Моеш само да сонуваме да имаме продукција како Б92 или ХРТ2......^
А што се виновни тие од СРД? Гледаш дека Србите и Хрватите сфатија дека Македонецот се пали по нивната програма и намерно си ги повлекоа каналите (ХРТ2, Нова, Б92) а според мене ова е единствен начин за Македонецот да почне повеќе да си ги цени домашните канали отколку Српските и Хрватските како што било од секогаш. Македонизацијата на Југословенскиот македонски мозок продолжува..Поздрав до Б92 и СРД. Добар потег
Инаку, ако сакате нашите канали да нудат НЕШТО мора да се тргне конкуренцијата од соседството затоа што тие им го земаат ќарот со добрата програмска содржина.
-.- Да беа куртоните наречени македонски телевизии способни немаше да има потреба некој да им ја трга конкуренцијата.Вака ние гледачите,односно потрошувачите сме оштетени и осудени да гледаме срање на телевизија.^
А што се виновни тие од СРД? Гледаш дека Србите и Хрватите сфатија дека Македонецот се пали по нивната програма и намерно си ги повлекоа каналите (ХРТ2, Нова, Б92) а според мене ова е единствен начин за Македонецот да почне повеќе да си ги цени домашните канали отколку Српските и Хрватските како што било од секогаш. Македонизацијата на Југословенскиот македонски мозок продолжува..Поздрав до Б92 и СРД. Добар потег
Инаку, ако сакате нашите канали да нудат НЕШТО мора да се тргне конкуренцијата од соседството затоа што тие им го земаат ќарот со добрата програмска содржина.
Во право си за тоа што треба да ги цениме нашите повеќе ама која македонизација на нашиве програми жити се^
оптимист сум не сме ништо помалку од Србите и Хрватите, само не се трудиме доволноМоеш само да сонуваме да имаме продукција како Б92 или ХРТ2......
па у просечна кабловска имаш 10 српски и неколку хрватски програми..у Србија/Хрватска немаш ниту еден македонски канал, на таа македонизација мислевВо право си за тоа што треба да ги цениме нашите повеќе ама која македонизација на нашиве програми жити се
Кој нормален сака да ги гледа Миленко,Латас,коментаторите на Канал 5 на ЛШ и ЛЕ,кој сака да гледа уште повеќе турски и индиски серии од што ги има кај нив,кој сака да ги гледа Вучиќ и Лила и нивните бедни шоуа??оптимист сум не сме ништо помалку од Србите и Хрватите, само не се трудиме доволно
--- надополнето: Aug 23, 2011 4:48 PM ---
па у просечна кабловска имаш 10 српски и неколку хрватски програми..у Србија/Хрватска немаш ниту еден македонски канал, на таа македонизација мислев
Па што ќе им е македонски канал? Што има да гледаат? МТВ, СИТЕЛ? Б92 е една од најмоќните телевизии на балканов и има доста што да се види на неа. Истото важи и за хрватската Нова, тие се 10 скалила погоре од било која телевизија во Македонија.оптимист сум не сме ништо помалку од Србите и Хрватите, само не се трудиме доволно
па у просечна кабловска имаш 10 српски и неколку хрватски програми..у Србија/Хрватска немаш ниту еден македонски канал, на таа македонизација мислев
друже секаде има телевизии што се политички ориентирани но имаме и квалитетни телевизии или пак телевизии кои се трудат да понудат нешто добро - Алфа, 24 Вести, HBO со македонски титл, FOX Life, Crime, АXN со македонски титл... зборот ми е и кај нас може да се следи колку толку квалитетна програма - ако несакаш да следиш Миленко, Латас смени канал и пушти си HBOКој нормален сака да ги гледа Миленко,Латас,коментаторите на Канал 5 на ЛШ и ЛЕ,кој сака да гледа уште повеќе турски и индиски серии од што ги има кај нив,кој сака да ги гледа Вучиќ и Лила и нивните бедни шоуа??
Српските/Хрватските телевизии имаат да понудат добра продукција на гледачите.оптимист сум не сме ништо помалку од Србите и Хрватите, само не се трудиме доволно
аха затоа сега од 15 албански ќе бидат 30 на кабловскана.. а и не мора превод.. пошо у македонија албанците се мнозинство а ние сме малцинство...оптимист сум не сме ништо помалку од Србите и Хрватите, само не се трудиме доволно