- Член од
- 15 октомври 2010
- Мислења
- 835
- Поени од реакции
- 155
И од оваа книг не сакаш а? Добро. Ај тогаш кажи ми зошто Исус ги давал заповеди - не убивај, не прељубодејствувај итн. Зарем не било доволно да каже верувајте во Мене и готово. А ако стварно веруваш во она што го пишуваш, зошто тогаш ни префрлаш нам православните дека не било се библиски она што го правиме? По твоето нема врска кој што прави, и ние и вие, и адвентистите и останатите веруваме во Христос. Дали сите сме спасени? Не. Оти Христос ова го реколЗарем е срамота да се проповеда Божјиот збор?
Забележи дека секој од стиховите што си ги цитирал зборува за судот на мртвите (неспасените) според делата нивни. Додека Исус јасно учи дека живите нема да се појават на тој суд (суд за пеколот).
„Вистина, вистина ви велам: кој го слуша Моето слово и верува во Оној, Кој Ме прати, има вечен живот и не доаѓа на суд, туку преминал од смртта во живот.“ (Исус Христос, ев. Јован 5:24; Библијата)
Мртвите и живите нема да бидат судени по исти книги. Во книгата на животот не се запишани мртвите, туку само живите.
„Исус одговори и им рече: „Божјото дело е ова: да верувате во Оној, Кого Тој Го испратил.”“ (Исус Христос, ев. Јован 6:29, Библијата)
Матеј: 7:21 Не секој што Ми вели: ‘Господи, Господи’, ќе влезе во царството небесно, а оној што ја исполнува волјата на Мојот Отец небесен.
Матеј: 16:27 Зашто Синот Човечки ќе дојде во славата на Својот Отец, со ангелите Свои, и тогаш ќе му даде на секој според делата негови.