Кој ги изградил пирамидите и зошто?

Член од
26 јули 2011
Мислења
79
Поени од реакции
45
Монтажирани се сликите, се познава од далеку тоа.
И дискутирано одамна по други теми, мислам.
Ok si e toa ne sum go prael ja videoto.....
Ne rekov deka bash takvi gi praele piramidite...
Tuku samo napomenav deka e mozno da se napraeni od dr rasa na luge....sto postoele pred denesnata rasa na luge.
Ako denesnijot covek ja ima napraveno piramidata,.....sea nie bi znaele kako e napravena i zasto e napravana.
A inace otkriena e piramida i na MARS!

T

Tetro

Гостин
imame i kamera pushteno na mars sto e vo vid na lebarka i se dvizi na sonceva svetlina.....
Епа извини, ама баш за ова "imame" ќе мораш да ми дадеш релевантен доказ. Слика барем, било што?

Или, доста оф-топици, ако немаш докази.

Член од
26 јули 2011
Мислења
79
Поени од реакции
45
Ne rekov konkretno deka ja iam prateno kamera tamu....tuku "imame" se odnasa na celoto covestvo....ili ti ne se smetas za covek ?
A inace ke ti najdam i sliki i videa...a ako tolku sakas moesh da najdes i u spisanieto 6 setilo
pozdrav.

Член од
26 јули 2011
Мислења
79
Поени од реакции
45
I to kamerata so ja imame pusteno... bila kaj piramidata?
Kamerata se dvizi na sonceva svetlina...ima solari ploci i praka informacii na satelit.
--- надополнето: Aug 14, 2011 11:10 PM ---
I to kamerata so ja imame pusteno... bila kaj piramidata?
http://www.youtube.com/watch?v=wp9myZtTD-Ihttp://www.youtube.com/watch?v=wp9myZtTD-I
eve ti video :)
--- надополнето: Aug 14, 2011 11:19 PM ---
Kamerata se dvizi na sonceva svetlina...ima solari ploci ( fakticki robot e toa ) i praka fotki i informacija preku satelit....
--- надополнето: Aug 14, 2011 11:10 PM ---

http://www.youtube.com/watch?v=wp9myZtTD-I
eve ti video :)

T

Tetro

Гостин
Да. Еве го роверот со димензии (оти вчера ми беше мака да се објаснувам и да барам).
Личи на бубачка, ама е далеку поголемо од една таква.

И еве споредбено со луѓето како изгледа во реални димензии (пред да отпатува) и симулација на движење

И последната слика "со пирамидата".

**Извинете за оф-топици. Ако смета, бришете.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ги гледав сите...
Жал ми стана за залудно потрошените пари на инвеститорот... море чекај, ова ми смрди на бестселер.
--- надополнето: Jun 17, 2011 8:01 PM ---
Ако тоа не го сметаш за некаква индикација, тогаш немаме за што да зборуваме.

Добро.
Не се гробници ОК, јас дадов моја теорија дека се фрижидери (државни) не било ни тоа.

Што се тогаш ?
--- надополнето: Jun 17, 2011 8:09 PM ---
Кога ќе дознаам, ќе објавам статија, но прв ти ќе бидеш известен :).

Преку елиминација на што не се пирамидите, доаѓаме поблиску до одговорот што всушност се.

Според оваа логика (концептот на познание/осмислување) ванземаљците би имале друг ентитет кој не одговара на оној кој го создадовме ние.
Добро, и? Сега ќе шетаме во кругови со циркуларна логика? И јас можам истото да го кажам сега па да се вратиме на моето.

Јас не се сеќавам каде читав ама пирамидите ги граделе како гробници на фараоните во нивна чест.
Врска нема тоа. Зошто тогаш фараоните се погребувани на друго место?

Член од
26 јули 2011
Мислења
79
Поени од реакции
45
Ако тоа не го сметаш за некаква индикација, тогаш немаме за што да зборуваме.

Кога ќе дознаам, ќе објавам статија, но прв ти ќе бидеш известен :).

Преку елиминација на што не се пирамидите, доаѓаме поблиску до одговорот што всушност се.

Добро, и? Сега ќе шетаме во кругови со циркуларна логика? И јас можам истото да го кажам сега па да се вратиме на моето.

Врска нема тоа. Зошто тогаш фараоните се погребувани на друго место?
Da ali toa go pishuva samo vo ucebnicite po istorija :))))
A istorijata kako sto e napraena do denes....ne e ni 5 % kako sto bilo porano.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Kajgana Shop

На врв Bottom