zocc
911
- Член од
- 9 мај 2011
- Мислења
- 2.912
- Поени од реакции
- 1.678
Добар е, овој е за Dirt jump, мислам кога се појави како нов модел беше околу 1000 ЕУР (мислам). Инаку рамот е екстремно силен. Од Дачо ли е овој??ке ве замолам ако може некој да ми каже колку вреди точаков на старо дека ми го даваат инаку не го купавам за возење ми треба за препродавање
http://thefixbikes.files.wordpress.com/2010/03/2010-p-bikes-009.jpg
--- надополнето: Aug 13, 2011 7:07 PM ---
Денес 90% од рамките се прават во Тајван и сите светски брендови како и италијанските само ги фарбаат и брендираат кај нив во фабрика. Во тоа сум 100% сигурен, имам разговарано со некои луѓе од тој бизнис како и читано на интернет. Ретки се рамките кои се произведуваат во Италија или било која друга земја (освен споменатата погоре) и имаат астрономски цени.Како одеднаш Италија не прави велосипеди.Само Тајван,Америка и Германија.Па самиот во цитираниот пост погоре велиш дека вилушката е производена во Италија.
А за тоа дека ке ти дојде поевтино точак на делови него цел (склопен), нема врска. Другар ми склопуваше точак и на крај му излезе 1500 ЕУР а истиот склопен испадна 1000 ЕУР. Али јеби га кога човек нема пари одеднаш да ги даде. Единствено да купиш некоја "no name" рамка и да монтираш добри делови.