ова е музејот на вмро ако не се лажам? мислам дека осветлувањето не е финално затоа што сеуште не е комплетно завршен тој дел. веднаш над плажата се планирани фонтани со осветлување па верувам ке стават и некои рефлектори појаки кој би ги осветлувал и фонтаните ( мислам 2 дека ке бидат помали ) и самиот објект а и онаа улицана која води према музичкото и према комерцијална банка - нема шанси вака мрачно да остане ( барем според мое мислење )
За улицата што води накај музичко, со новиот проект треба да се направи ноб плоштад, фонтани и 300чуда. Така да ќе се среди и повеќе од тоаова е музејот на вмро ако не се лажам? мислам дека осветлувањето не е финално затоа што сеуште не е комплетно завршен тој дел. веднаш над плажата се планирани фонтани со осветлување па верувам ке стават и некои рефлектори појаки кој би ги осветлувал и фонтаните ( мислам 2 дека ке бидат помали ) и самиот објект а и онаа улицана која води према музичкото и према комерцијална банка - нема шанси вака мрачно да остане ( барем според мое мислење )
баш заради тоа и кажав - онаа дупка што е ископана и оставена веднаш до пирин - тука се планира баш да биде фонтаната и слушнав нешто дека ке биде во лик на солза ама немора да значи дека е точно. ке биде се убаво само тука има проблем.. рачунај тука имаш повеќе објекти ко на пример музејот на вмро оваа зградава шо беше за евреиве ( не ми текнува како се в икаше ) комерцијална банка стонбриџ музичко црква зградата до комерцијална кај што се приватни станови уставен суд архива на РМ и тој третиот објект ( и тој не ми текнува како се викаше ) - А ПАРКИНГ ??? КАДЕ? зонско паркирање е моментални и е дива лига зашто никој не ни доаѓа да види што се дешава. предвидена е катна гаража кај што е моментално гаражата на МНТ и тоа 2 спрата плус НАДОЛЕ и нагоре 2 или 3 али сепак сум скептик дека тоа ке го направат. и да го направат ОБАВЕЗНО ке им наплаќаат на сите - ова дефинитивно не ми се свиѓаЗа улицата што води накај музичко, со новиот проект треба да се направи ноб плоштад, фонтани и 300чуда. Така да ќе се среди и повеќе од тоа
Холокауст, а тие другите три згради се MНР, Обвинителство и финансова полиција и агенција за електронски комуникации. Во тој реон се двужам скоро секој ден и мислам дека убаво имаат испланирано со паркингот. Филхармонијата што ја градат ќе има 2 или 3нивоа паркинг, значи дупло или тродупло повеќе од МОБ. За МНР исто така прават паркинг што ќе биде поврзан од МОБ како што ќе биде поврзана и Филхармонијата (али мислам дека ќе има и влез од кај Даут Пашин Амам) Холокаустот има подземна гаража, кај Пирин е зонско, а исто така има голем паркинг и лево од чаршија. Сега е почната и катна гаража кај Телеком што е на само 2минути пешки од целиот музејски комплекс. Само не се знае што и како со цена, знам дека се вадат по 250-300ден месечни карти за во МОБ за вработените од ДМБУЦ, ФМУ, Комерцијална... Се надевам кога ќе се изгради се и кога ќе се реши паркинг просторот барем во центар ќе се плаќа некоја симболична сума, а не како сега поскап е паркингот од бензинот, а и 2l трошиш додека најдеш некое место слободно.баш заради тоа и кажав - онаа дупка што е ископана и оставена веднаш до пирин - тука се планира баш да биде фонтаната и слушнав нешто дека ке биде во лик на солза ама немора да значи дека е точно. ке биде се убаво само тука има проблем.. рачунај тука имаш повеќе објекти ко на пример музејот на вмро оваа зградава шо беше за евреиве ( не ми текнува како се в икаше ) комерцијална банка стонбриџ музичко црква зградата до комерцијална кај што се приватни станови уставен суд архива на РМ и тој третиот објект ( и тој не ми текнува како се викаше ) - А ПАРКИНГ ??? КАДЕ? зонско паркирање е моментални и е дива лига зашто никој не ни доаѓа да види што се дешава. предвидена е катна гаража кај што е моментално гаражата на МНТ и тоа 2 спрата плус НАДОЛЕ и нагоре 2 или 3 али сепак сум скептик дека тоа ке го направат. и да го направат ОБАВЕЗНО ке им наплаќаат на сите - ова дефинитивно не ми се свиѓа
скептик сум дека ке се најде паркинг за сите таму. искрено во комерцијална банка прво секој доаѓа на работа со кола сличен е случајот со музичко. тука се и станарите што ги споменав после стонбриџ - ај тој не е толу прометен да речеш ама кога ке се среди таму тоа би требало да им се покачи бројот на гости по некоја логика. уметничкото е тоа.. овие новиве згради шо ги набројавме холокаустот ( ма да таму има некој паркинг али милсам дека не е доволно голем да да ги собере возилата на вработените шо ке бидат таму ) - сепак мислам дека таму дефинитивно најпаметна опција ке им биде катна гаража да направат за сите објекти и тоа катната каража да ја изградат над цел паркинг кој е моментално во соопственост на мнт ама и тука ке им се пријави проблем бидејки централното ладење за цела комерцијална банка и дел за стонбриџ мислам дека се наоѓа таму... ке видиме како ке искочи на крај тоаХолокауст, а тие другите три згради се MНР, Обвинителство и финансова полиција и агенција за електронски комуникации. Во тој реон се двужам скоро секој ден и мислам дека убаво имаат испланирано со паркингот. Филхармонијата што ја градат ќе има 2 или 3нивоа паркинг, значи дупло или тродупло повеќе од МОБ. За МНР исто така прават паркинг што ќе биде поврзан од МОБ како што ќе биде поврзана и Филхармонијата (али мислам дека ќе има и влез од кај Даут Пашин Амам) Холокаустот има подземна гаража, кај Пирин е зонско, а исто така има голем паркинг и лево од чаршија. Сега е почната и катна гаража кај Телеком што е на само 2минути пешки од целиот музејски комплекс. Само не се знае што и како со цена, знам дека се вадат по 250-300ден месечни карти за во МОБ за вработените од ДМБУЦ, ФМУ, Комерцијална... Се надевам кога ќе се изгради се и кога ќе се реши паркинг просторот барем во центар ќе се плаќа некоја симболична сума, а не како сега поскап е паркингот од бензинот, а и 2l трошиш додека најдеш некое место слободно.
Неможам а да не прокоментирам дека овој објект неодолививо потсетува на Борг Коцка .Веднаш до Мепсо.Денес поцтавија камен темелник.
Три најфејл работи на фасадата:
Прегледај го приврзокот 32787
Всушност целиот објект е за
A зашто мора на секој ќош да се бара паркинг..зашто да не се навикне народов со точак или барем со моторче да оди да заврши некоја работа..зашто пример вработените од комерцијална или од тие објекти таму со таков превоз не би оделе на работа..мое мислење е дека паркингот во некоја рака ,посебно во центар ,мора да е луксуз..па луѓе бе,до кога до продавница за леб ,со кола ќе одимескептик сум дека ке се најде паркинг за сите таму. искрено во комерцијална банка прво секој доаѓа на работа со кола сличен е случајот со музичко. тука се и станарите што ги споменав после стонбриџ - ај тој не е толу прометен да речеш ама кога ке се среди таму тоа би требало да им се покачи бројот на гости по некоја логика. уметничкото е тоа.. овие новиве згради шо ги набројавме холокаустот ( ма да таму има некој паркинг али милсам дека не е доволно голем да да ги собере возилата на вработените шо ке бидат таму ) - сепак мислам дека таму дефинитивно најпаметна опција ке им биде катна гаража да направат за сите објекти и тоа катната каража да ја изградат над цел паркинг кој е моментално во соопственост на мнт ама и тука ке им се пријави проблем бидејки централното ладење за цела комерцијална банка и дел за стонбриџ мислам дека се наоѓа таму... ке видиме како ке искочи на крај тоа