Сигурно имаш многу процеси што се активираат при лог он. И стави си седмица, батали XP, имаш конфигурација.
Нешто од овие да исклучам? Некои кои не се битни воопшто. Имаше една тема ама не можам да ја најдам :/Јас тука гледам многу процеси. Среди си ги стартап процесите преку msconfig.(Run->msconfig) И мавни му еден фул скен со антивирусот
Едит: веке пишале пред мене,стави си 7мица.
Оние NMIndexStore, Monitor, Service исклучувај ги, од Нерото се глупости мислам, и мене ми се јавуваа кога бев на ХП и ги изгасив, ништо не губиш. Другиве искрено не знам што се и колку ти се потребниНешто од овие да исклучам? Некои кои не се битни воопшто. Имаше една тема ама не можам да ја најдам :/
ИзбришаниОние NMIndexStore, Monitor, Service исклучувај ги, од Нерото се глупости мислам, и мене ми се јавуваа кога бев на ХП и ги изгасив, ништо не губиш. Другиве искрено не знам што се и колку ти се потребни![]()
како што гледам имаш бајаги непотребни работи пробај да ги изгасиш сите освен svchost.exe ке ти го изгаси компјутерот и egui.exe ти е антивирусотМилијарда пати имам пишано на темава и еве ме пак со нов проблем. Компјутеров ми е бавен бетер од желка. Да се тркаат на 100 метри сигурно ке победи желката. Перформанси:
Intel(R) Core (TM) 2 Duo Cpu
E7400 @ 2.8 GHz
2.80 GHz, 3.00 GB of RAM
G-Force 9600, 512 mb
160 Gb Hard DICK
Според перформансиве не би требало да е толку спор оти постариот ми беше каде каде послаб и пак побрзо ми отвараше.
Има уште една работа-Секоја вечер во 3 по полноќ ептен забавува и нема абер да се подобри па морам да го исклучам (ко да има некој вирус). Појма немам што му е. Не се трпи веќе. Има слободен простор 10 Гига така да и ова не би требало да е проблем. Дај помагајте додека е сеуште жив.
п.с. Формат не сакам да му праам оти 150 гига кај ке ги сместам-се ми треба.
п.п.с. ви испраќам и принт-скрин од таск менаџер па кои процеси се небитни да ги исклучам.
![]()
Благодарам однапред![]()
Ова?Не ти се потребни тие да. Инаку стави скриншот од старуп табот во msconfig да видиме од таму што има. Инаку нареден пат кога ке ставаш принт од процеси најдобро би било да ги подредиш по име.![]()
Сите освен набројаните?како што гледам имаш бајаги непотребни работи пробај да ги изгасиш сите освен svchost.exe ке ти го изгаси компјутерот и egui.exe ти е антивирусот
не се плаши неможеш да расипеш ништо,а и избрши ги непотребните програмити треба минимум 15% празен простор за да може да работи виндосот
па види сеа некој неможеш да ги изгаснеш пример winlogin.exeСите освен набројаните?![]()
Ај исклучи го ти Isass.exe ? Или winlogon ?Нормално дека не може да ги исклучи сите освен svchost. И не дека не може да работи виндоусот со 15% слободно место,туку тоа е препорачливо само.како што гледам имаш бајаги непотребни работи пробај да ги изгасиш сите освен svchost.exe ке ти го изгаси компјутерот и egui.exe ти е антивирусот
не се плаши неможеш да расипеш ништо,а и избрши ги непотребните програмити треба минимум 15% празен простор за да може да работи виндосот
Ок е и вака. Мала анализа на стартуп табот.Ова?
http://imageshack.us/photo/my-images/824/startupe.jpg/
Не сака да ја постира директно :/
П.с. Треба од таск менаџер под име да ги подредам и да ги ставам?
Сите освен набројаните?![]()
millanius, не ја играм играва ама дали кога ја инсталираш ги инсталираш и последните пачови (ако ги има воопшто)? Зошто памтам со Call of duty MW имав сличен проблем па од кога го инсталирав пачот прв што искочи немав.Ме интересира, мојава конфигурација е следна:
Intel Dual-Core E5200 @ 2.5 Ghz
2 GB Ram
GeForce NVIDIA 9500 512MB
На оваа конфигурација на Виндоус ХП ФИФА 11 лета без проблем, а на Вин7 ми сецка на било која резолуција да ставам, до што е проблемот?
Читам за побарувања и неможам да сфатам што е финтата со ХП и 7ца, RAM: 1 GB (XP) / 2 GB (Vista / 7)
Да не е до рамот па затоа да ми сецка?
Pc-to moe ko da dade dusa denes. Mi izleguva listata sto e Safe Mode, Safe Mode with networking.....Start Windows Normally. Sto i da stisnam mi izleguva za sekunda blue screen of death i se restartira. Posle se pak odnovo i istata procedura.Ај исклучи го ти Isass.exe ? Или winlogon ?Нормално дека не може да ги исклучи сите освен svchost. И не дека не може да работи виндоусот со 15% слободно место,туку тоа е препорачливо само.
Ок е и вака. Мала анализа на стартуп табот.
winampa (Тоа е агентот од Винамп што се појавува доле кај саатот)
GrooveMonitor (Ова е од офисот,и нема да ти треба мислам)
Easy Speller (тоа е програмот инсталиран во компјутер,и мислам дека нема да ти смета да го исклучиш. При потреба стартувај го сам)
Nero Check,NbKeyscan (Ови 2 се од Неро. Исклучи ги не ти се потребни)
daemon(Daemon Tools исклучи го истотака)
StartAutorun(Ова не знам што е ,али побарав на интернет и видов дека е од некоја програма за драјвери. Така да не ти треба)
ALCMTR(Ова ти е од звучната,исклучи го не ти треба)
jusched (Ова е од Јавата,истотака гаси го)
DATAMN~1(Не знам што е,али не ми изгледа дека е сигурно)
AdobeARM(Од Адобе е ова,гаси го)
TBPanel(Ова мислам дека е за графичката нешто,или пак ако имаш тв карта. Не сум сигурен за ова што да правиш)
msnmgr (Месинџерот. Јас лично никогаш не стартувам вакви програми. Ако сакаш остави го,ако сакаш исклучи го)
aclock (Ова е инсталирано од тебе претпоставувам. Ако не ти треба би ти препорачал да го исклучиш.)
EDICT (ОВа беше од енкартата ако се сеќавам добро. Дали ке го исклучиш изборото е пак твој)
msmgs (Месенџерот. Исто како и за msmgr)
GoogleUpdate( Јас го оставив,ради тоа што брат ми користи хром,и да си нарпави апдејт ако има потреба)
qttask (Quick time от. Нема да ти треба у стартуп)
USBSafelyRemove(Не знам што е)
NMBgMonitor(Од нерото. Гаси го)
utorrent(Торент клиентот. Можеш да го исклучиш)
GoogleToolbarNotifier(Тулбар од гугл.Секако дека не ти треба)
TeaTimer(Нека го . Од Спајботот)
ctfmon(Овој е системки мислам,нека го)
Skype(Кажав погоре исто како и за месинџерот)
Mousotron Pro(ОВа е нешто за тастатурата и глушецот. Не ти треба )
OneNote 2007 и OneNote Table(од офисот.Исклучи ги.)
П.С. Извини што чекаше малку,али да ти ги обасјнам сите процеси,одзема повеке време.![]()