Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ако биде според пишаново-браво.
Нека организираат добро, немој да усерат.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Зошто некои зборови се напишани на слогови?
Извинете на оффтопиков, но го забележав, ....Едноставно морав да прашам.. :)
За то а што нас та нот е са мо за Ма ке дон ци. А ко го на пи шеш ка ко што тре ба, ќе го раз бе рат и странци;)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.270
Поени од реакции
18.242
настрана политика, нити сум член, ниту пак симпатизер на било која страна, ама колку и да си се мислам, нема да ми текни на било која друга земја каде жителите толку ја омразуваат својата земја како овде..изгледа дека добивме и премногу према заслуженото..абе турчето и камшикот за сите нас..
шема е сега во македонија да ја хејташ државата..

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
И од мене. :)

Ајде удрете народе оро нек се води, нек се јаде и пие се слави 20 годишнина од постоењето на виртуелна мафијашка држава во која живее виртуелен народ кој не е сигурен во своето потекло, па му треба 20+ метарски споменик на Александар на плоштад за да го убеди во своето потекло. Славете 20 годишнина, оти до 30 годишнината може да умрете од глад или да ве стрелаат (n)

Орвел одамна на ова му дал име, се вика prolefeed.

И после ова ќе го сменат името, абе класичен doublethink. Уште фали изјава на МТВ, Шител и Канал 5 во која 2+2 ќе се прогласат за еднакво на 5. :vozbud:
Кај им текна бе да слават и јас незнам. Треба и работен ден на направат да биде. Што е ова славење на независност само кај нас го има. Тоа споменици прават глупости ние словени сме у 7 век дојдени незнам што се глупираат. Нека направат фабрики со тие пари ко у времето на комунизмот.

/sarcasm

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
И така Македонија слави 20 години независност, 20 години ништо во светов не зависи од Македонија.
п.с. нема да присуствувам

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
значи крајно безобразен народ имаме у државава... ниеден настан кај нас нема да помине без вмро сдсм без препукавања плукање убедување кој е кој и што е што зашто вака направиле зашто не напраиле така.. значи у се мора политика да се меша ама баш во се.. добро бе толку ли не сте захвални не ми е јасно? утре ден да делат пари на плоштад индивидуалци и на нив ли ке им извадите муабети ги пуштил бранко ги пуштил грујо на еден давале помалку на друг повеќе... ама веќе стварно претерувате.. зашто каролина ке била спуштена со кран зашо било 8 краци сонцето не било 16 и незнам уште милиарда следни глупости што ке се изнапишуваат на темава од неколку члена на форумов. добро бе толку ли е тешко да преќутите? толку ли неможе еден настан да помине без вреѓање? се испразнувате на форумов ја плукате државате плукате по се и сешто. патриоти имаме милиарда на форумов - дечки. форумов е за дискусија не е за плукање и изигравање патриотизам не е ни за кажување на соопствените маки.. имате институции кај што може да се жалите за вашите проблеми да дадете сугестија зашто е воин на коњ а не бил александар и сите оние работи...

го молам модераторот на форумов најстрого да брише постови кои едноставно не доликуваат да се напише на една ваква тема

Инаку според мене баш ми е мило и ме радува што ке се направи еден ваков поголем спектакл. верувам дека ке има голем број на граѓани кои ке се соберат да ја прослават независноста на државата како и отварањето на споменикот пуштањето на фонтаната и тн... ме радува тоа што и киро клигоров ке биде присутен на церемонијата и сите оние кои порано биле високи државни функционери. убаво би било да не има во што поголема бројка на плоштадот и да покажеме почитување ако ништо повеќе барем према нашата држава!

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Pak ce se trosat pari za ognometi, muzikanti, razni specijaliteti i skapi pijacki...

Do koga vaka be... za slavenje site se prvi za rabota nikade gi nema (milsam na "drzavnicive")

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
значи крајно безобразен народ имаме у државава... ниеден настан кај нас нема да помине без вмро сдсм без препукавања плукање убедување кој е кој и што е што зашто вака направиле зашто не напраиле така.. значи у се мора политика да се меша ама баш во се.. добро бе толку ли не сте захвални не ми е јасно? утре ден да делат пари на плоштад индивидуалци и на нив ли ке им извадите муабети ги пуштил бранко ги пуштил грујо на еден давале помалку на друг повеќе... ама веќе стварно претерувате.. зашто каролина ке била спуштена со кран зашо било 8 краци сонцето не било 16 и незнам уште милиарда следни глупости што ке се изнапишуваат на темава од неколку члена на форумов. добро бе толку ли е тешко да преќутите? толку ли неможе еден настан да помине без вреѓање? се испразнувате на форумов ја плукате државате плукате по се и сешто. патриоти имаме милиарда на форумов - дечки. форумов е за дискусија не е за плукање и изигравање патриотизам не е ни за кажување на соопствените маки.. имате институции кај што може да се жалите за вашите проблеми да дадете сугестија зашто е воин на коњ а не бил александар и сите оние работи...

го молам модераторот на форумов најстрого да брише постови кои едноставно не доликуваат да се напише на една ваква тема

Инаку според мене баш ми е мило и ме радува што ке се направи еден ваков поголем спектакл. верувам дека ке има голем број на граѓани кои ке се соберат да ја прослават независноста на државата како и отварањето на споменикот пуштањето на фонтаната и тн... ме радува тоа што и киро клигоров ке биде присутен на церемонијата и сите оние кои порано биле високи државни функционери. убаво би било да не има во што поголема бројка на плоштадот и да покажеме почитување ако ништо повеќе барем према нашата држава!
Џабе пишуваме јас, ти и уште неколкумина, кога пак одма после твојот пост некој ќе изеде гомна...
Абе еднаш во 20 години славиме јубилеј и наместо по повод тој настан сите да бидат радосни и барем некој ден да се воздржат од незадоволство, од гомна јадење, само забелешки да се наоѓале... зошто било вака, не онака.
Наместо на момент да се биде радосен што може да живееме во наша држава, да се изјасниме на ова мало парче земја како Македонци, да зборуваме македонски, ние не знаеме ни еден празник да го почитуваме. Дали и Американците за денот на независноста место да слават и се радуваат на тој настан, по цел ден мрчат?
Се’ ми се чини дека ваквите „Македонци“ од внатре ќе се изедат што славиме независност.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Стварно што сте за никаде. Славиме независност 20 години, а вие се расипуете. Утре што ќе треба од наш џеб да си дадеме за славењето не ве боли, ве боли 14 крака. Па може им паднале 2 додека се бореле, од кај да знаете и вие пак. Не е битно што е Воин на коњ, можеше да биде и на магаре, ние пак си знаеме дека е Александар и дека магарето е Букефал, т.е. коњот де иако некои ни тоа не го знаат. Убаво ни е така кога си мечтаеме дека се е совршено и супер кај нас во прекрасната земја Недојдија, а вие ...вие неранимајковци се ни го кршите меракот. Страм да ви е.

Инаку не одам ни јас, оти сега ми го расипавте расположението. Ете така да си знаете.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.270
Поени од реакции
18.242
тоа што имаме клошари во влада што немаат муда до крај да идат со Александар не ви дава право да кењате против држава на секоја тема.У другиве држави кој ги плаќа парадите,прославите за независност.? да не донираат во кутии луѓето случајно.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
тоа што имаме клошари во влада што немаат муда до крај да идат со Александар не ви дава право да кењате против држава на секоја тема.У другиве држави кој ги плаќа парадите,прославите за независност.? да не донираат во кутии луѓето случајно.
Данок, брачко. Го плаќам јас, а го плаќаш и ти. Власта од џеб не вади, па мајка и на Јана да е. ;)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Одлична ствар..месец на годината ке биде :D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Данок, брачко. Го плаќам јас, а го плаќаш и ти. Власта од џеб не вади, па мајка и на Јана да е. ;)
И што е поентава со даноков? Плаќаме данок како што би правеле било каде на друго место на планетава и дали тоа е алиби за да бидеме лишени од секакви национални прослави што се финансирани од истиот тој данок?
Или треба месец дена пред прославата во секој град кутии за донации ко по црквине да се стават, со цел финансирање на прослава по повод независност?!
Или трет случај, воопшто да не славиме... „кој го е*е славењето, тоа е за пе**рчиња само“-став?!
Стварно многупати не си ги сфаќам сонародниците.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom