Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Провери ако уште стои ранг листата, не сум сигурен, али мислам дека едноцифрена беше бројката. На факултетите што се надвор од Скопје, како и на приватните факултети, мноооогу е полесно да се добиваат 10ки него на ФЕИТ, така?;)

Ја најдов листата... има само 17 од ФЕИТ... Во 2007 околу 70 души биле од ФЕИТ! :confused:
Сепак очекував многу повеќе луѓе со просек над 9.0 на ФЕИТ...

Ја најдов листата... има само 17 од ФЕИТ... Во 2007 околу 70 души биле од ФЕИТ! :confused:
Сепак очекував многу повеќе луѓе со просек над 9.0 на ФЕИТ...

Па тоа ти викам, може и 9.5 да имаш на пример, а да те одбијат, зашто (без навреда) тие што учат во битола, тетово, штип, американ... ќе имаат просек 9.6 да речеме и ќе те истиснат од ранг листата. Само 125 стипендии даваа, не на сите со просек. Ако добро памтам, 105 беа за на државен, а 20 за приватен или нешто во тој стил.

Па тоа ти викам, може и 9.5 да имаш на пример, а да те одбијат, зашто (без навреда) тие што учат во битола, тетово, штип, американ... ќе имаат просек 9.6 да речеме и ќе те истиснат од ранг листата. Само 125 стипендии даваа, не на сите со просек. Ако добро памтам, 105 беа за на државен, а 20 за приватен или нешто во тој стил.

Ок, јасно ми е тоа... но последниот на листата е со просек 9.0 што значи лани на ФЕИТ имало малку со просек над 9.0 штом земале само 17 души. Да беше последниот со просек 9.5 па да кажеме дека биле истиснати останатите, ама вака можност имале сите со просек над 9.0.

Ок, јасно ми е тоа... но последниот на листата е со просек 9.0 што значи лани на ФЕИТ имало малку со просек над 9.0 штом земале само 17 души. Да беше последниот со просек 9.5 па да кажеме дека биле истиснати останатите, ама вака можност имале сите со просек над 9.0.

Можно е, не се сеќавам како било точно:)

Можно е, не се сеќавам како било точно:)

Поените се 90, не значи дека и просекот му е 9.0.
А нели секако добиваш стипендија ако имаш висок просек?

За продолжување на ланските стипендии, треба да чекаме кога ќе искочат конкурсите или како иде?

До толку никој да незнае да ми одговори? Ја нема никој продолжено стипендијата изминативе години или ве мрзи да пишете?

До толку никој да незнае да ми одговори? Ја нема никој продолжено стипендијата изминативе години или ве мрзи да пишете?
Мислам дека во договорот ти пишува до кој датум треба да однесеш документи.
Е сега... документите се исти оние што ги поднасавме прв пат нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom