Б92 Нема повеќе да се емитува во Македонија

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
паааааааа, па па
Советот за радиодифузија им наложи на операторите на јавни комуникациски мрежи (кабелски оператори, DVB-T, IPTV) да го исклучат телевизискиот сервис на Б92
а што не им наложи да реемитуваат ДРУГИ програмски сервиси
мааааааааа ај у п ...м
све исклучија- остана само црногорскиот 1 канал и уште некои исто такви бедотии- а наплаќаат и МРТВ и кабелскиот оператор, а нудат НИШТО:mad:

S

Sheldon Cooper

Гостин
^
А што се виновни тие од СРД? Гледаш дека Србите и Хрватите сфатија дека Македонецот се пали по нивната програма и намерно си ги повлекоа каналите (ХРТ2, Нова, Б92) а според мене ова е единствен начин за Македонецот да почне повеќе да си ги цени домашните канали отколку Српските и Хрватските како што било од секогаш. Македонизацијата на Југословенскиот македонски мозок продолжува..Поздрав до Б92 и СРД. Добар потег :love:
Инаку, ако сакате нашите канали да нудат НЕШТО мора да се тргне конкуренцијата од соседството затоа што тие им го земаат ќарот со добрата програмска содржина.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
^
А што се виновни тие од СРД? Гледаш дека Србите и Хрватите сфатија дека Македонецот се пали по нивната програма и намерно си ги повлекоа каналите (ХРТ2, Нова, Б92) а според мене ова е единствен начин за Македонецот да почне повеќе да си ги цени домашните канали отколку Српските и Хрватските како што било од секогаш. Македонизацијата на Југословенскиот македонски мозок продолжува..Поздрав до Б92 и СРД. Добар потег :love:
Инаку, ако сакате нашите канали да нудат НЕШТО мора да се тргне конкуренцијата од соседството затоа што тие им го земаат ќарот со добрата програмска содржина.
Моеш само да сонуваме да имаме продукција како Б92 или ХРТ2......

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
^
-.- Да беа куртоните наречени македонски телевизии способни немаше да има потреба некој да им ја трга конкуренцијата.Вака ние гледачите,односно потрошувачите сме оштетени и осудени да гледаме срање на телевизија.

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
^
Во право си за тоа што треба да ги цениме нашите повеќе ама која македонизација на нашиве програми жити се

S

Sheldon Cooper

Гостин
Моеш само да сонуваме да имаме продукција како Б92 или ХРТ2......
оптимист сум :) не сме ништо помалку од Србите и Хрватите, само не се трудиме доволно
--- надополнето: Aug 23, 2011 4:48 PM ---
Во право си за тоа што треба да ги цениме нашите повеќе ама која македонизација на нашиве програми жити се
па у просечна кабловска имаш 10 српски и неколку хрватски програми..у Србија/Хрватска немаш ниту еден македонски канал, на таа македонизација мислев

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
оптимист сум :) не сме ништо помалку од Србите и Хрватите, само не се трудиме доволно

па у просечна кабловска имаш 10 српски и неколку хрватски програми..у Србија/Хрватска немаш ниту еден македонски канал, на таа македонизација мислев
Кој нормален сака да ги гледа Миленко,Латас,коментаторите на Канал 5 на ЛШ и ЛЕ,кој сака да гледа уште повеќе турски и индиски серии од што ги има кај нив,кој сака да ги гледа Вучиќ и Лила и нивните бедни шоуа??

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
кај ќе гледам јас сега тенис бре глуперди низаедни ?!
е нема да добијат од мене пари за радиодифузна такса.. мамичето нивно
бог да чува човек плаќа и пак не му даваат да гледа тоа што сака.. па воа никаде го нема

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628

Па што ќе им е македонски канал? Што има да гледаат? МТВ, СИТЕЛ? Б92 е една од најмоќните телевизии на балканов и има доста што да се види на неа. Истото важи и за хрватската Нова, тие се 10 скалила погоре од било која телевизија во Македонија.

Опстимист си бил. Бог да чува, се правите патриоти за телевизиски канали, а кога ќе ти чукне на врата вистинскиот проблем, незнаете главата кај вие. брао!

S

Sheldon Cooper

Гостин
Кој нормален сака да ги гледа Миленко,Латас,коментаторите на Канал 5 на ЛШ и ЛЕ,кој сака да гледа уште повеќе турски и индиски серии од што ги има кај нив,кој сака да ги гледа Вучиќ и Лила и нивните бедни шоуа??
друже секаде има телевизии што се политички ориентирани но имаме и квалитетни телевизии или пак телевизии кои се трудат да понудат нешто добро - Алфа, 24 Вести, HBO со македонски титл, FOX Life, Crime, АXN со македонски титл... зборот ми е и кај нас може да се следи колку толку квалитетна програма - ако несакаш да следиш Миленко, Латас смени канал и пушти си HBO :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.910
Поени од реакции
16.173

Српските/Хрватските телевизии имаат да понудат добра продукција на гледачите.
Што се нашите телевизии толку популарни па да се ре-емитуваат по кабловските низ Србија/Хрватска/Босна?
Мене не ми менува ништо ова соопштение, бидејќи на мојата кабловска и ја немаше Б92, и ред други телевизии кои се атрактивни, но заради некои си глупи закони не се ре-емитуваат, и останува да си гледаме Иселенички џубокс и останати Турски сра*а на нашите телевизии.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672

аха затоа сега од 15 албански ќе бидат 30 на кабловскана.. а и не мора превод.. пошо у македонија албанците се мнозинство а ние сме малцинство...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
ЈЕС.
Супер, досадни више станаа со она тенисон и со Џоле нивни :icon_lol:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
Нека иде све у П*** Матер во Советот за радиодифузија место да се множат канали во Македонија кај нас се смалува бројот на телевизии ,ако вака иде ќе си гледаме на антена 5-6 канаи ,али среќа интернетот е тука (ај да не го спомувам многу многу интернетот оти како дошла работава недај боже и него да го укинат во Македонија)

Kajgana Shop

На врв Bottom