Што ако вашата партнерка била силувана?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Имам прашање, добра си после таа траума имаш ли проблеми се психата, проблеми со спиење? Си пробала ли во тој случај да побараш помош од стручно лице?

Не дозволувај да те удри овој проблем за некоја година не го потиснувај во себе.

Совет од машко би ти бил да не му кажуваш доколку не си сигурна дека треба да знае...

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Aко тоа е случило на ептен млада возраст и под околности што повеќето од вас ги опишаа не гледам причина зошто би реагирал на лош начин.
Е, сега на оваа возраст некој да проба да и наштети на девојка ми, тоа и ќе му биде последно, макар веќе никогаш да не видам дневна светлина.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
kazav siluvana vo ranite godini od detstvoto,
again тепачка

Луѓето се животни и разбираат само од тепачка

тепачка за да те почитуваат
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:18 PM ---
Не заебавајте бе!
Деца на 7-8 годишна возраст не знаат што е секс ниту пак силување, а камо ли на 5-6!!!
Ние на улица со количињата игравме до 10 годишна возраст и бевме сеуште Безгриижни деца!
Деца на 7-8 годишна возраст не знаат што е секс - многу добро знаат

Член од
23 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
46
Можеби грешам, а можеби и не треба да се мешам :) но ти се тоа девојче ? И сега , после многу години го доверуваш тоа на форум, и бараш мислење од машката популација како би изреагирала на такво нешто, сакајќи да ја доловиш реакцијата на твојот дечко ?
Колку и да е љубоморен, заебан, незгоден, не би требало да те напушти. Можеби ќе се налути што си криела до сега, но не и да те напушти. Ќе те разбере и ќе ја сјача довербата во тебе, заради самиот факт што такво нешто искрено му доверуваш токму нему.(секако, ако навистина те сака) Воопшто не размислувај дали тоа да го довериш на некој твој близок(внимавај на кого) истури го тоа од тебе...
само мое мислење. ...
"Колку и да е љубоморен, заебан, незгоден, не би требало да те напушти." - me bendisa ova no toa e tvoe mislenje, na 3ca im imav kazano, i pogresiv za toa. probaa da mi sudat, normalna sum samo sejkavanjeto e nesto grdo, mislev deka ne sum devica a im kazav za da ne gi lazam zamisli ... i po nekoe vreme me napustija. zatoa i jas postaviv temava da vidam sto drugite mislat :)
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:54 PM ---
искрено сакам и јас да искоментирам но еве по 4ти пат ја читам темава и како ја читам се повеќе не ми се јасни постовиве... Ај ве замолувам некој конкретно нека објасни за што точно станува збор и какво е тоа силување низ детска игра - ја стварно неможам да разберам...
prisileno devojce, na vozrast od 4-5 godini, na seks niz ranoto detstvo, siluvana, drzena za race za da ne izbega, a druga licnost stapuva istovremeno vo seksualen kontakt, pogolemno od nea 3 godini
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:56 PM ---
Aко тоа е случило на ептен млада возраст и под околности што повеќето од вас ги опишаа не гледам причина зошто би реагирал на лош начин.
Е, сега на оваа возраст некој да проба да и наштети на девојка ми, тоа и ќе му биде последно, макар веќе никогаш да не видам дневна светлина.
ne mozis da sudis za nesto sto od damna i se slucilo, primer kazuvam, podobro bi bilo da ne ja zamaras, ako sakas vrskata da vi ostani kakva sto e :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
"Колку и да е љубоморен, заебан, незгоден, не би требало да те напушти." - me bendisa ova no toa e tvoe mislenje, na 3ca im imav kazano, i pogresiv za toa. probaa da mi sudat, normalna sum samo sejkavanjeto e nesto grdo, mislev deka ne sum devica a im kazav za da ne gi lazam zamisli ... i po nekoe vreme me napustija. zatoa i jas postaviv temava da vidam sto drugite mislat :)

prisileno devojce, na vozrast od 4-5 godini, na seks niz ranoto detstvo, siluvana, drzena za race za da ne izbega, a druga licnost stapuva istovremeno vo seksualen kontakt, pogolemno od nea 3 godini
Samo IDIOT so ogromno I moze da te napusti zatoa sto si mu go kazala ova.
A uste pogolem IDIOT moze da te osudi za istoto.

Член од
23 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
46
Имам прашање, добра си после таа траума имаш ли проблеми се психата, проблеми со спиење? Си пробала ли во тој случај да побараш помош од стручно лице?

Не дозволувај да те удри овој проблем за некоја година не го потиснувај во себе.

Совет од машко би ти бил да не му кажуваш доколку не си сигурна дека треба да знае...
:) Da, sosema dobra sum, spijam, jadam , setam slobodno, mozebi potesko steknuvam doverba vo nekogo ama ne e nisto toa. Fala za grizata, ne sakav da se kazuvam ama vaka polesno mi e. Toa od damna e pominato mi e
samo mislev deka licnostite pokraj mene bi mozele da me svatat, a ne da mi sudat.
--- надополнето: Aug 23, 2011 8:02 PM ---

I fala za sovetot, ama resiv vejke da ne go zamaram mojot decko so toa so bilo pominalo i togas se slucilo. Samo doznav deka za nekoi raboti ne vredelo da si tolku iskren, posto ispajgas mn. glupav .
--- надополнето: Aug 23, 2011 8:03 PM ---
Samo IDIOT so ogromno I moze da te napusti zatoa sto si mu go kazala ova.
A uste pogolem IDIOT moze da te osudi za istoto.
Pa jas ja imav taa srejka da imam idioti pokraj mene izgleda :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Непознавам некој што немал такви “игри“ дали самиот или со другарчињата.

Така да, не ме сфаќај погрешно но дечкоти може тебе да те изненади со неговата игра :)

Член од
23 јули 2011
Мислења
129
Поени од реакции
18
Sto ako vasata partnerka bila siluvana niz "detska igra" i vi priznae? Da, jas se izvinuvam ne se doizjasniv dovolno ... mislev "siluvana niz detska igra", siluvana vo ranite godini na detstvoto od nejzinite drugari, pogolemi od nea, od sprotivniot pol, i kako ke reagirate vie ako taa tajna ja doznaete podocna? Mozebi zvuci cudno, no nazad nema :/
Разбирам што сакаш да кажеш, иначе никако не би ја оставил!

Член од
23 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
46
Непознавам некој што немал такви “игри“ дали самиот или со другарчињата.

Така да, не ме сфаќај погрешно но дечкоти може тебе да те изненади со неговата игра :)
Kako mislis da me iznenadi so negova igra?
--- надополнето: Aug 23, 2011 8:10 PM ---
Разбирам што сакаш да кажеш, иначе никако не би ја оставил!
Inace? vo koja situacija e toa inace ?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

--- надополнето: Aug 23, 2011 7:56 PM ---

ne mozis da sudis za nesto sto od damna i se slucilo, primer kazuvam, podobro bi bilo da ne ja zamaras, ako sakas vrskata da vi ostani kakva sto e :)
Да не изигравам психијатар на темава,ама пробај некако да го задржиш тоа во себе. Не е тоа работа која се кажува на секого во врска,а претпоставувам немаш повеќе од 18 години. За моментот невиност, не верувам дека имало ерекција и дека си ја изгубила невиноста.
Почни вака да размислуваш: бев дете и они беа деца. Се случи тоа што се случи, денес ми е срам кога ќе помислам,а и нив им е срам кога ќе помислат.Тоа не ми се случува само мене туку сите деца имаат некоја незгодна случка во сеќавањето која сакаат да ја потиснат.
И прекини да разговараш за тоа, едноставно заборави. Што има таму некој да ти суди или да те сфаќа за нешто врз кое си немала можност за акција. Си била дете и они биле деца,точка. Ти си невина и ќе имаш сексуални односи во иднина. И сега да имаш прв однос,па поново да се сексаш после 15 години пак ќе бидеш „невина“.
И овој да те напушти ќе дојде друг,па друг...мала си, замисли на сите мажи во твојот живот да им раскажуваш за се и сешто, на крај ќе останеш без маж бидејќи они не се скроени за слушање :P

Kajgana Shop

На врв Bottom