо нема. па ај ако веќе пробувате да напраите нешо кажете ми да знам дали ке успеете воопшто!

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
коа сте веќе кај лан мрежа... и јас иам кантер дома и сум пробувал да фатам некој сервер од мрежава ама никад нишо нема. па ај ако веќе пробувате да напраите нешо кажете ми да знам дали ке успеете воопшто!
Kој сака да пробаме да пробаме преку лан пратете ПП, овде не вреди да се разговара (ради некои луѓе)

Член од
19 март 2011
Мислења
190
Поени од реакции
63
Ок сакам сега да ве прашам нешто корисник сум од Прилеп на CableTel и сеа секогаш кога сакам да проверам сметка на нивниот сајт секогаш кога пишувам account i password секогаш ми излегува нешто или "Таков корисник не постои ве молиме контактирајтего администраторот" а пак на другиот линк за Лан што е ми вика дека врската не можи да биди воспоставена ве молам помош

C

Crazy Diamond

Гостин
Ок сакам сега да ве прашам нешто корисник сум од Прилеп на CableTel и сеа секогаш кога сакам да проверам сметка на нивниот сајт секогаш кога пишувам account i password секогаш ми излегува нешто или "Таков корисник не постои ве молиме контактирајтего администраторот" а пак на другиот линк за Лан што е ми вика дека врската не можи да биди воспоставена ве молам помош
Јави се во Контакт Центар и побарај им Корисничко име и Лозинка за проверка на сообраќај за ЛАН корисници. Корисничкото име и Лозинката не се исти со тие за воспоставување врска.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Јави се во Контакт Центар и побарај им Корисничко име и Лозинка за проверка на сообраќај за ЛАН корисници. Корисничкото име и Лозинката не се исти со тие за воспоставување врска.
Бројот кој го имаш турено за контакт ти е.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Добро само кај мене ли е срање нетов цела вечер?
Со цели е*ани 39 КБ ми симнува, неможам еден филм да изгледам.

Член од
19 март 2011
Мислења
190
Поени од реакции
63
незнам ги пробав сите броеви и контакт телефонот ама сепак не ме логира ајде јебига изгледа ќе појдам таму да си ја проверам сметката...

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
незнам ги пробав сите броеви и контакт телефонот ама сепак не ме логира ајде јебига изгледа ќе појдам таму да си ја проверам сметката...
Јави им се ке ти ги кажат они јузерот и пасс. Јас кога се јавив ми ги кажаа,почнуваа со ctel... тогаш,а сега мислам дека се сменети.

Kajgana Shop

На врв Bottom