- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.546
Колку јас од моето опбразование и информираност што знам е дека ако си за човекови и работнички права и социјална и здравствена заштита(за кои и јас строго сум) тогаш битребало да си социалдемократ.Затоа што токму социјалната и здравствената заштита и човековите права како и работничките се одлика на модерната социалдемократија али не е само тоа па сега и во последно врем гледам се сменија има и демократски социализам и третиот пат(третиот пат ти е нешто мешави на од соц.демократија и либерализам колку јас што разбирам) и се наоѓа во центарок кај тие "зелените" така да може да коалицира и со едни и со други(зависи од луѓето) али МАКЕДОНИЈА И СЕ Е МОЖНО!
--- надополнето: Aug 13, 2011 7:18 PM ---
Ако државата тие "непријател" како што викаш тогаш си анархисти.Имам голема почит кон таквите
Ма ја не сум партиски определен. Поддржувам најшироки граѓански слободи, социјала и здравство за сите, државни субвенции за наука, образование, спорт, уметност, и остале фине ствари. Неќу нуклеарки (чак и за струја праење), неќу армија и оружје, неќу мешање на религија и политика. Сум за оданочување на прљава, нееколошка технологија, штедење енергија, домаќинско користење на ресурси...Скандинавските земји и Канада ми се најмалце лоши од сите, али по правило сум скептичен кон свакоја влас` јер свакоја влас` је (мање или више) кварна. Ако ова тебе ти личи на социјал-демократа, пиши ме таков. Ја нит се замарам со политичка афилијација ниту гласам на избори.