Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
По мое
Јас да сум би го зел Мајнов со компанија таму шо барат по 4-5 000
Ама прво ќе му давам по 1000 евра плата, па ако сме шампиони ќе му ги доплатам дури и + од останатите
Оти само јаки играчи за шампионски тимој шо играт барат толку пари
Па ако сме шампиони ќе му ги додам на крајот останатите пари, а дотогаш по 1000 евра
Па да видиме кај се креват- сите ѕвезди шо се напраја;)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Шо се замарате уште со Кодор?
Баталете го....
Пола Битола го адна за пријател на ФБ(арно шо неам појќе ФБ)...:)
Небаре Балиќ дојде во Битола...
Самите сме криви...му ја кренавме славата до небо,си рече ѓупако кузнеј шо играч е....
Фалеше уште автограми да му бараат на сред улица...
А дека не му е "менаџер" Марковски...аха нема грешка...:D
Цел ден газ и гаќи беа низ Битола,во Позитив,по 5 пати во денот на кафе...:X3:
Е сега,скоро 20 дена шо Пелистер ги изгуби со Нахас ептен ќе не уназадат...
Сега треба да се бара друг бек,па да го чекаме тој да дојди,па дали ќе се погодел...бла,бла...
А веќе припремите се во полн ек,сега се гради екипата....
Играчи на проба се носат во јули,не на крај на август....
Сега речиси сите играчи имаат потпишано договори....
Остануваат малку слободни квалитетни играчи на пазарот....
Ете Блечич немал играно неколку месеци....
И да дојди прашање е колку е спремен....
Ако имаме среќа да се погоди некој супер,ако не то е,ќе чекаме некој поклон во натамошниот тек од преодниот рок...
До февруари имаме право да донесиме нови играчи....
Единствена работа шо тера шо побрзо да се засилиме на слабите позиции шо побрзо е КПК,и утакимците со Брест...
До тие утакмици има 3 месеци....
Ќе видиме шо ќе биди...
Од утре до сабота-Струга....

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.146
Поени од реакции
1.898
Кирка денес 100% беше на тренер ... дојде тој дечкото од Апатин или дали пристигна некој др?

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Сакам да дадам едно мое гледање на работите за некој мислењеа со се напишани овде од некој форумџии околу странците во екипата или таканаречените "засилувања" (со чесни исклучоци на некој форумџии)
Секој си има свое мислење, со тоа се сложувам, но зошто не се почитуваме сами ние македонците?
- Зошто мора да "свршваме" на некој странец ко ке дојди како потенцијално засилување во екипата?
- Зошто не се почитува она нашето што го имаме?
- Свртете некоја страница наназад од форумот и ке се најдат стотина коментари од типот "Кодор најдоброто засилување кое е дојдено во Пелистер во последните десетина години" "Со Блечич ке растураме, екстра бек" "Пикерот (украинецот) е карпа, нема играч со можи да го помини во одбрана"....
- Сега од ко заминаа коментарите од истите тие со ги величеа се "Ѓуптинот арно шо си замина, не е за Пелистер" "Пикерот не го бива, Папата е поарен".... што значи мислењето се менва во час.
Јас се сложвам, а тоа и претходно го истакнав во мислењата мои дека ни Кодор не беше играч за Пелистер бидејки немаше да поможи, ни Украинците не се за Пелистер, а ако ме прашвате ниту овај Мамич е засилување какво што му треба на екипата. За Блечич мислам дека е многу скап играч за Пелистер (се спомнува за цифра од 5-6 000 евра месечна плата додека играше во Металург) и не некој кај што оставил некој огромен впечаток во некој тим кај што играл. Во Данска бил некоја година ама не оставил впечаток, во Металург уште помалце. За клиповите што се поставени овде не ни треба да ни даде некое мислење за каков играч се работи бидејки од 10 години што играл, ваљда ке најди 10 гола некој поатрактивни и ке ги стави на ЦД и ке направи видео клип ;)
Единствено што ме бендиса е тоа што 99% од мислењата се сложни околу Мајнов, дека е тапа играч :)
Јас сум убеден дека базата на играчи ја имаме. Таа е составена од Митевски, Димитровски, Пинки, Митревски, Везенковски (МАКЕДОНСКИ ИГРАЧИ)... играчи кој играа минатата сезона и кој што според мене беа најдостоен противник на Металург и Вардар во последните 3-4 години. Овие се тие играчи кој што изгубија 1 разлика во првенството од Металург, 2 разлика за купот, нерешено со Вардар. Сите знаеме на кој начин стигна Металург до купот во финалето и каква мака имаше со Пелистер. Таа е екипата што во 2 утакмици прими 40 гола од Металург, а даде 37 на најдобрата екипа. Тие се играчите кој што на моменти му ја скрија топката на Металург и го оставија срцето на теренот. Тие играчи треба да ги негуваме зато што веќе ги имаме. Истото можам да го кажам со Вардар. Посебно во последните 5 минути имаше смешни одлуки на судиите во полза за Вардар со цел да стигни барем до бод...
Е сега тие играчи се ок или не чинат, не ги бива, а овие што идат се екстра играчи и ке ни ја донесат титулата во Битола (многу од форумџиите знам дека го имат ова мислење)
Како што напоменав, базата ја имаме, овие играчи треба да ги цениме што ја играа минатата сезона затоа што навистина кога требаше изиграа одлично. Требаше да се надполнат со 2-3 искусни играчи и плус да се земи уште 2-3 играчи кој што представуваат иднина на мак ракометот. Со тоа базата на играчи само ке се надополнува и ке се менува постепено со текот на годините. Така прави Металург, така прават и останатите големи екипи. Ако тргниме по рецептот на Вардар да земаме странци кој што не вредат ни 5 пари, и од нив да очекуваме да ни донесат радост во градот (да не речам титула) ништо не прајме, а нејкам да бидам песимист ама како што гледам така и тргнавме.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Мајнов "далеку" од Пелистер
Македонскиот репрезентативец Лазо Мајнов сe уште е во потрага по нов клуб, но демантира дека потпишал договор со Пелистер, или дека е блиску до нешто такво

"Имавме само еден краток телефонски разговор, во кој начелно покажав(ме) заинтересираност за соработка. Ништо повеќе, не сме разговарале ниту за детали ниту нешто друго. Најмалку за тоа да одам на 'проба' во Пелистер? Ако некаде ме знаат каков играч сум, тога тоа е во Македонија, и не може да стане збор да одам на проба", вели Мајнов.

Кој те сака тебе на 31 година со 10 операци, 10 месеци без клуб и ниедна сезона во кариерата каде си бил стандарден прв десен бек?
Пропалицо една, 5000 евра плата... :eek:
2ца играчи 10 пати подобри од тебе ќе играат за тие пари ;)

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Мора да се напрај костурот на екипата, и после само да се надоградва
--- надополнето: Aug 24, 2011 10:16 AM ---
Мајнов "далеку" од Пелистер
Македонскиот репрезентативец Лазо Мајнов сe уште е во потрага по нов клуб, но демантира дека потпишал договор со Пелистер, или дека е блиску до нешто такво

"Имавме само еден краток телефонски разговор, во кој начелно покажав(ме) заинтересираност за соработка. Ништо повеќе, не сме разговарале ниту за детали ниту нешто друго. Најмалку за тоа да одам на 'проба' во Пелистер? Ако некаде ме знаат каков играч сум, тога тоа е во Македонија, и не може да стане збор да одам на проба", вели Мајнов.

Кој те сака тебе на 31 година со 10 операци, 10 месеци без клуб и ниедна сезона во кариерата каде си бил стандарден прв десен бек?
Пропалицо една, 5000 евра плата... :eek:
2ца играчи 10 пати подобри од тебе ќе играат за тие пари ;)
Море Морееее, абе од кога се напрај ѕвезда Мајнов па дури нејки и на проба да дојди

Ко знај многу кој го е.а, нека дреми дома

П.С. Ќе има пренос нешто од струга ова година, финалето мислам ке го дават ама денес утре и другиден треба барем по 1 појака утакмица да дат
И Кога има спортски вести дека вчера беа од МТВ снимаја на тренингот незнам кога ке дат??

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Мислам дека ова со странски домашни играчи излишно е да се дискутира на форумов, 99% од нас навиваат за странски клубој, на еден гигант како Манчестер како Арсенал 90 % од играчите му се странци, несме тука да бркаме политика на национална застапенос во спортот и добро шо е така .
Никој не го оспорва квалитето на домашните играчи во меѓутоа не е доволно за шампионски тим, во овој момент.
Рековме, од ко тргнаја работите на подобро, еве се оформи и младинската школа на чело со Кире Поповски, исто и втората екипа на пелистер шо ќе се натпреварува во првата лига, која ќе ја води Злате, па сите очекуваме за некоја година да излезат деца Битолчани шо ке го оформат костуро на екипата.
А како е тргнат Пелистер, јас не сум песимист, нека експериментират сега дури не дојдат до најдобрите решенија за клубо, во секој случај екипа не се прај преку ноќ.
П.С. и Заре и Новокмет и Ходик и Маринкович и Николич и Мирзамамедов беа странци па остаја огромен печат не само во клубскио ракомет туку и во репрезентативнио.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Зламија,да не те цитирам добар пост и доста реален....
Самите сме криви,(барем за на форум)сите,му ја кренавме цената на Арапот.....
И после ко не заеба,ваков-таков....
Сите играчи си ја креваат цената....
Со странците отсекогаш било така,секогаш биле ПРЕЦЕНЕТИ...
Не знам дали ви текнува на Бракочевиќ...
Дојде како замена за Пепи Манасков:tapp:(сезона 98/99)...
Беше прескапо платен,а беше камен играч,Ќани за него беше Даниел Нарцис...:D
Пијаничиште,по цели деној локаше по кафичи....
Ретко се годи странец(за мали пари)....барем во последно време,
За жал на Пелистер,сега останавме со ... в раце,и да сакаме да донесиме квалитет,пред се наш играч,не можиме..
Сите имаат договори....
Имаше неколку играчи шо би можеле да бидат и то како добри засилувања....(Кузманоски,Влатко Тасевски,ете Бранче)......
Ама ништо,барем засега од нив....
Од странците шо се мометално овде,само Чантурија е проверен играч,другото е се мачка во вреќа...:unsure:
П.С.
Преглед на печатените медиуми....:)
Изјавата на Мајнов(ака ПЕДЕРЧЕТО) во денешен спорт...
Па баш дека те знајме шо играч,зато ич да не идиш мочко еден...
Сиктер таму кај шо се будали да ти платат....(ако има такви)....
Море.море нарцисоиден мрсул.чудо нешто...
Можи бил играч пред 6,7 години ко играше во Загреб,ама сега не е....:D
Сега нека си игра во Дубаи кај шеиците....
П.П.С.
Во Дневник се малку понапред со информациите....
Пиши дека ништо нема со Мајнов...дека на проба е Маниќ,а требало да дојди и Гојко Вујковиќ(пикерот)...
Најверојатно ќе дојди и тој за турнирот во Струга.....
Денес во 7 играме со дечурланата од Металург:D

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.400
Поени од реакции
8.530
Сакам да дадам едно мое гледање на работите за некој мислењеа со се напишани овде од некој форумџии околу странците во екипата или таканаречените "засилувања" (со чесни исклучоци на некој форумџии)
Секој си има свое мислење, со тоа се сложувам, но зошто не се почитуваме сами ние македонците?
- Зошто мора да "свршваме" на некој странец ко ке дојди како потенцијално засилување во екипата?
- Зошто не се почитува она нашето што го имаме?
- Свртете некоја страница наназад од форумот и ке се најдат стотина коментари од типот "Кодор најдоброто засилување кое е дојдено во Пелистер во последните десетина години" "Со Блечич ке растураме, екстра бек" "Пикерот (украинецот) е карпа, нема играч со можи да го помини во одбрана"....
- Сега од ко заминаа коментарите од истите тие со ги величеа се "Ѓуптинот арно шо си замина, не е за Пелистер" "Пикерот не го бива, Папата е поарен".... што значи мислењето се менва во час.
Јас се сложвам, а тоа и претходно го истакнав во мислењата мои дека ни Кодор не беше играч за Пелистер бидејки немаше да поможи, ни Украинците не се за Пелистер, а ако ме прашвате ниту овај Мамич е засилување какво што му треба на екипата. За Блечич мислам дека е многу скап играч за Пелистер (се спомнува за цифра од 5-6 000 евра месечна плата додека играше во Металург) и не некој кај што оставил некој огромен впечаток во некој тим кај што играл. Во Данска бил некоја година ама не оставил впечаток, во Металург уште помалце. За клиповите што се поставени овде не ни треба да ни даде некое мислење за каков играч се работи бидејки од 10 години што играл, ваљда ке најди 10 гола некој поатрактивни и ке ги стави на ЦД и ке направи видео клип ;)
Единствено што ме бендиса е тоа што 99% од мислењата се сложни околу Мајнов, дека е тапа играч :)
Јас сум убеден дека базата на играчи ја имаме. Таа е составена од Митевски, Димитровски, Пинки, Митревски, Везенковски (МАКЕДОНСКИ ИГРАЧИ)... играчи кој играа минатата сезона и кој што според мене беа најдостоен противник на Металург и Вардар во последните 3-4 години. Овие се тие играчи кој што изгубија 1 разлика во првенството од Металург, 2 разлика за купот, нерешено со Вардар. Сите знаеме на кој начин стигна Металург до купот во финалето и каква мака имаше со Пелистер. Таа е екипата што во 2 утакмици прими 40 гола од Металург, а даде 37 на најдобрата екипа. Тие се играчите кој што на моменти му ја скрија топката на Металург и го оставија срцето на теренот. Тие играчи треба да ги негуваме зато што веќе ги имаме. Истото можам да го кажам со Вардар. Посебно во последните 5 минути имаше смешни одлуки на судиите во полза за Вардар со цел да стигни барем до бод...
Е сега тие играчи се ок или не чинат, не ги бива, а овие што идат се екстра играчи и ке ни ја донесат титулата во Битола (многу од форумџиите знам дека го имат ова мислење)
Како што напоменав, базата ја имаме, овие играчи треба да ги цениме што ја играа минатата сезона затоа што навистина кога требаше изиграа одлично. Требаше да се надполнат со 2-3 искусни играчи и плус да се земи уште 2-3 играчи кој што представуваат иднина на мак ракометот. Со тоа базата на играчи само ке се надополнува и ке се менува постепено со текот на годините. Така прави Металург, така прават и останатите големи екипи. Ако тргниме по рецептот на Вардар да земаме странци кој што не вредат ни 5 пари, и од нив да очекуваме да ни донесат радост во градот (да не речам титула) ништо не прајме, а нејкам да бидам песимист ама како што гледам така и тргнавме.
Абе брат и јас сум за купувајте домашни производи арно ама треба да знаеш која тие целата и планот што сакаш да правиш и до каде мислиш да одиш во европа и во домашното првенство До колку како цел ќе ни биде во домашното да бидиеме 2 можеме со наши играчи нешто да направиме и тоа со фер судење инаку ништо ен правиме !Не можеш така да збораш па ете ако сакаме да одиме во европа мора да имааме јаки странци (значи не дај шта даш како сега) оти ете кил што знам фленсбург или француските екеипи или реал.с. и барса да не се само со домашни играчи со германци или само со шпанци или французи ?!Околу другото дека вистина се претера со ѓупакот да и дека некој заислувања до сега не се покажаа да но сепак има време за напредок и одлично е што за разлика од лани сме 1000 пати подобри и крај краеве ако овие засулувањља на тренерот не даваат резултати Циле ќе му го најде лекот брате на сите и за 5 минути ќе ги решеи така да не се замарај многу маногу има кој да мисли дали чинеле или не но како и да е времето ќе покаже За купот што викаш со металург брат уште 100 пати да игравме 100 пати ќе ен победеја тоа дека се мачеле е само наша пуста желба оти со мојсовски , ракочевич и диви не победваа ...

ps.За Струга најверојатно ќе се тргнува во 18-30 часот од пред спортската сала

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Абе на арапо ни ми ја кренавме цената ни ништо, факт е дека беше добар играч, најдобар десен бег шо дошол во пелистер во последните години, џабе зборвате, факт е дека беше дете во умо и наивен па си дозволи да влези во шемите на својот фамозен „менаџер“ и на крајо го јаде к... и крај завршена приказна.
Циле Моцарто Багето се по 30 години во ракомето, поќе од ние гидини живот шо имаме, па да ги остајме рает да си ја бркат работата оти сигурен сум подобро од нас ја знат 100%.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Денес кој можи нека провери да види дали во 7 и пол- 8 на спортските вести на МТВ ке дават вчера шо снимаја на тренингот!!!

А тој пикерот е анонимус, нигде го нема

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.146
Поени од реакции
1.898
Јас мислам дека н
Денес кој можи нека провери да види дали во 7 и пол- 8 на спортските вести на МТВ ке дават вчера шо снимаја на тренингот!!!

А тој пикерот е анонимус, нигде го нема
Мислам дека не се презива Вујковиќ туку Вучкович барем така најдов некој на нет кој игра на позиција Пикер. Претходната сезона настапувал во Австрија во бундес лигата за Шпаркасе така нешто... е сега ако е тој ако не залетав и јас некаде лево десно.

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Можно е да е грешка во Дневник, најверојатно е Вучкович.
Вучкович е и Славчо на Орбис потврди:D
Мислам дека можи да се обидат да го ангажират Пентата од Ресен, по мене е одличен пикер.

Kajgana Shop

На врв Bottom