Стипендии

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Провери ако уште стои ранг листата, не сум сигурен, али мислам дека едноцифрена беше бројката. На факултетите што се надвор од Скопје, како и на приватните факултети, мноооогу е полесно да се добиваат 10ки него на ФЕИТ, така?;)
Ја најдов листата... има само 17 од ФЕИТ... Во 2007 околу 70 души биле од ФЕИТ! :confused:
Сепак очекував многу повеќе луѓе со просек над 9.0 на ФЕИТ...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ја најдов листата... има само 17 од ФЕИТ... Во 2007 околу 70 души биле од ФЕИТ! :confused:
Сепак очекував многу повеќе луѓе со просек над 9.0 на ФЕИТ...
Па тоа ти викам, може и 9.5 да имаш на пример, а да те одбијат, зашто (без навреда) тие што учат во битола, тетово, штип, американ... ќе имаат просек 9.6 да речеме и ќе те истиснат од ранг листата. Само 125 стипендии даваа, не на сите со просек. Ако добро памтам, 105 беа за на државен, а 20 за приватен или нешто во тој стил.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Па тоа ти викам, може и 9.5 да имаш на пример, а да те одбијат, зашто (без навреда) тие што учат во битола, тетово, штип, американ... ќе имаат просек 9.6 да речеме и ќе те истиснат од ранг листата. Само 125 стипендии даваа, не на сите со просек. Ако добро памтам, 105 беа за на државен, а 20 за приватен или нешто во тој стил.
Ок, јасно ми е тоа... но последниот на листата е со просек 9.0 што значи лани на ФЕИТ имало малку со просек над 9.0 штом земале само 17 души. Да беше последниот со просек 9.5 па да кажеме дека биле истиснати останатите, ама вака можност имале сите со просек над 9.0.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ок, јасно ми е тоа... но последниот на листата е со просек 9.0 што значи лани на ФЕИТ имало малку со просек над 9.0 штом земале само 17 души. Да беше последниот со просек 9.5 па да кажеме дека биле истиснати останатите, ама вака можност имале сите со просек над 9.0.
Можно е, не се сеќавам како било точно:)

Член од
11 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
27
А дечки ќе има стипендии за они што се прва година и кредити?

Член од
12 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
Можно е, не се сеќавам како било точно:)
Поените се 90, не значи дека и просекот му е 9.0.
А нели секако добиваш стипендија ако имаш висок просек?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Dali ti sleduva stipendija ako imas prosek a i dvajcata roditeli ti se vraboteni??????

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
За продолжување на ланските стипендии, треба да чекаме кога ќе искочат конкурсите или како иде?
До толку никој да незнае да ми одговори? Ја нема никој продолжено стипендијата изминативе години или ве мрзи да пишете?

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
До толку никој да незнае да ми одговори? Ја нема никој продолжено стипендијата изминативе години или ве мрзи да пишете?
Мислам дека во договорот ти пишува до кој датум треба да однесеш документи.
Е сега... документите се исти оние што ги поднасавме прв пат нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom