Б92 Нема повеќе да се емитува во Македонија

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Точно.
Јас не сум гледач, а (повремено) работев сродна работа па сум запознаен до некаде со оваа математика.
И ќе те изненади фактот дека од (просек) 60 канали кои ги имаш дома, помалку од 20 ги плаќа операторот, додека другите му се "слободни".
Значи живеат од добрата волја на советот за радиодифизија, сепак колку толку советот изиграва некоја добра вила и ги поштедува

T

Tetro

Гостин
Значи живеат од добрата волја на советот за радиодифизија, сепак колку толку советот изиграва некоја добра вила и ги поштедува
Тие не му се должни на СРД, должници се директно на менаџерот на фирмата која го емитира сигналот (во случајов Б92). А СРД може само да им изрече забрана, ако прекршат дел од договорот, кој во случајот побарале ос Б92 да се активира.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Тие не му се должни на СРД, должници се директно на менаџерот на фирмата која го емитира сигналот (во случајов Б92). А СРД може само да им изрече забрана, ако прекршат дел од договорот, кој во случајот побарале ос Б92 да се активира.
не мислев конкретно на Б92 мислев на сите други телевизии т.е слободните

T

Tetro

Гостин
не мислев конкретно на Б92 мислев на сите други телевизии т.е слободните
Јасно. А овие слободните, можат во секое време да си побараат рефунд со доставување договор или пак да го ограничат сигналот. ;)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Жал ми е што тагувате, а сметката за Радио ДИфузна Такса ќе продолжите да си ја плаќате.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Жал ми е што тагувате, а сметката за Радио ДИфузна Такса ќе продолжите да си ја плаќате.
тешко... ја ни досеа не ја плаќав нити ќе ја плаќам..

T

Tetro

Гостин
тешко... ја ни досеа не ја плаќав нити ќе ја плаќам..
Е, ќе си ја платиш.

130 денари е само, не е некоја голема давачка, ама Македонче мисли дека може да го зае*е системот. Уствари, за фирми има еден начин како може да се избегне плаќањето, можеби. :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
овие од радиодифузија си ибале мамата.. се фаќаат за толку банални работи шо ни самите не се свесни веќе шо праат.. како бе тоа не им текне на операториве да им забранат секаква програма ако нема македонски превод па да видим тогаш шо ке праат операториве пример кабелтел има секаде српско црногорски превод. макс тв и бум имаат македонски ама знаат некад и да нема воопшто превод.. телекабел незнам каква политика тераат ама сум сумарум сите се исто гомно !
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:19 PM ---
Нека иде све у П*** Матер во Советот за радиодифузија место да се множат канали во Македонија кај нас се смалува бројот на телевизии ,ако вака иде ќе си гледаме на антена 5-6 канаи ,али среќа интернетот е тука (ај да не го спомувам многу многу интернетот оти како дошла работава недај боже и него да го укинат во Македонија)
ќути брат жити мајка не спомнувај.... ако ни го укинат и ова е тогаш може мадиња да драпаме !

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
овие од радиодифузија си ибале мамата.. се фаќаат за толку банални работи шо ни самите не се свесни веќе шо праат.. како бе тоа не им текне на операториве да им забранат секаква програма ако нема македонски превод па да видим тогаш шо ке праат операториве пример кабелтел има секаде српско црногорски превод. макс тв и бум имаат македонски ама знаат некад и да нема воопшто превод.. телекабел незнам каква политика тераат ама сум сумарум сите се исто гомно !
Како што спомна Watchlist претходно горе, нашите мангупски КТВ, имаа околу 20 платени и останатите слободни канали, Б92 е укината по налог на Б92 бидејќи нашите КТВ изиграваат мангупи и не плаќаат па СРД мора по налог на Б92 мора да ја спроведе мерката, СРД и не некое регулаторно тело бидејќи постапува пост фестум, т.е чека некоја од телевизиите да реагира па да ја спроведе мерката, инаку СРД да го спроведува законот на кабловските ќе ги гледаме само македонските телевизии, на кој нормално нема ништо.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
^
А што се виновни тие од СРД? Гледаш дека Србите и Хрватите сфатија дека Македонецот се пали по нивната програма и намерно си ги повлекоа каналите (ХРТ2, Нова, Б92) а според мене ова е единствен начин за Македонецот да почне повеќе да си ги цени домашните канали отколку Српските и Хрватските како што било од секогаш. Македонизацијата на Југословенскиот македонски мозок продолжува..Поздрав до Б92 и СРД. Добар потег :love:
Инаку, ако сакате нашите канали да нудат НЕШТО мора да се тргне конкуренцијата од соседството затоа што тие им го земаат ќарот со добрата програмска содржина.
"Македонизацијата на Југословенскиот македонски мозок продолжува.."
ај уште еднаш прочитај се што напиша , па уште еднаш
" Македонизацијата на Југословенскиот македонски мозок продолжува.."

Како бе , како ...која Македонизација жити мајка ,жити татко ... па на ниедна од тие телевизиите не сум начекал филмски маратон со Југословенски филмови како на сител ...и ти за македонизација ќе ми зборуваш...

Не дека ме погоди нешто што ја исклучиле б92 , али на пр.на хрт2 не се гледаа само филмој ( па да нема што нашиве да пуштат) , се гледаа и нивни спортски емисии , документарци , квизови (каде кандидатите има што да кажат ) како и политички емисии од кои моеше да дознаеш за нивната ситуација и до каде се стигнати тие во однос на нашава Македонија... јебига и кај нив имаше во недела миса , али кога би можел да избирам телевизија во која 23 сати има квалитетна програма и 1 сат миса , и програма која 23 сати има реклами како образувај се , исти филмови прикажани по 99 пати,спортски емисии во кои коментаторите незнаат кој против кого игра и политички емисии каде мора да се испцујат меѓусебе (наместо да кажат како би решиле некој проблем)... би го избрал првото .

Член од
20 август 2011
Мислења
43
Поени од реакции
23
Не се криви кабловските оператори, криви се луѓето кои им ја плаќаат претплатата. Тие функционираат по капиталистичкиот принцип да со минимални средства исцедат максимум. Нека само една населба во Скопје им откаже претплата, ќе видите колку брзо ќе ги платат правата и за ХТВ 2 и за Нова ТВ и за Б 92. Вака, најдоа овци, ќе ги стрижат. Повеќето од корисниците се презадоволни со Пинк, Бугарските срања и турските серии, за 350 денари имаат квалитет колку што сакаат.

Ништо поразлично од колку било кој сегмент од државата, едноставно нема критична маса за рецепција или продуцирање на било каков квалитет...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
За Б92 што ја секоа и баш и не ми е жал до толку, освен тенис на неа ретко нешто друго гледав, ах да и емисиите за криминалот во српскиот фудбал им беа добри.

Она што ме иритира е што мојот кабелски оператор треба јавно на плоштад да го обесат. Се случува на почеток на месец да немам канал 5, телма или некоја друга и горе да пиши: boom tv, ве молиме да уплатите за месец тој и тој, или пак некој друг програм е поврзан со MaxTv. Значи од мува маст вадат, се што ние гледаме се уствари дел од boom, MaxTv, и сателитска за која сигурен сум дека не плаќаат воопшто ништо за отклучување на програми.
И тоа не е криминал?

Квалитетот на македонските телевизии во споредба со тие од Србија, Хрватска па и Босна е мизерен (n)
Минимун 5 сати на ден се емитуваат рекламите за идиоти од владата, после тоа следат Јанко, Миленко, Латас, па тек тук некоја серија ќе дат, ама од пред 3-4 години да е сезоната, дури и Pink е на македонски сабтајтл сега... Со еден збор не ми се пали телевизор, а баш сакам да гледам телевизија. Nova, RTS 1&2, Sky sports, Viva, Digital C, сите заминаа во историјата...
Иднината ја гледам само во YouTube и слични сајтови каде ќе се емитува тв програма online, а телевизорите ќе имаат софтвер бла бла бла и ќе можиш да гледаш било која програма тргајќи само интернет. Ова е веќе реалност ама кај нас во догледно време тешко да ќе дојди, па и да дојди нашиот интернет е прескромен за таква работа.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
НЕ МИ Е КРИВО ЗА Б92 НЕГО НАШИТЕ ТВ КАНАЛИ НЕ ДАВААТ НИШТО КВАЛИТЕТНО. ДАВААТ НАЈЕФТИНИТЕ СЕРИИ И ФИЛМОВИ СРАМОТА.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.665
Поени од реакции
8.095
Добро е Б92 ИНФО ќе си остане на Макс тв ,барем ќе си гледам Инсајдер емисијата кај што даваат за српските мафијаши и преваранти

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Штета, баш ми е криво за Б92. Секако попрво би гледал реприза од Friends или која било серија отколку она што се емитува на нашите телевизии. Колку сакате бидете патриоти, ама нашите телевизии можат да им се фатат на хрт, нова, б92 и ртс, особено од визуелен аспект.

Kajgana Shop

На врв Bottom