Поголема контрадикторност немам прочитано во мојот живот.Мислам дека има два одговори на прашањето:"Кој сум јас?"
1.Јас сум таа/тој што мислам дека сум,што замислувам дека сум.2.Јас таа/тој што мислат другите дека сум,како ме доживуваат другите.
А зар ти мислиш дека си она што ТИ мислиш дека си во очите на другите???Поголема контрадикторност немам прочитано во мојот живот.
Ако се дефинираш себе преку тоа каква е перцепцијата на другите за тебе никогаш нема да имаш можност да бидеш она што замислуваш дека си, да не продолжувам воопшто со плуралитетот за тоа како „сите“ те гледаат.
Да можеше човекот да открие кој е, да можеше да прифати и да живее со себе немаше да постојат психијатри, психолози и „центри за рехабилитација“.
Тоа дека има два одговори.А зар ти мислиш дека си она што ТИ мислиш дека си во очите на другите???
Да контрадикторно е, затоа и го напишав така.Ние сме она што сме за себе си, но никогаш другите не не доживуваат така.
Бидејќи има два одговори затоа е контрадикторно.
Ако на прашањето "Кој сум јас" одговориш ти,одговорот ќе биде еден, а ако одговара друг, одговорот ќе биде различен,не знам што е толку тешко да сватиш...
Да,кога ќе го одговорат прашањето "кој сум јас" тогаш можеби и ќе им текне на обединување.Најтешкото прашање на светот : Дали некогаш конечно ќе се обединат сите македонци или нема да го доживееме тоа ?
Најлесно прашање... Никогаш не ќе се обединат сите Македонци, дури ни на ваков најголем ден како денешниов не ќе се обединат.. Ние сме раса со над 50% негативци и ужасни пријатели кои со своите блиски неможат да се обединат, камоли за целата земја. А и исто така 99% во земјава гледаат дури и последната капка крв да ја продадат не па нешто да сторат за земјата кое што дефинитивно не им профитира.Најтешкото прашање на светот : Дали некогаш конечно ќе се обединат сите македонци или нема да го доживееме тоа ?
и ти да не го бараш како Диоген човекот ???Поголема контрадикторност немам прочитано во мојот живот.
Да можеше човекот да открие кој е, да можеше да прифати и да живее со себе немаше да постојат психијатри, психолози и „центри за рехабилитација“.
Во Библијата постои еден мит дека жената ја направил Господ од реброто на мажот, па спред тоа логично е прво да настанал петелот, па од пилешки крилца да била направена кокошката, петелот видел дека нешто му фали и почнал да вика: "Кај ми е крилцето, кај ми е крилцето" и така ја видел кокошката и најпосле настанал сексот меѓу петелот и кокошката и нормално на крај јајцетоШто настанало прво - јајцето или кокошката?