Фан Клуб: Интер

ЦЦ Форлан прва вест во Италија Ето со Форлан ќе го менуват незнам што плус ќе донесе Форлан Атлетико гледа да се отараси од него Интер како Батистута на времето ќе го прибере.

Планот на Интер е да го продаде Ето за 30 мил и тие пари да влезат во буџетот а на местото на Ето да земе некој безпари или со трампа и позајмица.
Тевез и Лавеци заедно е научна фантастика да ги земеме.

Bene, за Леонардо зборев

Па на некој од порталиве видов се збореше за оние позиции позади Пацини и Милито, реков, Форлан има играно и за Уругвај и во Атлетико ко втор напаѓач односно странично во 433 формациите што они ги преферирале, ама на 32 години и малечко дете знае дека во моментов ќе е далеку дури и од Пандев тука.

За мене у моментов приоритети се Тевез и останувањето на Снајдер плус носење на играч во средниот ред, за Форлан се изјаснив дека ќе биде нелогичен потег, па уште и Пандев да го дадат е тогаш стварно мал милион прашалници ќе ми се појават, боље он да остане само Форлан ич да не доаѓа.
Заминување на Пандев само за Лавеци, во ниту една друга варијанта не сакам да си оди од тимов и го подржувам у неговото одбивање на иде у тим ко Џенова.

Једино некако би го сварил ама и тоа тешко е ако Гасп игра напред 1-2 , значи Весли и пред него два шпица , Пацини и Форлан , па ај некако да се уклопи година - две и тоа ако го донесат за 5 до 8 милиони

Али ако преферира напред со крила и еден шпиц , онаа тактика на Мур од Лига на Ш и форлан да игра крило тогаш ко што викаш поарно Пандев да игра . За таа формација со крила измислени се Лавеци и Тевез

Гасперини е ала Мурињо кога се игра во одбрана, сите се враќаат освен најистурениот напаѓач а Форлан тоа темпо да го издржи маломорген, не верувам, така да ако у некоја луда варијанта дојде у иднина он ќе игра ко '' крило '' ...
A логиката да се носи Форлан покрај Пацини и Милито а да се даде некаде Пандев е убитачна, реков, подобро само Тевез да го земат и да не пипаат ништо напред отколку да се ангажира плус и Форлан.

Да менуваш еден од најдобрите напаѓачи во светот со Форлан не гледам смисла.Освен Морати да банкротирал.
Би било смислено на пример ако си одат Пандев и Милито а нема да си одат бидејќи такви плати нема клуб кој ќе им ги даде.Форлан само за на клупа ништо повеќе.
Замена за Ето Тевез и Лавеци заедно и пак ќе е коцка нема да се знае дали ќе го заменат како што треба.

Да менуваш еден од најдобрите напаѓачи во светот со Форлан не гледам смисла.Освен Морати да банкротирал.
Би било смислено на пример ако си одат Пандев и Милито а нема да си одат бидејќи такви плати нема клуб кој ќе им ги даде.Форлан само за на клупа ништо повеќе.
Замена за Ето Тевез и Лавеци заедно и пак ќе е коцка нема да се знае дали ќе го заменат како што треба.
Форлан неможи да го замени Ето, ама најмалце Лавеци ќе го замени. Ако гледаме и бираме помеѓу тие играчи јас би више за Форлан. Милито да се продади/позајми на друг клуб, да не се убедуваме и да чекаме да се врати на стара форма...сепак ние треба прво да продадиме некои играчи, па после да донесиме, бидејќи имаме „вишок“ на играчи, а нови ако донесиме, а ништо да не продадиме ќе настани хаос..
Додуша Мунтари и останатите мршојадци би се сложиле да седат на клупа за таа плата што сега му е .

Мите незнам што толку си запнал за Ето ко да е Меси за Интер, Ето лани се истури од голови само поради фактот што Милито цела сезона беше повреден, не дека со тоа фрлам кал на тоа што го направи Ето ама истото е неспоредливо со она што Милито година претходно го направи за Интер, едноставно потенцијалот на Ето немаше кој да го редуцира лани, сам беше во напад, тек кога дојде Пацини почна и некој друг голови да дава.

Ето колку и да знаеше да се иживува портив помали екипи, во мечевите кога се кршеше сезоната со Јуве и Милан при 1-0 промашуваше празен гол, зицер ситуации од кои потешко беше да се промаши ...
Ја незнам како можеш да се сомневаш дали соодветно ќе го покријат у пакет Лавеци и Тевез, забораваш дека сезона претходно со Мурињо Ето беше трета виолина во тимот, увек е така, еден секогаш ќе се двои со тоа што Ето е далеку од споредбата со Ибра за Интер или Милито за Интер, кога Интер освојуваа големи трофеи.

Башка, за разлика од Милито, Ето беше пресебичен лани, ништо чудно и по натпреварите топката дома да си ја зимал.

Лавеци и Тевез без сомневање ќе го подигнат нивото на квалитет бајаги, посилен ќе е Интер каде-каде, Тевез само ако дојде исто убеден сум дека достојно ќе го замени Ето, да, нема да даде 37 голови само зашто во Интер и други оваа година ќе се запишуваат у листа на стрелци, и Ето да остане бубрег ставам дека нема да ја има сезоната од лани во поглед на дадените голови.

Форлан неможи да го замени Ето, ама најмалце Лавеци ќе го замени. Ако гледаме и бираме помеѓу тие играчи јас би више за Форлан. Милито да се продади/позајми на друг клуб, да не се убедуваме и да чекаме да се врати на стара форма...сепак ние треба прво да продадиме некои играчи, па после да донесиме, бидејќи имаме „вишок“ на играчи, а нови ако донесиме, а ништо да не продадиме ќе настани хаос..
Додуша Мунтари и останатите мршојадци би се сложиле да седат на клупа за таа плата што сега му е .
Форлан лани беше во лоша форма не даде многу голови а е и 32 год.
Ако си оди Ето реков заедно Тевез и Лавеци .Лавеци само нема шанси тој не е голгетер туку голем работник и асистент.
А Форлан во моментов би бил засилување за Удинезе.Палермо за Интер максимум на клупа.
Сан сезона претходно Ето играше бек а и беше месец и нешто на Афрички куп.
Ето е еден од најдобрите шпицеви во историјата тоа никој не може да му го спори.
Интер лани имаше проблем не во нападот туку средина и одбрана.

Да ама никад за Интер не се покажал ко вистински лидер без разлика што се истури од голови, затоа сметам дека е далеку од незаменлив во Интер.
Еве лани он на некој начин го покриваше Милито, ама кога требаше најмногу да се истакне, во дерби средбите кога се одлучуваше на некој начин титулата, он потфрли, потфрли дебело.

Тоа ми е поентата во моментов, не дека сакам да го ругам, да, еден од најдобрите шпицеви е од кога ја гледам фудбал ама кога е во прашање Интер играч ко Тевез на пример може да го покрие бидејќи до некаде станува збор за ист тип на фудбалери кои ги покриваат истите позиции на теренот, Лавеци ко што реков, е само шлаг на торта, за него убаво кажа, повеќе е асистент и е играч кој гарантира давање на максимум у секој натпревар за екипата, вистинско богаство е да го имаш него во тим.

Абе Тевез и Лавеци се одлични камо да дојдат.
Само да не не изненадат со Форлан и Паласио.

Абе Тевез и Лавеци се одлични камо да дојдат.
Само да не не изненадат со Форлан и Паласио.
Пупу недај боже, што порано се ангажира Тевез толку подобро, потоа ќе можат да се насочат кон друга трансфер цел ако воопшто и истата постои.
За Лавеци ја не сум убеден дека ќе дојде, во моментов убеден сум за Тевез и стварно ќе ме разочараат во ситуација да го дадат Ето они да не успеат да го ангажираат него.

Друго што сметам дека треба да е приоритет е останување на Снајдер, со Тевез, Пандев, Милито, Алварез, Пацини, Снајдер, Кастаињос, Коутињо нападот ќе е силен и мислам дека истиот ги задоволува оние потреби за еден шампионски тим во Италија.

п.с. А Паласио прашање е и дали е добар и за Џенова, за Интер воопшто не правам муабет.

Ако "планираат" да го носат Форлан подобро ич да него продаваат Ето.

Диего Форлан има сега 30-31 год, ако успеат да го зимат за малку пари тогаш според мене е супер. Он сигурно може да заигра на ниво уште 2-3 сезони. И онака кој го зимаме од "звездите" не останува во тимот повеќе од 2-3 сезони, и одма сакат да бегат некаде на друг тим. Така да според мое мислење нема да преставува проблем доаѓањето на Форлан. Но и јас се согласувам дека Форлан може да дојде во Интер, само доколку Тевез доаѓа во Интер. И пак може да се случи овој грдиот Тевез, за 2 сезони да сака да си замине од тимот.

И ве молам да не го потценувате Форлан, бидејќи се работи за навистина класа играч, можеби сега за нас е проблем тоа што има 30 години, но мислам дека ќе биде навистина квалитетно засилување за наредните 2-3 години, тамам додека да созреат Кутињо/Алварез/Кастињос. Потоа човекот отсекогаш играл на ниво, и за репрезентацијата и за Атлетико а да не збориме за тоа што има страшен удар. ;)

Тевез---------- Милито/Пацини -----------Форлан/Лавеци

Ќе има силувања во следната сезона во Италија.

Абе точно ли е ова демек сте го продале Ето ?? .. нејќам да слушам од други или да читам по весници, па вака некој да ми даде точна информација од прва рака :D

Абе точно ли е ова демек сте го продале Ето ?? .. нејќам да слушам од други или да читам по весници, па вака некој да ми даде точна информација од прва рака :D

Точно.:P Се преговара сега за колку милиони ќе биде Ето најплатениот играч во планета. 20М или 23М. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom