Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
„Прифатливо„ е се што е умерено, со мерка, со разум, без претерување. Верата не е учење, кое е засновано на точно утврдени рецепти за живеење и однесување, кои „гарантираат„ влез во Рајот. Некој може да испие чаша вино и да осети пијанство, а некој може да попие литро и да нема гајле: кој колку може да носи.

Тројната поделба на денот на 8+8+8 саати е само уште една неупотреблива и неприменлива работа.
па не мож то да се остави на разум. Еден билдер и еден змлитав човек со пивски стомак секако двата со својот разум имаат различи престави за тоа како треба да изгледа човечко тело. А кога има различни мислења потребен е пропис, закон, правило кое тоа ќе го регулира.
ИУма ли такво правило во христијанството, или поконкретно, што црквата ќе му направи на свештеник кој ќе си го набилда професионалното тело (а при тоа да не трпи негвата рабиота како свештеник)

А што е на пример со сексот? Се смета како нормална човечка работа или пак треба да се избегнува за време на празници и сл ствари.. ?

А што е на пример со сексот? Се смета како нормална човечка работа или пак треба да се избегнува за време на празници и сл ствари.. ?

Несмееш да имаш пред брак

и машките?:O:O

Епа да . Не сваќам што има врска дали си машко или женско. Ако мислеше дека има врска со кинење на хименот - нема, има врска со самиот чин. Значи женското не смее ни анален.

Епа да . Не сваќам што има врска дали си машко или женско. Ако мислеше дека има врска со кинење на хименот - нема, има врска со самиот чин. Значи женското не смее ни анален.
А оралката како ја класифицирате?

Ова е многу ригорозно.. Значи никој не е христијанин сега? Сите скоро имале полов однос пред 18.. нез чудно ми е ова малку..

Дали ова важи и за прејадувањето и зошто не?

Да важи и за прејадувањето

Ова е многу ригорозно.. Значи никој не е христијанин сега? Сите скоро имале полов однос пред 18.. нез чудно ми е ова малку..

Епа ти за христијанин ли се сметаш или атеист си? И зборам за тие христијани што се раководат по библијата , а не оние што само викаат дека се зошто нели - таква ни е овде верата. + може ќе ти звучи чудно, ама знам луѓе ( дури и машки) што планираат да чекаат до брак :rolleyes:

може ќе ти звучи чудно, ама знам луѓе ( дури и машки) што планираат да чекаат до брак :rolleyes:

A jas mislev deka najlosoto sto moze da te sovetuvaat nasite Sveti Oci e da ne se banjas sekoj petok i na praznici, ama vidis imalo i drugi raboti :P

Oh God Please Help Us:cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom