Инфлацијата во Америка

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Локација
Erusalim
Јасни примери колку се намалила вредноста на Американските долари од 60-тите до денес.
01-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

02-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

03-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

04-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

05-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

06-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

07-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

08-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

09-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

10-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

11-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

12-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

13-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

14-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

15-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

16-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

17-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

18-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

што мислите за инфлацијата во америка ?
возат најефтин бензин на свет и пак се жалат овие американциве ?

се жалат:pos:види им ги цените на куќите
даааааалеку поефтини од кај нас

Не возат најевтин бензин. Види во Саудиска Арабија, Кувајт, Либија, Венецуела... колку е бензинот

Јасни примери колку се намалила вредноста на Американските долари од 60-тите до денес.

04-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

А каде ова за долар?!? Па јас моето 3 долари го купив:eek: а колку е гадно :(

07-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

Кока Колата им е 1.8 до кај 2

13-motika.com.mk-se-nasmea-li-denes.jpg

И ова просеков од 32000 долари го креваат тие со колите од висока класа. Нема врска дека толку е!
На улиците на NYC(Manhattan - таму бев сместена) видов коли најчесно до 100.000 +
кога прошетав по Бруклин најчесто коливе беа од средна класа .. до кај 20.000 долари

што мислите за инфлацијата во америка ?
возат најефтин бензин на свет и пак се жалат овие американциве ?

Онака само дадов коментар на сликите

А што мислам за инфлацијата во Америка? Абе ништо.
Најефтин бензин сигурна сум дека немаат, ама знам дека се жалат со причина.
Имаше голем број отпуштања од работа. Претежно од фирмите што се распаднаа. Има и доста неквалификуван кадар. Тие се жалат. На дечките од Вол Стрит и сите останати од Даунтаун баш им е гајле. Тие не се жалат.

dobor za avtomobile vo pravo si sredna klasa avtomobile e 20 000 dolari ama kola full oprema so se hyundai sonata e kako ne nosat vakvi koli vo makedonija :D

dobor za avtomobile vo pravo si sredna klasa avtomobile e 20 000 dolari ama kola full oprema so se hyundai sonata e kako ne nosat vakvi koli vo makedonija :D

Е сеа се фати баш за таа:pos:

Мојата Honda Accord во Америка е 22000 тоа се некои 15-16000 евра За разлика од кај нас.

Братучед ми за жена му се спрема да купи Ауди Q7 (инаку моја омилена) за некои си 48-50.000 долари. Во МК е 60.000 ама евра

Е сеа. Ако толку ги мавнала инфлацијата..што знам. Мислам дека цениве од пред 40 години не се баш за чудење.
Па ако гледаме така и за МК е болна тема инфлацијата.
Колку % се качени цените хммм :)

Па како нема да се намали вредноста,кога САД при секи проблем си штампа нови долари и генерира инфлациja.
Државите,кои држат американски државни записи (това е наjвеке Кина), знаjaт дека САД ке си штампа доларчета и ке им понижи вредноста уште, па нека Кинезите да работат за САД.

Е сеа се фати баш за таа:pos:

Мојата Honda Accord во Америка е 22000 тоа се некои 15-16000 евра За разлика од кај нас.

Братучед ми за жена му се спрема да купи Ауди Q7 (инаку моја омилена) за некои си 48-50.000 долари. Во МК е 60.000 ама евра

Е сеа. Ако толку ги мавнала инфлацијата..што знам. Мислам дека цениве од пред 40 години не се баш за чудење.

Колку % се качени цените хммм :)
so znam kolata epten mi se dopagja vkus :) toa e mada i hondata e odlicna :),
nisto so da ti kazam baraj mi nevesta tamu doagjam :))), pa ce vi placam od tamu :pos:
isti vkus imame i jas sakam audi :), kako i da e i tamu sigurno ne e sjajno ali trudot i te kako go cenat i plajkaat.
Па ако гледаме така и за МК е болна тема инфлацијата.
e bas toa i mi bese poenata vakava sporedba da se napravi vo makedonija ni edna partija ne zasluzuva da go vodi ovoj narod !!!

Ништо чудно според мене. Ако правиме вакви анализи на сите земји поединечно ќе видиме и подрастични резултати.

А како поинаку ќе се фалат политичарите дека им ги зголемуваат пензиите и платите?

Inflacija ima nasekade niz svetot, toa e normalna pojava vo monetarniot sektor na sekoja drzava. Fintata e sto sepak ubavo se zivee vo amerika. Za avtomobilite i benzinot navistina se eftini, no mora i da bide taka bidejci nacinot na zivot e takov, sekoj so svoj avtomobil, nema javen prevoz. A bas bi sakal da gi vidam kako bi placele koga bi imale evropski ili kanadski ceni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom