Химен - подарок или јарем

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Не е во ред еден маж, со изграден карактер, да бара невина жена и да смета дека е тоа подарок. Тоа може да го очекува младо момче, ама не и маж.
--- надополнето: Aug 19, 2011 1:45 PM ---

zavisi ako bara i toa se naogja :) se so baras vo zivotot mozes da dobies :)))
Во нашите ни македонски села, ова што го зборуваш речиси и не се случувало. Секако зависи за кој период зборуваме. Мислиш дека за време на турско некој глеал да празни тестиси во куртизани?
--- надополнето: Aug 19, 2011 2:25 PM ---
Не биле дефинирани многу работи, па денес се јасни. Како на пример дека секое живо битие се раѓа бисексуално, само општеството на мажјаците им наметнува да си ја отфрлаат природата. You don't have to agree, but it's just science.
samite hormoni se tie so vlijaat na individuaat i ja pravata da bide masko ili zensko ni edno biti ne e biseksualno toa ne e prirodno i ne e normalno

I

Iblis

Гостин
Сериозно, која е функцијата на хименот? Мислам, биолошката, или како и да се нарекува?
Абе дали има биолошка функција не знам, ама знае да биде добар ЕГО-БУСТЕР, да квалитетен додаток на Чал'м метарот, а ич да не е кога сакаш некого да го изнервираш може само да му кажеш,онака cool и со poker face, јас ја скинав девојка ти , добра беше, гарантира закачка (y)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Luge devojkite denes treba samo da posoberat nekoja para i da platat operacija....i na mazot ke mu glumi nevinasica cel zivot.....e bogami i taka im treba na mazhishtata koi se rodeni primitivci
Depend on the location and surgeon, it could cost as little as $1,800 to $5,000.

Бидејќи мажите биле примитивци, жените треба да си плаќаат за реконструкција на хименот за да го задоволат мажот. Според логиката на твојава реченица, подобро да си примитивец отколку жена :cuc:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Пак не ми објасни како тоа хименот бил заштита од педофили и силувачи?
Не мешај сега шамии и забрадување, како тоа хименот ги штител девојките од силување?
Па вака нешто...
Case for the prosecution - Наводно силување.
Сведоци/алиби или немање на силувачот.

Exhibit A - Скинат химен
Exhibit B - Сведочење за карактерот на девојката,дали лаже или не,шо чоек била и слично.
Exhibit C - Карактерот на обвинетиот, дали се загледувал по девојчиња, некој нешто мора да приметил.

Verdict -

Продавачите на семки,костени и други грицки немале ништо против...:)

I

indigo child

Гостин
Погрешно мислиш. Да, вистина е дека хименот може да остане таму кај што е и покрај сексуалниот однос. Но во тој случај бременоста е практично невозможна, едвај се познати 10 такви случаеви. Имаше пред некоја година, на медицина ми студира пола фамилија, па ми кажуваа за случај каде што 6-7 години брачен пар се обидува да има деца, не можат да најдат никаква маана, сосема здрави и двајцата се во најдобар ред. На крај при обичен гинеколошки преглед, гинекологот сфаќа дека жената сеуште има химен. И секако, хирруршки се отстранува и потоа женава останала бремена.
Нема неправилен химен. Има повеќе видови на химен.
Зошто би имало какви било проблеми за бременост кога хименот се наоѓа на влезот на вагиналниот отвор?
It is important to remember that a woman can become pregnant even if her hymen is intact and no penis has entered her vagina. If sperm comes in contact with the labia or general vaginal area, it can move through the opening in the vagina and possibly lead to a pregnancy. An intact hymen should not be considered a form of birth control.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Па вака нешто...
Case for the prosecution - Наводно силување.
Сведоци/алиби или немање на силувачот.

Exhibit A - Скинат химен
Exhibit B - Сведочење за карактерот на девојката,дали лаже или не,шо чоек била и слично.
Exhibit C - Карактерот на обвинетиот, дали се загледувал по девочиња, некој нешто мора да приметил.

Verdict -

Продавачите на семки,костени и други грицки немале ништо против...:)
Па Лурц зборуваше за минатото, во време кога немало власт, суд и полиција.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Имало власт и суд, полицијата доаѓа подоцна тек во 19.век.
Е сега судот немал форензичари на располагање, hence хименот и карактерот на обвинетиот и неговите минати дејанија како доказен материјал...:)

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Имало власт и суд, полицијата доаѓа подоцна тек во 19.век.
Е сега судот немал форензичари на располагање, hence хименот и карактерот на обвинетиот и неговите минати дејанија како доказен материјал...:)
Пак не те разбирам, ти ми тврдиш дека во 16 век, ако некое девојче се пожалело дека комшијата ја обесчестил, комшијата го суделе, а на девојчево му вршеле гинеколошки прегледи за да утврдат дали е невина? Башка со преглед на хименот не може да се утврди со сигурност дали девојката е невина или не.
Bottom line, теоријата дека хименот имал функција да служи како заштита од педофили и силувачи, не држи вода.

I

Iblis

Гостин
Пак не те разбирам, ти ми тврдиш дека во 16 век, ако некое девојче се пожалело дека комшијата ја обесчестил, комшијата го суделе, а на девојчево му вршеле гинеколошки прегледи за да утврдат дали е невина? Башка со преглед на хименот не може да се утврди со сигурност дали девојката е невина или не.
Bottom line, теоријата дека хименот имал функција да служи како заштита од педофили и силувачи, не држи вода.
Тогаш можело, чудесни времиња.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Гинеколошки прегледи во тоа време !?
Твојата перцепција за минатото е поинаква, така да....:)
Зборот на локалната бабица дали девојчето е обесчестено или не more like it...
Не служел како заштита, веројатно како deterrence...:)

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Гинеколошки прегледи во тоа време !?
Твојата перцепција за минатото е поинаква, така да....:)
Зборот на локалната бабица дали девојчето е обесчестено или не more like it...
Не служел како заштита, веројатно како deterrence...:)
Па тоа зборувам и јас цело време, како можело во тоа време да се утврди дали девојчето е невино или не?Па тоа не може со сигурност да го утврдат ни гинеколозите во денешно време, а камоли некаква бабица со обичен преглед со голо око.
Гинеколошкиот преглед беше иронија.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па тоа зборувам и јас цело време, како можело во тоа време да се утврди дали девојчето е невино или не?
Преку сведочењето на бабицата (женска особа од доверба во заедницата, која се разбирала во тие работи према природата на нејзиниот part time job:D)
--- надополнето: Aug 19, 2011 3:28 PM ---
Па тоа зборувам и јас цело време, како можело во тоа време да се утврди дали девојчето е невино или не?Па тоа не може со сигурност да го утврдат ни гинеколозите во денешно време, а камоли некаква бабица со обичен преглед со голо око.
Ех...не навлегувале во детали премногу тогаш, едно време со сигурност можеле да утврдат и вештичарење...како деликт...:D

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Преку сведочењето на бабицата (женска особа од доверба во заедницата, која се разбирала во тие работи према природата на нејзиниот part time job:D)
Ма не можела ни бабицата да знае...освен ако не се викала Ванѓа :D
Батали, да не цепидлачам, мене ме збуни тврдењето на Лурц и сакав да ми го објасни, ваљда мислел на ова ти што го кажуваш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
голем период знаеш под чија јурисдикција, во најмала рака под влијание била власта, согласно тоа и пресудите, осудите и мненијата од сограѓаните...и така натаму. Мажот, таткото,...биле закон во семејството и државата. Затоа, знам дека знаеш да водиш добри дискусии, мислев дека се зезаш со претходниот пост кога ме праша. Но со тоа што го напишав само нагаѓам, пошто не можам да се вратам у тоа време и точно да ги знам приликите до детал.

Ме интересира друго за оние девојки кому не е битен хименот, зашто...но затоа потоа.
--- надополнето: Aug 19, 2011 3:43 PM ---
Ма не можела ни бабицата да знае...освен ако не се викала Ванѓа :D
Батали, да не цепидлачам, мене ме збуни тврдењето на Лурц и сакав да ми го објасни, ваљда мислел на ова ти што го кажуваш.
да, само тојкатер зне подобро да срочи реченица...ја не сум таа среќа :)

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Коа веќе има мнозинство размислувања од женска страна дека нема потреба од хименот (богами и од машка), да им препорачаме на тие шо уште им стои као бариера ...да си напраат самодефлорација? :coffee:

Химен револуција
Токму така, Работава е сам себе го скинал.И после сите наредни ке бидат втори.

Kajgana Shop

На врв Bottom