Матура

К

Кнез Мишкин

Гостин
Документи за пријавување и запишување
При пријавувањето за запишување на факултетите кандидатите ги поднесуваат следниве документи:
1. пријава за запишување
2. оригинални свидетелства од сите класови
3. документ за положена државна матура (оригинално свидетелство за завршено средно образование)
4. извод од матичната книга на родените
5. доказ за државјанство на РМ (уверение или решение)
6. потврда за уплатa... бла бла

Дечки никаде не пишува дека изводот треба да не е постар од 6 месеци.

Член од
14 август 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/vtora-shansa-za-maturantite-da-polozat-drzavna-matura

Не знам дали го гледавте ова, ама јас го гледав и се чудев. Како ова бистро девојче ги нашла прашањата за матура што се “објавени на интернет“?????? Имате слушнато/видено нешто такво да прошета низ форумиве или други места, дај да им помогнеме на тие што требаат да полагаат англиски, француски и не знам друго што.. Ако најдете нешто пишете

Член од
17 мај 2010
Мислења
217
Поени од реакции
27
Ај нека пише некој од тука шо е полагал англиски и е поминал ми требат две три работи у врска со есеите или составите кои што требше да ги пише во 6,7 задача на матурата у јуни?

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/vtora-shansa-za-maturantite-da-polozat-drzavna-matura

Не знам дали го гледавте ова, ама јас го гледав и се чудев. Како ова бистро девојче ги нашла прашањата за матура што се “објавени на интернет“?????? Имате слушнато/видено нешто такво да прошета низ форумиве или други места, дај да им помогнеме на тие што требаат да полагаат англиски, француски и не знам друго што.. Ако најдете нешто пишете
Нема нигде се утепав од барање,а кај мене е слабо англискиот слабо ! :D,ако сеа во август ништо,др година не се чека... завршен и чао пријатно

Член од
15 јули 2011
Мислења
33
Поени од реакции
7
Ај нека пише некој од тука шо е полагал англиски и е поминал ми требат две три работи у врска со есеите или составите кои што требше да ги пише во 6,7 задача на матурата у јуни?
ajde kazi sto treba :)

Член од
17 мај 2010
Мислења
217
Поени од реакции
27
ajde kazi sto treba :)
Па паднав математика сега ојдех англиски па ме интересират последнтие 2 вежби од англиски што полагаа какфи беа есеите или составите за што се однесуваа и што требаше да се пишува.Дали е обичен состав или некое писмо формално неформално.И неш у врска со задачите какфи беа и дали се тешки:)

Член од
15 јули 2011
Мислења
33
Поени од реакции
7
Ednoto bese neformalno pismo do prijatel demek si bil te vika na nekoja zabava i dadeni se tamu instrukcii so treba da ti sodrzi pismoto. Samo treba tie da gi sklopis i uste nekoja recenica od tebe i da gi zapazes tie karakteristicnite belezi na neformalno pismo.
Vtoriot esej bese za jazicite. Nesto kako koi se trite najteski raboti so koi se soocuvame pri ucenje na stranski jazik. Treba da navese 3 argumenti i da gi odbranis- toa vo vovedot. Vo glavniot del nesto opsto za jazicite i ucenje stranski jazici i zaklucok tvoj da dades.

Член од
17 мај 2010
Мислења
217
Поени од реакции
27
Ednoto bese neformalno pismo do prijatel demek si bil te vika na nekoja zabava i dadeni se tamu instrukcii so treba da ti sodrzi pismoto. Samo treba tie da gi sklopis i uste nekoja recenica od tebe i da gi zapazes tie karakteristicnite belezi na neformalno pismo.
Vtoriot esej bese za jazicite. Nesto kako koi se trite najteski raboti so koi se soocuvame pri ucenje na stranski jazik. Treba da navese 3 argumenti i da gi odbranis- toa vo vovedot. Vo glavniot del nesto opsto za jazicite i ucenje stranski jazici i zaklucok tvoj da dades.
Кои се тие белези на неформалното писмо ај ако немас проблем напиши едно неформално одприлиак да видма како изгледа а оваа второт е обичен состав по тоа што го викаш како што имаше да се пише состав по македонски

F

FuckYouAll

Гостин
Сведителствата шо ќе ги носиме за упис за на факултет, требат да се заверат на нотар ? o_O

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Сведителствата шо ќе ги носиме за упис за на факултет, требат да се заверат на нотар ? o_O
Ако сакаш можиш копии да си напрајш за тебе заверени на нотар поради можноста да ти ги загинат или други срања. :)

F

FuckYouAll

Гостин
Ако сакаш можиш копии да си напрајш за тебе заверени на нотар поради можноста да ти ги загинат или други срања. :)
Јас прееска праев муабет со едно девојче лани што се запиша на факултет, и ми рече дека морало а не ако си сакал ти.
Сеа мене чудно ми падна, ако не ми требет копии зш да прам.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Јас прееска праев муабет со едно девојче лани што се запиша на факултет, и ми рече дека морало а не ако си сакал ти.
Сеа мене чудно ми падна, ако не ми требет копии зш да прам.
Поради што пријавувањето се врши со оригинални документи, пожелно е кандидатите претходно да си направат преписи од документите за свои потреби.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Оригинално свидетелство за завршено средно образование

Какво е ова свидетелство бре што го бараат, никаде немам такво нешто, освен свидетелства од сите 4 години и дипломата за положена државна матура..

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Абе за утре не ни требет слики за запишвењево така?

Kajgana Shop

На врв Bottom