Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Епа сега имаа добар менаџер солиден тим склопија можат да бидат коккуренти ама да освојат потешко

only-fools-and-horses-del-boy.jpg

Squad numbers announced

Manchester United’s official Premier League squad numbers have been announced for the 2011/12 season.

The new signings – David De Gea, Ashley Young and Phil Jones – will retain the numbers they wore on the recent pre-season tour. De Gea takes Edwin van der Sar’s no.1 shirt, Ashley Young will wear Paul Scholes’ vacated no.18 jersey, while Phil Jones takes the no.4 shirt, previously occupied by Owen Hargreaves.

All other first-team members will remain the same, apart from Jonny Evans, who moves from no.23 to no.6 following Wes Brown’s departure, and Tom Cleverley, who moves into Evans’ now vacant no.23 shirt.

Numbers game

(1) De Gea
(3) Evra
(4) Jones
(5) Ferdinand
(6) Evans
(7) Owen
(8) Anderson
(9) Berbatov
(10) Rooney
(11) Giggs
(12) Smalling
(13) J.S. Park
(14) Chicharito
(15) Vidic
(16) Carrick
(17) Nani
(18) Young
(19) Welbeck
(20) Fabio
(21) Rafael
(23) Cleverley
(24) Fletcher
(25) Valencia
(27) Macheda
(28) Gibson
(29) Kuszczak
(32) Diouf
(34) Lindegaard

Клеверли ја побарал 23ката поради Бекам :)

П.С. ОМГ колкав тим имаме :eek:

Manchester United manager Sir Alex Ferguson has no plans to retire: I will keep going :cool:
--- надополнето: Aug 12, 2011 4:46 PM ---

My first choice XI

DE GEA

137704_hp.jpg

RAFAEL

FERDINAND

VIDIC

EVRA

120035_hp.jpg

130717_hp.jpg

115433_hp.jpg

115426_hp.jpg

VALENCIA

CARRICK

GIGGS

NANI

115463_hp.jpg

125474_hp.jpg

126094_hp.jpg

126228_hp.jpg

ROONEY

137526_hp.jpg

HERNANDEZ

126340_hp.jpg

WTF со нозете на Флеч, десната дупло помала од левата! :eek:
Клинкал 5 месеца на лева само. Наредните 5 ќе клинкал на десна, па супер ќе биде.

Баш ќе кажуваах оти Клеверли ми е Бекам фаца. :)

А, од се најмило ми беше престврто со Сити... Легендите заминаа у пензија. За 20 години ќе чекаме на Џо ВДС. На Снајдер ако му се иде нека иде, ако не Том ќе го стигне до наредната сезона. И така и така нема салам бројка за него, треба 2ка да носе. :)

Има на веб сајтот да изберете свои ол тајм 11 најдобри и да гласате за нив.
http://www.manutd.com/en/Greatest-E...ticles/2011/Aug/Vote-Uniteds-Greatest-XI.aspx

Сега знам дека сигурно имам грешки зошто не ги имам гледано тие од постарата историја на Манчестер, ама колку што имам ѕирнато по документарци, филмови и лонг лив торентс, мојот избор за кој што гласав би бил:

VDS : Steve Bruce, Nemanja Vidic, Denis Irwine, Gary Neville : Duncan Edwards, Paul Scholes, Ryan Giggs, George Best : Eric Cantona, Sir Bobby Charlton

Не да има конкуренција :confused:

Има на веб сајтот да изберете свои ол тајм 11 најдобри и да гласате за нив.
http://www.manutd.com/en/Greatest-E...ticles/2011/Aug/Vote-Uniteds-Greatest-XI.aspx

Сега знам дека сигурно имам грешки зошто не ги имам гледано тие од постарата историја на Манчестер, ама колку што имам ѕирнато по документарци, филмови и лонг лив торентс, мојот избор за кој што гласав би бил:

VDS : Steve Bruce, Nemanja Vidic, Denis Irwine, Gary Neville : Duncan Edwards, Paul Scholes, Ryan Giggs, George Best : Eric Cantona, Sir Bobby Charlton

Не да има конкуренција :confused:

Моите беа Шмајхел, Невил, Брус, Видиќ, Ирвин, Бест, Едвардс, Сколс, Гигс, Кантона, Чарлтон.

Зошто и двајцата гледам Брус пред Рио ? (n)

Зошто и двајцата гледам Брус пред Рио ? (n)

Брус го бивало и за давање голови во споредба со Рио плус бил поконстантен. Овој е ко тампон, една недела внатре, 3 надвор :Р :) Не велам дека Рио е лош, затоа пишав конкуренцијата е нездрава за изборов, но сепак Брус бил оној што бил клучен играч во преродбата на овој тим :)

Дечки се работи за Манчестер Јунајтед, никогаш сите ние нема да сложиме дека исти 11 би ги ставиле во идеалниот тим на Јунајтед од формирањето до денес. Да има две постави би било полесно, ама вака ќе мора да одиме со оние избори кои ние ги сметаме за најдобри. Точно жално е да се изостават Кин, Денис Вајолет, Роџер Брн, Палистер, Денис Ло, Томи Тејлор, Хери Грег, Рио Фердинанд и останатите, ама па од друга страна кој би ги исфрлил Сколс, Гигс, Кантона, Чарлтон, Бест и Едвардс од идеалната 11-ка?

Веројатно не си го гледал Брус. Иначе ја слично ко нив, со тоа што мењам формација и го убацуем Рој Кин (едноставно мора да има место за него нали :D)

Хаха.. и јас би го убацил Кин место Едвардс и во глобала тоа би требало да е тимот.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom