Primetime Emmy Awards 2011: Најдобра комедија

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобра комедија

• Вкупно гласачи
    25
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Во пресрет на Emmy наградите, кои ќе се одржат на 18.09.2011, ајде да го избереме нашиот фаворит.
Минатогодишен освојувач во оваа категорија беше Modern Family.

Таа не е номинирана во категоријата за најдобра комедија. Овде се само официјалните номинирани.

The Office поинтересна од How i met your mother... не се тачни..
иначе дефинитивно Modern Family ке ја земе наградата и оваа година

1. Modern Family
2. 30 Rock
3. The Office
4. The Big Bang Theory
5. Parks and Recreation
6. Glee

Од најверојатно до најневеројатно, ова е мојата листа за тоа кој ќе ја земе наградата.
Modern Family би требало да биде најголем фаворит, иако 30 Rock може да направи изненадување. За другиве, потешко.
Иако мојот фаворит е The Big Bang Theory.

според мене неможат со Modern Family, резултатите ќе покажат :)

Modern Family веројатно ќе победи, но според мене е преценета и не е нешто посебно смешна. Има само интересна приказна.

The Office поинтересна од How i met your mother... не се тачни..
иначе дефинитивно Modern Family ке ја земе наградата и оваа година
Што?! TO > HIMYM
Modern Family веројатно ќе победи, но според мене е преценета и не е нешто посебно смешна. Има само интересна приказна.
Интересна приказна? Геј фамилија, стар човек - убава жена фамилија и типичната американска фамилија. Ова не ми личи на интересна и оригилна приказна. А и во повеќето ситкоми и комедии и нема приказни.
А серијата е смешна, дури и ми е меѓу омилените и најсмешните. Ја заслужува целата популарност што ја има.

4 мокјментарис во номинациите!!! Ќе биде популарен тој жарн, фајнали! За мојот глас се мислев меѓу TO и MF, веројатно MF ќе го добие мојот глас :)

Интересна приказна? Геј фамилија, стар човек - убава жена фамилија и типичната американска фамилија. Ова не ми личи на интересна и оригилна приказна. А и во повеќето ситкоми и комедии и нема приказни.
А серијата е смешна, дури и ми е меѓу омилените и најсмешните. Ја заслужува целата популарност што ја има.

Оригинален е начинот на презентирање на серијата, посебно со интервју стилот (не знам дали се практикува понатаму, се откажав по втора епизода).
А за смешна, мене не ми е многу, освен по две-три интересни фори во епизода.
Интересно што Modern Family е најгледан ситком (и серија воопшто) во демографијата 18-49, а The Big Bang Theory е најгледан ситком во вкупна гледаност (а претходната сезона 2009/2010 победи во 18-49, а Two and a Half Men во вкупна гледаност).

Оригинален е начинот на презентирање на серијата, посебно со интервју стилот
Тоа не е приказна. Начинот на презентирање е во вид на документарна. А комедиите што се како документарни се викаат Mockumentaries и ми се омилени комедии. Во повеќето мокјументарис има интервјуа. Начинот не е оригинален, веќе има многу серии што се мокјументарис, а гледам и четири од номинираниве се такви.

Тоа не е приказна. Начинот на презентирање е во вид на документарна. А комедиите што се како документарни се викаат Mockumentaries и ми се омилени комедии. Во повеќето мокјументарис има интервјуа. Начинот не е оригинален, веќе има многу серии што се мокјументарис, а гледам и четири од номинираниве се такви.

Па не кажав дека интервјуто е дел од приказната, само дека е оригинален дел од ситкомот. :) Приказната не е оригинална, ама добра е според мене.
Инаку 30 Rock од овие мокументарциве ми е најдобра. Стигнат сум до втора сезона, а од последнава петта ја имам гледано само епизодата што е правена во живо и е стварно легендарна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom