P
PewDiePie
Гостин
ЗоштоНајверојатно првите две кола од Ла Лига нема да се играат.
ЗоштоНајверојатно првите две кола од Ла Лига нема да се играат.
Нешто асоцијацијата на играчи повикува на штрајк.Зошто
Имаше утринава во Мадрид прес-конференција на Асоцијацијата на играчи, знам дека Пујол е таму, ваљда капитените на сите екипи од Ла Лига се таму.И лани мислам дека имаше нешто слично вакво, или на полусезона не знам точно како беше, па не испадна ништо од тоа, си почна првенството кога што треба. Исто мислам дека ќе биде и сезонава.
Не може да се игра во јуни, пошо во јуни е Европското. Значи, ако не се игра сеа, ќе има вонредни кола.Изгледа сепак ќе биде вистина овој штрајк. После или ќе мора да се играат вонредни кола, или ќе се игра лигата уште половина месец повеќе, значи можно е да се игра и во месец Јуни.
фудбалерите од прва и втора дивизија на штрајк... ќе го бојкотираат почетокот на La Liga (за сега прво и второ коло) доколку претходно со LFP не успеат да потпишат нов колективен договор...Све за Барса бе.
Еве каква заштита се бара, незнам што не ви е јасно.Нешто асоцијацијата на играчи повикува на штрајк.
Од твитер:
Official: The Spanish players' association announces a strike for the two first Liga rounds. Both were to be played this month.
Rubiales (president Spanish player's association): "The Liga won't start until a new deal with the clubs has been signed."
note: the players' association wants better protection for players, especially for those not getting paid by clubs in financial difficulties.
Сега очекувајте го Мурињо на прес: Porque? Porque? Porque? Сигурно и ова е за да и се помогне на Барселона, за да се воиграат сите, оти ги немаше на подготовките.
Да му го јадете зеќирот на Мурињо виеМурињо да знаеше да не почнуваше толку рано со подготовките, сеа пак ке ја обвини БАРСА, зошто зошто му правите така на човекот,Porque, Porque, Porque ништо чудно да почне он контра штрајк ќе штрајкува против овие што штрајкуваат.