Политички идеологии

• Креатор на темата Креатор на темата Zaptija Stojkov
  • Време на започнување Време на започнување
Колку јас од моето опбразование и информираност што знам е дека ако си за човекови и работнички права и социјална и здравствена заштита(за кои и јас строго сум) тогаш битребало да си социалдемократ.Затоа што токму социјалната и здравствената заштита и човековите права како и работничките се одлика на модерната социалдемократија али не е само тоа па сега и во последно врем гледам се сменија има и демократски социализам и третиот пат(третиот пат ти е нешто мешави на од соц.демократија и либерализам колку јас што разбирам) и се наоѓа во центарок кај тие "зелените" така да може да коалицира и со едни и со други(зависи од луѓето) али МАКЕДОНИЈА И СЕ Е МОЖНО!
--- надополнето: Aug 13, 2011 7:18 PM ---

Ако државата тие "непријател" како што викаш тогаш си анархисти.Имам голема почит кон таквите

Ма ја не сум партиски определен. Поддржувам најшироки граѓански слободи, социјала и здравство за сите, државни субвенции за наука, образование, спорт, уметност, и остале фине ствари. Неќу нуклеарки (чак и за струја праење), неќу армија и оружје, неќу мешање на религија и политика. Сум за оданочување на прљава, нееколошка технологија, штедење енергија, домаќинско користење на ресурси...Скандинавските земји и Канада ми се најмалце лоши од сите, али по правило сум скептичен кон свакоја влас` јер свакоја влас` је (мање или више) кварна. Ако ова тебе ти личи на социјал-демократа, пиши ме таков. Ја нит се замарам со политичка афилијација ниту гласам на избори. ;)

Треба да земете во предвид ако користите politicalcompass дека е Американски. И малку е изместен на десно. Тоа што во Европа и МК е десничар конзерветивец во САД е централно лев либерал.

Споед тестов и по убедување сум социјал-демократ.

Штета што во Македонија нема Социјал-демократска партија, да се зачленам.
Ја исклуќчувам СДСМ бидејќи нив само имета им е такво.

Инаку мислам дека во Македонија на сите партии им е иста идеологијата,ако не иста барем слична.

Ма ја не сум партиски определен. Поддржувам најшироки граѓански слободи, социјала и здравство за сите, државни субвенции за наука, образование, спорт, уметност, и остале фине ствари. Неќу нуклеарки (чак и за струја праење), неќу армија и оружје, неќу мешање на религија и политика. Сум за оданочување на прљава, нееколошка технологија, штедење енергија, домаќинско користење на ресурси...Скандинавските земји и Канада ми се најмалце лоши од сите, али по правило сум скептичен кон свакоја влас` јер свакоја влас` је (мање или више) кварна. Ако ова тебе ти личи на социјал-демократа, пиши ме таков. Ја нит се замарам со политичка афилијација ниту гласам на избори. ;)
Па работиве што ги сакаш најповеќе наликуваат на социалдемократската идеологија или пак на либералдемократската.Прво да се разбериме многу мразам етикетирање.И ни еден момент не се обидов да те етикетирам дека си некаков кажувам само дека како што самиот кажуваш по овие работи повеќе си наклонет на тие идеологии.Иначе ако кажам дека мислам дека си социалдемократ зошто одма мислиш и мислите на СДСМ(не планирав да вмесувам ниту едно име од партија ама ете)??? во Македонија постојат х социалдемократски партии незначи дека е само една.
Простими ако сум те навредил со моите предпоставки за твоето гледање на идеологиите
--- надополнето: Aug 13, 2011 11:00 PM ---
Споед тестов и по убедување сум социјал-демократ.

Штета што во Македонија нема Социјал-демократска партија, да се зачленам.
Ја исклуќчувам СДСМ бидејќи нив само имета им е такво.

Инаку мислам дека во Македонија на сите партии им е иста идеологијата,ако не иста барем слична.
Кога веќе почнавме да зборуваме за партии ајде вака СДСМ е социалдемократска и партија на "третиот пат"фактички зема идеи од овие две нетолкумногу различни идеологии.
А дали смислиш дека СДСМ или било која друга партија си ја запазува идеологијата тоа мора да оставиме на мнозинството да одлучи на секои избори.Победникот ја добива довербата на најголемиот дел од народот и со тоа докажува дека е достоен да ја води кутрава си земја наша.ДЕМОКРАТИЈА!!!!пффф

Кога веќе почнавме да зборуваме за партии ајде вака СДСМ е социалдемократска и партија на "третиот пат"фактички зема идеи од овие две нетолкумногу различни идеологии.
Баталете ги нашиве партии, затоа што ако почнеме да зборуваме за нив, темава брзо ќе одлета во канта. Затоа најдобро да се говори општо за идеологиите, има доволно простор за дискусија тука.:coffee:

Баталете ги нашиве партии, затоа што ако почнеме да зборуваме за нив, темава брзо ќе одлета во канта. Затоа најдобро да се говори општо за идеологиите, има доволно простор за дискусија тука.:coffee:
И јас така мислам темава си има наслов и треба да се задржиме за насловот иначе се друго би било утната работа исто како писмена работа по македонски јазик :D
Има доволн
о интересни работи кои може да ги дскутираме за идеологиите

Па работиве што ги сакаш најповеќе наликуваат на социалдемократската идеологија или пак на либералдемократската.Прво да се разбериме многу мразам етикетирање.И ни еден момент не се обидов да те етикетирам дека си некаков кажувам само дека како што самиот кажуваш по овие работи повеќе си наклонет на тие идеологии.Иначе ако кажам дека мислам дека си социалдемократ зошто одма мислиш и мислите на СДСМ(не планирав да вмесувам ниту едно име од партија ама ете)??? во Македонија постојат х социалдемократски партии незначи дека е само една.
Простими ако сум те навредил со моите предпоставки за твоето гледање на идеологиите
--- надополнето: Aug 13, 2011 11:00 PM ---

А дали смислиш дека СДСМ или било која друга партија си ја запазува идеологијата тоа мора да оставиме на мнозинството да одлучи на секои избори.Победникот ја добива довербата на најголемиот дел од народот и со тоа докажува дека е достоен да ја води кутрава си земја наша.ДЕМОКРАТИЈА!!!!пффф

Уживај, форум е ова. Не мислам на СДСМ -- башка не гледам како СДСМ е многу полоша (или подобра) од ВМРО. И двете партии кога превземаа влас` отпуштаа чистачки и хаусмајстори -- тоа доволно зборува. :)

. Ја нит се замарам со политичка афилијација ниту гласам на избори. ;)
заради таквите ко тебе ќе ја гледам Бахман за претседател ...
у пм
Како и да се свртам со идеологииве гзот ми е одпозади ...

заради таквите ко тебе ќе ја гледам Бахман за претседател ...
у пм
Како и да се свртам со идеологииве гзот ми е одпозади ...

Така е. Ваквите ко мене заебујат ствар. Апатична негласачка маса. ;)

Ве гледам и ви се чудам, правите тестови за да ја дознаете својата политичка идеологија. Идеологијата не се создава, со идеологија се раѓаш! :D
Јас си кажав веќе во темава, десно-ориентирана, демохристијанство. :)

Ве гледам и ви се чудам, правите тестови за да ја дознаете својата политичка идеологија. Идеологијата не се создава, со идеологија се раѓаш! :D

Никогаш, никаде, не сум прочитал поретардиран коментар од овој.

Па има некоја логика.
Научниците откриле дека интелигенцијата зависи од гените.
Нема ништо лошо што си се родила помалку интелигентна.
:icon_mrgr:

I know the game is rigged so... it is the same shit....
гласал не гласал пак ќе најебуете док не ви текне на 1789 јебем га

Најебуењето е у турбо фаза од пред неколку години. Само кој колку осеќа...А ти нешо си надркан на мене лично, или чисто онака глеаш сеир со желба да цркне Америка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom