Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Како и да е, не се вклопува.
На подарен коњ не му се гледа во заби :)

Зошто џуџе спие со нозете на перница?
-Дома е, што сака ќе праи :)

Аеродромот е на турците наредните 20 или 30 години(не сум сигурен на колку време го закупија) и што сакаат можат да прават на него. Ако сакаат можат да стават и скулптура на Силвија Сеинт :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Незнам од каде го забележа ова.И јас и Лурц напишавме за тоа уште кога вие не бевте рекле дека е поклон.
Всушност јас знаев дека е поклон уште од порано ама тоа не ми прави разлика.
Прави разлика кога не можеме за економскиот дел да дискутираме.
Инаку не те именував тебе посебно нити Lurtz, туку пишав општо :)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Можеби има врска дека токму аеродромот се вика Александар Велики, да стават скултура токму од него. :)
Замисли рагби (американско рагби/фудбал) играч со шешир на глава, само заради тоа што тимот му се вика „Cowboys“. (или можни комбинации со името на тимот и сл.).

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Замисли рагби (американско рагби/фудбал) играч со шешир на глава, само заради тоа што тимот му се вика „Cowboys“. (или можни комбинации со името на тимот и сл.).
Ти виде што цитирав за да одговорам така или со сила се прајш да не речам што?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ти виде што цитирав за да одговорам така или со сила се прајш да не речам што?
Тебе те цитирав или го цитирав тој што ти го цитираше?
И мислењата ти варираат во зависност кого го цитираш?
И според тоа, јас треба да дискутирам повеќе?

Цитатот го пронајдов како најлогичен одговор на статуата што е бувната таму. Секој друг одговор ќе беше лигав. Но, тоа дека е најлогичен можен, не значи дека е добар.
Подарок или не, од Турци или не, на „истоимен“ аеродром или не, не припаѓа таму. Едноставно, не оди.
Може да го прифати за океј само човек што мисли дека Вин Дизел е добар актер. За другите, нема оправдување.
Криво ми е што вакви глупости се случуваат во држава каде што живеам, и уште повеќе ми е криво што мнозинството ги оправдува тие лакрдии.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Цитатот го пронајдов како најлогичен одговор на статуата што е бувната таму. Секој друг одговор ќе беше лигав. Но, тоа дека е најлогичен можен, не значи дека е добар.
Подарок или не, од Турци или не, на „истоимен“ аеродром или не, не припаѓа таму. Едноставно, не оди.
Може да го прифати за океј само човек што мисли дека Вин Дизел е добар актер. За другите, нема оправдување.
Криво ми е што вакви глупости се случуваат во држава каде што живеам, и уште повеќе ми е криво што мнозинството ги оправдува тие лакрдии.
Да, мислењата зависат во зависност кое мислење цитираш затоа што то значи дека сум му одговорил на неговиот пост или сум го надополнил и притоа не сум го искоментирал изгледот, што значи немам кажано дали ми се допаѓа или не. Или дали личи, за што не сум стручен да одговорам.
А за статуата можеше да најдеш уште неколку други начини каде ќе кажеше дека не ти се допаѓа.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344

Што не бувна ти толку пари ко Турците, па ако сакаш и Памела стај ја на сред писта. Тебе ти се меша некој дома што да праиш и што да стаиш? И аеродромот си е нивни па што сакаат си праат, а ние овдека само можеме да дискутираме и да си праиме празни муабети. ;)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Алекс Д грејт. Ко прво, повторно го прочитав мислењето на Лурц, и баш најкомпатибилно се однесува целата верига на коментари на кои јас се придодадов. Па, повторно те прашувам.
Дали е ОК ако рагби играч носи каубојски шешир само заради тоа што тимот кај што игра се вика Каубојс?
Ако не ја гледаш поврзаноста на ова прашање со објаснувањето на Лурц и твојот одговор, тогаш немам потреба да полемизирам повеќе. Нели...

Второ.. Сунгер...
Многу безрбетно делува „шо сака нека праат“.

Значи, од толку и толку приватни комплекси, згради, ти реков ми рече, ако секој може да прави што сака, што е тогаш државата бе? на што сте горди тогаш?
Аеродромот турски - нели, нивни е и можат да го запалат ако сакаат.
Грчки фирми и капитал - нивни си е бе, ако сакаат на работниците можат да им истетовираат грчко знаме на челото. Нивно си е бе!
Ова странско - она странско.
не осеќате дека токму заради такви размислувања дојдовте до ова дереџе? да не се знае ни држава ни а ни у?
Едноставно се чудам, во овие моменти додека пишувам се чудам и не можам да перцепирам - мислата „нивно е бе“.
Значи, ако си концесионер на нешто во усранава држава - можеш да правиш што сакаш и да биде оправдано?
Океј, да го искористам ова во некоја друга дискусија...
Иако не го перцепирам.
Или треба да немам рбет... не знам..

П.С. Стометарско грчко знаме во ОКТА... wow...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Значи, од толку и толку приватни комплекси, згради, ти реков ми рече, ако секој може да прави што сака, што е тогаш државата бе? на што сте горди тогаш?
Можат да прават што сакаат се додека не ги прекршуваат позитивните законски прописи во Македонија. Со статуата не ги прекршија. Се што наброја погоре е прекршување на закони и не може да го прават.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Во ОКТА нема грци. Само на крај на фискалните периоди се префрлаат средства во Грција.

Ова со аеродромов, малку се претера со критиките. Сега за сега се знае само дека ќе има статуа на Александар. Нека го склопат целосно аеродромот па да го коментираме.
Ако ме пратат да фотографирам натаму, ќе ви донесам фини фотографии па ќе дискутираме.
Туку... ојдовме офтопик со муабетов за аеродромот.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Можат да прават што сакаат се додека не ги прекршуваат позитивните законски прописи во Македонија. Со статуата не ги прекршија. Се што наброја погоре е прекршување на закони и не може да го прават.
As long as the laws... аха, Океј. Добро, барем да не е работава на амеби. Безрбетништво е добра професија. (напомена: коментарот не е наменет кон тебе, него општо).

Само нај.. да речам деструктивните примери ги наведов. Инаку, не е проблем, може да се изнајдат уште милион примери кои нема да скршат закон, но ќе може да ја загрозат македонската интелегенција (доколку ја има). На пример, грчки концесионер со лупање на грчки артефакти. Мислам дека, во таа ситуација нема да биде „шо сака нека праи“.

Но добро, што е тука е. Дома си се луѓето бе! :tapp:
--- надополнето: Aug 22, 2011 12:59 AM ---
Во ОКТА нема грци. Само на крај на фискалните периоди се префрлаат средства во Грција.

Ова со аеродромов, малку се претера со критиките. Сега за сега се знае само дека ќе има статуа на Александар. Нека го склопат целосно аеродромот па да го коментираме.
Ако ме пратат да фотографирам натаму, ќе ви донесам фини фотографии па ќе дискутираме.
Туку... ојдовме офтопик со муабетов за аеродромот.
A во аеродромот колку турци има? Мислам, двава вкупно одговори ти се нонсенс голем. На крајности се зафаќаш и ја тераш работата на погрешно место.
каков сака нека е аеродромот, малку осет за естетика и не личи целата работа.
damn it

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Алекс Д грејт. Ко прво, повторно го прочитав мислењето на Лурц, и баш најкомпатибилно се однесува целата верига на коментари на кои јас се придодадов. Па, повторно те прашувам.
Дали е ОК ако рагби играч носи каубојски шешир само заради тоа што тимот кај што игра се вика Каубојс?
Ако не ја гледаш поврзаноста на ова прашање со објаснувањето на Лурц и твојот одговор, тогаш немам потреба да полемизирам повеќе. Нели...
Мојот пост ти беше најсоодветен за да се потрудиш да испаднеш смешен не за друго.
Дали ми се допаѓа внатре да стои, секако дека не. Нека го турат надвор пред аеродром.
Споредбата не ти ја коментирам оти не е вредна.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
@Bodkin Ние сме дозволиле да бидат поголемите значајни компании под концесија на некој си странски инвеститори! Ама не само јас, не само ти туку сите што живееме у оваа МАКЕДОНИЈА, а ќе сме останеле безкичмењаци ако сме протестирале, а на нашине у фотеља у увце ме им дирнало. Уште една работа има тука што веќе не сме во комунизам и мора да се навикнеме дека веќе не е се на државата.
За аеродромот: Да стаеа некоја муџахединска фаца или пак некоја зоља, тогаш ќе сфатев дека треба да се спротивставиме, јер да џабе ни е, тој што го праел договорот требало да мисли на сите детали, а овие ставаат статуа што ја симболизира оваа држава, овој народ и пак они нечинат. Е СТВАРНО НЕМОЖАМ ДА ВЕ РАЗБЕРАМ (ако ти мислиш дека заради ова јас и уште многу тука сме безкичмењаци океј е, не ти мењам мислење твое си е, а ти дека си горд МАКЕДОНЕЦ иди на аеродром и пробај да го дислоцираш споменикот затоа што не се вклопува во просторот)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Мојот пост ти беше најсоодветен за да се потрудиш да испаднеш смешен не за друго.
Дали ми се допаѓа внатре да стои, секако дека не. Нека го турат надвор пред аеродром.
Споредбата не ти ја коментирам оти не е вредна.
Има работи кои им се смешни на одредени луѓе. тие луѓе, најчесто се згрижувани. него, да не одам офтопик. Ем ај?
Испаднав смешен велиш, а?
Требаше некој да испадне смешен за да се изјасниш како што треба на темава, откако 45 пати го одбрани „нештото“ што се испостави дека не го оправдуваш?
Oh, boy...

@Bodkin Ние сме дозволиле да бидат поголемите значајни компании под концесија на некој си странски инвеститори! Ама не само јас, не само ти туку сите што живееме у оваа МАКЕДОНИЈА, а ќе сме останеле безкичмењаци ако сме протестирале, а на нашине у фотеља у увце ме им дирнало. Уште една работа има тука што веќе не сме во комунизам и мора да се навикнеме дека веќе не е се на државата.
За аеродромот: Да стаеа некоја муџахединска фаца или пак некоја зоља, тогаш ќе сфатев дека треба да се спротивставиме, јер да џабе ни е, тој што го праел договорот требало да мисли на сите детали, а овие ставаат статуа што ја симболизира оваа држава, овој народ и пак они нечинат. Е СТВАРНО НЕМОЖАМ ДА ВЕ РАЗБЕРАМ (ако ти мислиш дека заради ова јас и уште многу тука сме безкичмењаци океј е, не ти мењам мислење твое си е, а ти дека си горд МАКЕДОНЕЦ иди на аеродром и пробај да го дислоцираш споменикот затоа што не се вклопува во просторот)
Прво, скраја и далеку од горд Македонец. Да, македонец сум, ама од горд, далеку. Можеби од вакви работи испарило тоа нешто. По пат некаде.
Друго, значи кога би се поставиле некои муџахедини, тогаш не би било океј.
Тогаш не се дома и „кур ми е двор ми е!“

Чист опортунизам пријателе. Лоша варијанта во животот.

Kajgana Shop

На врв Bottom