Леле и јас тоа го заборавивАјде на сите кои денес аплицираа на факултет со среќа Јас луѓе аплицирав ги дадов документите и се таму арно ама сега ми текна дека во пријавата она редовен - вонреден го прескокнав, не заокружив никое а како редовен студент сакам да одам, да не знај некој дали ќе ми прават проблеми околу тоа? За вонредно знам дека плус треба некој документ ама сепак ако знај некој нешто нека ми кажи
Денес беа од 8.30 најверојатно и утре ќе биди такаДа прашам, од кога до кога се уписите утре?Мислам, час.
Нема врска кој јазик си го учела во средно. Ако го знаеш германскиот совршено, можеш да го земеш за 1в јазик на ПИТ, а за 2р ќе мораш или англиски или француски.Сакам да се запишам на филолошки, прв јазик Германски, втор англиски, превод и толкување, ама во средно немам учено германски туку само на курс и го имам целиот завршено. Ве молам кој е запознаен да ми одговори дали е битно тоа што немам учено во средно германски, па нема да можам сега да го изберам како прв јазик????? Ве молам за одговор.
И ако може да ми кажете што е разликата со прв, втор јазик, на првиот повеќе се става акцент?? Ве молам одговорете.
Фала на одговорот. Мислам дека солидно го владеам германскиот, се пријавив на пит-германски, ми рекоа од оваа година не е предуслов јазикот што го бираш да мора да си го учел во средно, така да супер ми се погоди. Ќе се дружиме на факс. ПоздравНема врска кој јазик си го учела во средно. Ако го знаеш германскиот совршено, можеш да го земеш за 1в јазик на ПИТ, а за 2р ќе мораш или англиски или француски.
Инаку, 1от јазик треба да знаеш да го ЗБОРУВАШ..џабе ти е било кој прв јазик да го земеш ако не го владееш (во секое чполе: зборување, пишување, читање, граматика итн..) барем 70 - 80%. А 2от јазик го почнувате од самата азбука..вистина е дека треба да имаш барем 40% појма од него. Воглавно 1ва година на ПИТ е доста лесна. За втората..ќе ви кажам догодина ова време Поздрав...