Што е поважно во една врска галење или секс?

• Креатор на темата Креатор на темата vaga1985
  • Време на започнување Време на започнување

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Галењето е поважно од сексот

Колку партнерите повеќе се допираат на несексуален начин, толку нивната желба за допири е поголема, комуникацијата поотворен, а односот исполнет со задоволство и стабилност.

83744081.jpg

Честите галења и „случајни“ допири се позначаен показател за стабилноста на односот, отколку податоците колку двојката често води љубов, откри студијата н Кинсли институтот во САД. Исто така честопати се даваат погрешни тврдења дека на мажите не им е важно галењето затоа што се повеќе насочени кон сексот, објаснија истражувачите.

Галењето дава чувство на блискост и удобност, а тоа е клучот за среќна врска. Предноста на несексуалната интимност е поврзување на разни комуникации и пријателства, што еднакво е важно и за мажите и за жените, смета брачната терапевтка Паула Хол.

106479564.jpg

Терапевтката вели дека хормонот окситоцин, кој често се нарекува хормон на среќа се произведува под влијание на нежности и удобноста од галењето. Научно е докажано колку почесто се галиме со партнерот, толку поголема е желбата за меѓусебно допирање.
http://www.idividi.com.mk/stil/afrodizijak/700547/index.html

галење абе ај не ме заебавај, кој го има пишано ова....

ја сексам жени
а галам кучиња
то се две сосем различни категории немаат врска сексо со галењето бе
А кога сексаш жени не ги допираш ниту пак галиш така?

галење абе ај не ме заебавај, кој го има пишано ова....

Ау, унга мунга алфа мажјак. Абе ај не тресете зелени, сите вакви како тебе што пишуваат уствари се лигават пред девојката/жената. Фраер на форум ќе се праи...

А кога сексаш жени не ги допираш ниту пак галиш така?
па има бе допири у ствари тое појќе како зграпчувањње, на пример од иза леѓа ко ќе сум ја грабам за цицки, ко кје сум над неа кје и грабнам бутини и ќе и кренам нозе..... галење .... чуму ми е галење ко имам еб..ање?!?!

па има бе допири у ствари тое појќе како зграпчувањње, на пример од иза леѓа ко ќе сум ја грабам за цицки, ко кје сум над неа кје и грабнам бутини и ќе и кренам нозе..... галење .... чуму ми е галење ко имам еб..ање?!?!
Па ако зборуваме за една врска таа не се базира само на секс туку и сите други работи што одат со неа галење, мазење, бакнување, допирање, карање итн....

^:ROFLMAO:
Хахаа прв пат слушам дека постои нешто што зближува повеќе од сексот.
Овие американскиве научници што се не ќе "испитаат" и измислат.

Па ако зборуваме за една врска таа не се базира само на секс туку и сите други работи што одат со неа галење, мазење, бакнување, допирање, карање итн....
тепање... ете на пример ја пристанувам да галам еднаш неделно жената пола сат ако таа пристане еднаш неделно да ја тепам пола сат

Квалитетно галење и квалитетен секс.

Галењето може секогаш да биде успешно, но сексот неможе секогаш да биде успешен и квалитетен.

Одлични како машки треба да бидеме и во едното и во другото, кога едното ќе потфрли со другото да се оправдаме.

Истото важи и за девојките.

Квалитетно галење и квалитетен секс.

Галењето може секогаш да биде успешно, но сексот неможе секогаш да биде успешен и квалитетен.

Одлични како машки треба да бидеме и во едното и во другото, кога едното ќе потфрли со другото да се оправдаме.

Истото важи и за девојките.
Златна средина а?

До некаде се сложувм со тебе, мада немора секогаш да е така. Галењето ако го претераш преминва во разгалвање, а ако се разгали тешко тебе ќе биди... крајот неможиш да го најдиш, ќе те мотаат околу малиот прст.

Така да, внимателно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom