Филолошки факултет - Скопје

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Знае некој што диплома се добива ако земеш два јазика? Да речеме еден јазик со книжевност прв модул, и после друг јазик втор модул (дали воопшто може така)?

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
дали некој е запишан на постдипломски студии на англиска книжевност и ако има таков нека сподели кои и колку испити се за полагање.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Ајде на сите кои денес аплицираа на факултет со среќа :) Јас луѓе аплицирав ги дадов документите и се таму арно ама сега ми текна дека во пријавата она редовен - вонреден го прескокнав, не заокружив никое а како редовен студент сакам да одам, да не знај некој дали ќе ми прават проблеми околу тоа? За вонредно знам дека плус треба некој документ ама сепак ако знај некој нешто нека ми кажи :):):)

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Ајде на сите кои денес аплицираа на факултет со среќа :) Јас луѓе аплицирав ги дадов документите и се таму арно ама сега ми текна дека во пријавата она редовен - вонреден го прескокнав, не заокружив никое а како редовен студент сакам да одам, да не знај некој дали ќе ми прават проблеми околу тоа? За вонредно знам дека плус треба некој документ ама сепак ако знај некој нешто нека ми кажи :):):)
Леле и јас тоа го заборавив

Член од
8 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
3
Дали има некој тука што знае добро Германски? Ми треба ...

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.816
Поени од реакции
7.128
Денеска бев да запишам ОКК, да видиме како ќе ми оди со два факултета паралелно :)

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
kako se smetaat poenine za upis dali samo diplomi od drzavno nivo dobivaat poeni ili mozi i od regionalno itn pozz

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
А резултати негде дали има? Гледам на неколку факултети почнале да ги рангираат кандидатите, а овде нишо не можам да најдам :(

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
rezultati na 22.08 ... neznam dali ke ima na web istaknato rezultati posto stranata mu e katastrofa....;)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Момци, девојки, на правниот факултет на ден на уписи имало истакнато по колку луѓе од која националност примаат, на пример Срби 16, Турци 6 итн... Дали на филолошкиот го имаше ова ?

Член од
5 декември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
11
Кога треба да има резултати на страната на факултетот да не знајте? И дали ќе има?

Член од
26 јуни 2010
Мислења
36
Поени од реакции
4
Сакам да се запишам на филолошки, прв јазик Германски, втор англиски, превод и толкување, ама во средно немам учено германски туку само на курс и го имам целиот завршено. Ве молам кој е запознаен да ми одговори дали е битно тоа што немам учено во средно германски, па нема да можам сега да го изберам како прв јазик????? Ве молам за одговор.
И ако може да ми кажете што е разликата со прв, втор јазик, на првиот повеќе се става акцент?? :(:cuc: Ве молам одговорете.
Нема врска кој јазик си го учела во средно. Ако го знаеш германскиот совршено, можеш да го земеш за 1в јазик на ПИТ, а за 2р ќе мораш или англиски или француски.
Инаку, 1от јазик треба да знаеш да го ЗБОРУВАШ..џабе ти е било кој прв јазик да го земеш ако не го владееш (во секое чполе: зборување, пишување, читање, граматика итн..) барем 70 - 80%. А 2от јазик го почнувате од самата азбука..вистина е дека треба да имаш барем 40% појма од него. Воглавно 1ва година на ПИТ е доста лесна. За втората..ќе ви кажам догодина ова време :) Поздрав...

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Нема врска кој јазик си го учела во средно. Ако го знаеш германскиот совршено, можеш да го земеш за 1в јазик на ПИТ, а за 2р ќе мораш или англиски или француски.
Инаку, 1от јазик треба да знаеш да го ЗБОРУВАШ..џабе ти е било кој прв јазик да го земеш ако не го владееш (во секое чполе: зборување, пишување, читање, граматика итн..) барем 70 - 80%. А 2от јазик го почнувате од самата азбука..вистина е дека треба да имаш барем 40% појма од него. Воглавно 1ва година на ПИТ е доста лесна. За втората..ќе ви кажам догодина ова време :) Поздрав...
Фала на одговорот. Мислам дека солидно го владеам германскиот, се пријавив на пит-германски, ми рекоа од оваа година не е предуслов јазикот што го бираш да мора да си го учел во средно, така да супер ми се погоди. Ќе се дружиме на факс. Поздрав ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom