Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не зборам за политика, зборам за свој став.

Инаку, зар ќе дозволиш ваков сељак ко мене да ти го зезне расположението !? Дај не зезај.

Втора работа оти не ми се допаѓа помпезноста е дека е за да видат другите што можеме ние, а не е за нас самите. Тоа е исто кога немаш ни 100 денари во џеб, а на себе имаш кошула од 2000 денари.
Вакви можам милијарда да ти набројам, значи сепак одраз на народот е...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Незнам за вас, али јас дефинитивно ќе идам на Плоштад за 8. септември.

Ем да прославиме, ем да протестираме за името, ем да фатиме по некој сеир... Ол инклузив на државно ниво :)

WHY SO SERIOUS? :)

Член од
26 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
14
Абе за вас чоек ништо да не напраи и ништо да не превземе... и тогаш е лош... а пак кога ќе напраи нешто, мора да се усере и да се јадат говна за тоа како нешто или ништо не чини... несфатливо!!! незадоволни во секаков поглед, алал да ви е... место да се радуваме сите дека нешто се дешава со нас, нешто се труди да се напраи - ние уште толку се буниме и ги усеруваме работите... алал да ни е... јас стварно понекогаш посакувам да не мавне таква немаштија и таква гладотија па да видиме што е „Вистината“ во светов... место да се радуваме на тоа што некој плаче за истото, ние го плукаме и се жалиме на глупости, а некој друг сонува истово да го има... бравос... американците си имаат убава реч "is the glass of water half full or half empty?!" и "count your blessings before you say something stupid".

Инаку пријавувам присуство доколку не сум 3та смена на работа (дапс, некој и тогаш работи за друг да се радува и да слави ;)) и ќе се радувам на тоа дека нешто од нешто сме успеале да направиме во изминативе 20 години. А животот ќе го живеам од ден за ден и ќе го вадам максимумот од него и да докажам дека нешто може да се промени и направи и тоа да е на добро на сите... а кога ќе црвосам-ќе црвосам, за тоа никој не те прашува дали може или неможе и кога е најдоброто време за истото... ;)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Верувам дека од организаторски аспект а особено од режијата на настанот ќе бидат задоволни оние кои ќе имат можност да го проследат настант во живо. Но од друга страна сиугрен сум дека во Македонија не постои телевизија која е способна ваков огромен настан асално да го пренесе и презентира на малите екрани. И тоа е опасен недостаток не само за овој настан туку и за настани од типот Пиво Фест во Прилеп, карневалите во Струмица и Вевчани, Охридско лето и да не набројувам но факт е дека колку и да е еден настан добро организиран толку секогаш е медиумски упропастен, затоа кој има можност најдобро е во живо да присуствува а ние останатите ќе чекаме информации на форумот , зошто јас веќе одамна имам дигнато раце од нашите медиуми.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Абе за вас чоек ништо да не напраи и ништо да не превземе... и тогаш е лош... а пак кога ќе напраи нешто, мора да се усере и да се јадат говна за тоа како нешто или ништо не чини... несфатливо!!! незадоволни во секаков поглед, алал да ви е... место да се радуваме сите дека нешто се дешава со нас, нешто се труди да се напраи - ние уште толку се буниме и ги усеруваме работите... алал да ни е... о... ;)
има , има такви:pos:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B6444E90577C004EA1884E4B068934FB
:ROFLMAO::LOL:
--- надополнето: Aug 21, 2011 10:33 AM ---
ја па се чудам што овие гејциве постојано само утрински го цитираат
ИМАЛО зошто:pos:
http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_5070.html

Член од
26 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
14
Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Ако има поголем кукавичлук од тоа да фрлиш 9 милиони евра за споменик на Александар и да го крстиш Воин на коњ и притоа да ставиш 14 краци на штитовите на војниците, еве на.

Ако веќе си ги мериме со Грците, да си ги мериме извадени, а не во гаќи. ;)

пс. Не ја мразам државата него тие што ја водат и што ја воделе.
а те праша некој дали ги мразиш или не? Темава е за 20 години независност, и како што рече Strider од такви како тебе не можеме празнично да се расположиме

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
а те праша некој дали ги мразиш или не? Темава е за 20 години независност, и како што рече Strider од такви како тебе не можеме празнично да се расположиме
Џизас Крајст. А те праша тебе некој да ме праша мене дали некој ме прашал дали ги мразам или не !? Децки муабети.

Ако расположението ви зависеше само од мене, тогаш што мајка барате таму... нерасположени. :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ако има поголем кукавичлук од тоа да фрлиш 9 милиони евра за споменик на Александар и да го крстиш Воин на коњ и притоа да ставиш 14 краци на штитовите на војниците, еве на.

на денот на независноста околи 12 часот има протеср против било каква промена на името па со оглед на болдов што го напиша не би ти било проблем да присуствуваш нели? ( освен ако не си на работа се разбира )

П.С кој што сака нека каже али сепак од целата таа церемонија мислам дека огнометот кој е најавен ке биде најспекталурарен.

Член од
26 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
14

Да не ќе ја водиш подобро ти?! Ајде ако знаеш како се води аплицирај :) Сите би сакале да сме на подобро нели? :) ах беееее и после некој друг со детски муабети...

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Да не ќе ја водиш подобро ти?! Ајде ако знаеш како се води аплицирај :) Сите би сакале да сме на подобро нели? :) ах беееее и после некој друг со детски муабети...
ако ја водат такви како овој Таруно, државава веднаш ке пропадне.
иначе за прославава верувам дека ке биде одлична и во најдобар ред, и да ја видиме фонтаната, тогаш ке ја пуштат така??

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
на денот на независноста околи 12 часот има протеср против било каква промена на името па со оглед на болдов што го напиша не би ти било проблем да присуствуваш нели? ( освен ако не си на работа се разбира )

П.С кој што сака нека каже али сепак од целата таа церемонија мислам дека огнометот кој е најавен ке биде најспекталурарен.
8ми Септември е неработен ден, ама сепак нема да присуствувам од мои лични причини. Протестот ми е некако чуден и се сомневам во искреноста на истиот, а воедно и го сметам за беспотребен со оглед дека некои (ај да не именувам сега) ако сакаат ќе сменат и име и народ и баш ги заболе што народот ќе протестира и ќе се противи. Не зависи ништо од народот. Зависи од некои си таму во фотеља.
--- надополнето: Aug 21, 2011 5:55 PM ---
Сеуште децки муабети не достојни за реплицирање.

Член од
26 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
14

Чисто да те потсетам од кај започнаа детските муабети ;) позз и убав ден ;)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Непатриотиве први ќе се летнат на прославава. После тоа во некое кафанче на скарица и пиво...зачинето со српски турбофолк..мх мх мх.

Член од
26 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
14
Непатриотиве први ќе се летнат на прославава. После тоа во некое кафанче на скарица и пиво...зачинето со српски турбофолк..мх мх мх.
А шо патриотиве, ќе седат дома и ќе протестираат? Хммммм.... се прашувам тогаш кој се поголеми патриоти, оние кои слават 20години независност или оние кои ќе седат дома и ќе мумлаат само?! хммм...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom