Зошто мислиме дека музиката од “наше време“ е подобра од таа сега?

• Креатор на темата Креатор на темата edin4o
  • Време на започнување Време на започнување
Колку да се доискажам, на ова мислев:
неможеш да кажеш дека не ја бива.. :) Ама ако си ти РибљаЧорба тип, ова ти е квантна физика, исто како што и се Студени Нозе на баба ми (читај шо пишав погоре, првата точка :P )
Јас сум рок/метал тип.
А македонската сцена си ја поштовам, како Студени нозе, Лева Патика... ;)

Јас не мислам така. Последните квалитетни музички тонови престанаа да се шетаат низ атмосферата долго пред да се родам.

4. Натаму за шо ќе пеат баш ме интересира..За времето (Дееенееес е сончевоо, утре ќе врнеее биччч :D)... :)OK maybe not..

5. Нема ни да почнам за него, тоа во друга постоечка/будуча тема... :)

2. Еве да го земеме Енрике. Мислам дека Bailamos му е така малце постара...Продуцентот е Fernando Garibay, а тој е истиот што му ги праи и денешниве, меѓу кои Tonight i'm loving you, Dirty Dancer и ако вииш тие песни се доста електронски и се токму такви какви што нели, треба да бидат денес (треба под хипотетички наводници). Сакам да само да ти ја потврдам тезата тука...

3. Искрено, Брилијантин ги немам никогаш слушано..Али другиве две да, и за тоа имаш потполно право.

4. Како мислиш плод на изгубени вредности? Зошто всушност и се појави тој плод?

1. Ехеее Македонските бендови од тоа време колку плагијати само праеле :)
Под изгубени вредности мислам баш на тоа што го напишав, од љубов и мир преоѓаат на кучки и коли. Enough said. Зашто се појавил тој плод незнам, можда пошо се полоши генерации доаѓаат ама да не навлегувам во тоа. Не се способни да одржат и да почитуваат нешто со значење.
Иначе пеер мора да ја знаеш од Брилијантин оваа!

:):):)

А зошто да не би го нарекувале ? за вкусови не се расправа ..

А освен Бибер, Слаткар нема други ? :)
Ете јас не ги слушам овие погоре па сметам дека слушам добра 'права' ?? музика ..

Инаку сметаме зошто порано музиката повеќе се правела од љубов, големи пари не се вртеле (до толку како сега) во музичката индустрија. За разлика од денеска кога скоро се е искомерцијализирано и се се сведува на маркетинг и пари.
Затоа што се правени софтверски тие "музики".
Финтата е да земиш и да растуриш инструмент (гитара, тапани, пијано, синтисајзер...), а не да направиш вештачки! Тоа за мене не е музика затоа што е вештачка (т.е. е правена на компјутер)

Не може да генарилизирате музика си е музика секој има свој вкус, жанр.

Факт е дека денес постои креативна криза во музиката. Не знам зошто, најверојатно поради преголемата искомерцијализираност.... На уметникот не треба да му се важни (само) парите! За оној кој сака да биде уметник, многу јасно...
А, можеби пак, едноставно се потрошуваат сите музички комбинации од тонови, скали, акорди....

Нема врска, јас не го делам мислењето дека музиката од „наше време“ е подобра. Бидејќи сум нашол подобра музика и од онаа од „нашето време“, музика која е направена пред јас и да бидам планиран, а сепак била подобра од се што сум чул (за мене) и имала влијание во мојот живот.

Ама да не зборам многу, оваа споредба може многу да каже: :D :D

tumblr_liia41KlCX1qbhfeso1_500.png

Под изгубени вредности мислам баш на тоа што го напишав, од љубов и мир преоѓаат на кучки и коли. Enough said. Зашто се појавил тој плод незнам, можда пошо се полоши генерации доаѓаат ама да не навлегувам во тоа. Не се способни да одржат и да почитуваат нешто со значење.
Иначе пеер мора да ја знаеш од Брилијантин оваа!

:):):)

Ааа да да знам знам :) Океј јасно ми е сеа :D

-Не ме викајте caveman, али малце сум забачен со овие ствари :D
--- надополнето: Aug 19, 2011 11:21 PM ---
Затоа што се правени софтверски тие "музики".
Финтата е да земиш и да растуриш инструмент (гитара, тапани, пијано, синтисајзер...), а не да направиш вештачки! Тоа за мене не е музика затоа што е вештачка (т.е. е правена на компјутер)

Така е, дури и јас почнав да правам битови како што можеш да видиш на потписов :) Али не е тоа тоа, права музика е онаа мануелната, не автоматизираната..

Факт е дека денес постои креативна криза во музиката. Не знам зошто, најверојатно поради преголемата искомерцијализираност.... На уметникот не треба да му се важни (само) парите! За оној кој сака да биде уметник, многу јасно...
А, можеби пак, едноставно се потрошуваат сите музички комбинации од тонови, скали, акорди....

Нема врска, јас не го делам мислењето дека музиката од „наше време“ е подобра. Бидејќи сум нашол подобра музика и од онаа од „нашето време“, музика која е направена пред јас и да бидам планиран, а сепак била подобра од се што сум чул (за мене) и имала влијание во мојот живот.

Ама да не зборам многу, оваа споредба може многу да каже: :D :D

tumblr_liia41KlCX1qbhfeso1_500.png
Ова со текстов го направи што го направи, БРАВО! :)

Така е, дури и јас почнав да правам битови како што можеш да видиш на потписов :) Али не е тоа тоа, права музика е онаа мануелната, не автоматизираната..
напрај рефреш го утнав линкот :tapp:

Psy Trance,Goa Trance,Minimal Techno....Одмор за очи и за уши..Па потоа доаѓа Electro,house,techno,hardcore,hardstyle,dance...Да, компјутерска музика слушам.Тоа ми се допаѓа, не дека не ги слушам другите жанрови, знам понекогаш да пуштам метал или рок за разонода ама не е тоа што ме носи во облаците.Најчесто слушам миксови па не секогаш го знам името на местана и текстот на истата но музиката,ритамот..Hell yeah..
Подобра музика е онаа „старата“?Не би рекол, секој си има некој спомен(и) врзани со одредена песна(и) и затоа често се случува да се каже во мое време подобра беше музиката...Не дека музиката навистина била подобра, туку тој има повеќе добри спомени врзано со неа, музиката не е ништо подобра од денешнава музика.
За децата од иднината малку сум загрижен, после примерот со слаткар сето тоа пцуење и навреди, после песните на рајана(слободно преведете си некоја од поновите песни на македонски) а и со iDosing кое всушност работи на мое „големо“ изненадување...Дел од нив ке успеат да уживаат во музиката и ритамот додека дел од нив можат да тргнат по другиот пат....
Па и денес е исто, ако можат да се опијат и прават глупости на зошти си ме мајко родила, и чаше ломим зошто да не прават глупости на whos that chick, champaigne showers итн...

Видов.

Psy Trance,Goa Trance,Minimal Techno....Одмор за очи и за уши..Па потоа доаѓа Electro,house,techno,hardcore,hardstyle,dance...Да, компјутерска музика слушам.Тоа ми се допаѓа, не дека не ги слушам другите жанрови, знам понекогаш да пуштам метал или рок за разонода ама не е тоа што ме носи во облаците.Најчесто слушам миксови па не секогаш го знам името на местана и текстот на истата но музиката,ритамот..Hell yeah..
Подобра музика е онаа „старата“?Не би рекол, секој си има некој спомен(и) врзани со одредена песна(и) и затоа често се случува да се каже во мое време подобра беше музиката...Не дека музиката навистина била подобра, туку тој има повеќе добри спомени врзано со неа, музиката не е ништо подобра од денешнава музика.
За децата од иднината малку сум загрижен, после примерот со слаткар сето тоа пцуење и навреди, после песните на рајана(слободно преведете си некоја од поновите песни на македонски) а и со iDosing кое всушност работи на мое „големо“ изненадување...Дел од нив ке успеат да уживаат во музиката и ритамот додека дел од нив можат да тргнат по другиот пат....
Па и денес е исто, ако можат да се опијат и прават глупости на зошти си ме мајко родила, и чаше ломим зошто да не прават глупости на whos that chick, champaigne showers итн...

Абе турбо-фолкот си е на место...овие се правите убиствени песни :) Ех Америка, Америка :)

http://www.youtube.com/watch?v=8z7cE-M0ZaI

Погледнете и кажете што мислите...Дали ова е иднината на музиката?

Now it's only a matter of taste...
--- надополнето: Aug 19, 2011 11:32 PM ---

Да, за ова си во право..
Сите се исто свирани, bassline-от се повторува кај многу песни и се да пробаш да направиш посебна мелодија, неможеш...Сеа конкуренцијата навистина е голема, па ако сакаш да направиш нешто уникатно, треба да си талент (фати некоја убаво исвирена песна на пијано, нешто ново искомпонирано)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom