да не ве цитирам и двете
Незнам кај реков дека мојте се доселиле во Скопје.И тоа што го работат нема благе везе со средното нити со некоја вечерна школа.И нема врска дека тоа било друго време,татко ми бил дете кога Тито умрел,а 20 години живееме во оваа држава вајда не ви кажував како ме израснале во време коа не сум бил роден
Инаку зборев за децата..родителите нормално подобро им е таму
..али какви снобови се тие луѓе..Нити искачаат нити пријатели имаат за кој кур живеат не ми е јасно..Ако ви се живее така патот под нозе и не е толку тешко во странство да отидеш.
А дипломата важи,само зависи за што..Никој не е крив што сите идат на право и економски па уште ме прават будала дека ке умрам на математички факултети.Ете на електро дури и стипендии давала за им се запишат луѓето.
Абе Диме. Ниту знам каква ти е состојбата, ниту ме интересира
Факт е дека во времето на Тито пред 25+ години ретки биле тие што завршиле средно. Токму тоа и го збориме погоре. Вечерните школи служеле за да се доквалификуваат тие што немале пет грама школо. А среднистите шефувале. Всушност не е воопшто важно дали тоа што го работат има или нема врска со средното. Работа си е работа, НО за таа работа порано вработувале со средно школо, а денес со факултет. Тоа е разликата.
Е сега..за другото што си го пишал.
Не знам јас каква слика имаш ти за луѓето на запад, ама јас бев во Америка и видов како живеат. И тоа моите блиски роднини.
Тие не се снобови. Тие излегуваат, се шетаат, посетуваат кина, театри итн.
Во Џерси има едно место се вика Гарфилд. Врие од наши. Мислиш во МК се наоѓаш. По баровите е полно со иселеници од МК. Некои така го разбираат поимот
забава. За други пак, како мене, забава не е само да излезеш и да се начукаш како што се прави во МК. Забава е да излезеш и да си поминеш убаво. Луѓето со деца таму шетаат. Тие не се затворени во 4 ѕида. ОК кој како си ја наредил, НО верувај ми дека шетаат повеќе од овие во МК. Одат во Дизниленд, Орландо и слични места на тие. Моите таму работат од 9 до 5 и од 10 до 6. Зависи од денот. Викенд - слободен. Кога и да имаат слободен ден тие се активни.
Е ај сеа ти мене кажи ми нешто. За кој кур (како што ти си се изразил) ти се пријателите кога аир нема од нив. А? За да излезеш и да се опијаниш?
Ќе си ги земеш жената и децата и ќе си отидеш 2 дена на викенд. Нема по баровите да се пијаниш!