Орбови (Orbs)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Не сум сигурен дали тоа што го гледам јас се орбови.
Обично на дневна светлина кога гледам некаде забележувам мал сив круг во форма на знакот од мерцедес но го забележувам само кога не сум фокусиран на него. Штом почнам да гледам во него тој ми бега... Тешко ми е да објаснам што гледам :notworthy:
Ова ми се случува од кога знам за себе, можам да кажам дека не ми пречи бидејќи кругот е навистина мал и занемарлив и навикнат сум на тоа.
ПС Го гледам и кога мижам.
кај мене не е само еден...повеќе се......но не сум обрнувал внимание....
се додека мама не отвори тема...
и кога ќе посакам да се сконцентрирам на нив......бегаат од 'кадар'

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Imam 3 godishen sin koj objasnuva deka gleda svetlina vo forma na krug i koja ispusta zvuk kako blago zuenje.Mnogu cesto pred da si legne ja pee taa melodija zuejki i kazuva deka svetlinata mu ja kazala pesnickata i deka mu ja pee pred da zaspie.Isto taka mnogu cesto koga sum nervozna,izmorena ili bolna,toa 3 godishno dete mi vika deka ke me izleci krugot ako go vikne ,da mu spushti struja na raka , ja kreva rakata i potoa me masira i za cudo sekogas znae da me dopre tocno tamu kade me boli.Koga go prashuvam kako znae kade me boli mi kazuva deka tamu zastanuvala svetlinata.Posle negovoto masiranje ne mi pominuva bolkata ama sekogas mnogu se naezuvam i me smiruva na nekoj nacin iako toa negovo odnesuvanje strashno me voznemiruva...
temava ja predlozuvam zatoa sto neznam kako da se spravam so seto toa neznam dali treba da pobaram pomos od psihijatar ili da mu veruvam na deteto
se nadevam deka ke napisete nekoe mislenje sto ke me informira ili uste podobro nekoj sovet
i dali taa svetlina se vsushnos orbovi?
rabotata e vo toa dali da se podrzi deteto,da se svati negovata darba ili da se unishti,zatoa sto otkako go napishav ova,pa do sega se slucija uste nekolku raboti,kako na primer deteto pocna da gi razlikuva pozitivnite i negativnite prisustva,da gi opishuva detalno,znaci ne se raboti samo za orbovi
zapoznav i luge koi toa go mozat-zboram za luge koi meditirale,vezbale joga i sl t.e. se razbudile i fakt e deka deneshnive deca se ragaat razbudeni
teshka tema e ova,jas navistina sakam da komuniciram i so drugi roditeli koi go imaat ovo problem
inaku ti blagodaram antisemitist za linkot, navistina znaci faktot deka ne si sam

G

galaxy

Гостин
rabotata e vo toa dali da se podrzi deteto,da se svati negovata darba ili da se unishti,zatoa sto otkako go napishav ova,pa do sega se slucija uste nekolku raboti,kako na primer deteto pocna da gi razlikuva pozitivnite i negativnite prisustva,da gi opishuva detalno,znaci ne se raboti samo za orbovi
zapoznav i luge koi toa go mozat-zboram za luge koi meditirale,vezbale joga i sl t.e. se razbudile i fakt e deka deneshnive deca se ragaat razbudeni
teshka tema e ova,jas navistina sakam da komuniciram i so drugi roditeli koi go imaat ovo problem
inaku ti blagodaram antisemitist za linkot, navistina znaci faktot deka ne si sam
Уште еднаш ќе напишам тоа што го напишав на претходната страница. Ве молам не го охрабрувајте детето да верува во такви натприродни работи. Очигледно вие со вашата имагинација сте факторот за таквото однесување на детето. За се` има логично објаснување,
И уште еднаш ќе кажам, однесете го детето на очен лекар, штом гледа светлина може да има сериозен проблем, дури може да е и откачување на ретината (ова е малку веројатно, ама мора да ве исплашам да размислувате во друга насока).

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
А сфаќате дека тие orbs шо ги гледате се само честички од прашина кои ја прекршуваат светлината ?

Ама глупи Американци и луѓе кои сакат да стекнат слава , прават наводни клипови и слики со орбови .. wow .. you die and return to haunt the world by taking a tiny circle form ... fuck yeah ...

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Сакате вечерва да ви да ви направам тазе фотографија со 3-40 орбови на неа?

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Сакате вечерва да ви да ви направам тазе фотографија со 3-40 орбови на неа?
Земи тепих , истреси го , нека се дигне прашина и у слаба светлина сликај .. воала you got yourself a orb party ;D

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Земи тепих , истреси го , нека се дигне прашина и у слаба светлина сликај .. воала you got yourself a orb party ;D
Па како!? :D Премногу се возбудува денешницава на обични оптички зафрканции.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.826
Поени од реакции
8.842
Престанете со вакви работи. Госпоѓо итно детето однесете го на психолог. Како што разбрав и вие гледате. Не се шегувајте, да бевте само вие ќе ви се смеев. Имате дете, бидете одговорна. Тоа што се случува со него не е дарба, проблем е. Мора да се открие од каде потекнува, а според мене потекнува од денешната искривена слика за тоа што треба децата да гледаат на телевизија, до тоа што сте му дозволиле да присуствува на комшиски муабети.
Не го оставајте да верува дека навистина има нешто, и уште повеќе, престанете вие да мислите така и не го поттикнувајте, не му правите никаква добра услуга.

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Мајко дали сметате дека вашето дете е нормално како сите деца кој ги познавате на негова возраст, доколку го иззоставиш она за што тој вели дека го гледа и чуствува ?
Име и Пума би ви препорачал да почнете да се бавите со психијатрија и психологија.
Неможете да зборувате за нешто што не сте виделе. Колку и да не сакаме да веруваме колку и да сме сумничави, можеби постои нешто ! Малку сум дрзок но никогаш не судете некој кого не познавате и некажувајте како изгледа сликата ако не си ја видел неколку пати.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Milo mi e sto barem na nekoj nacin ti pomognav :)
--- надополнето: Sep 10, 2011 12:08 PM ---
Престанете со вакви работи. Госпоѓо итно детето однесете го на психолог. Како што разбрав и вие гледате. Не се шегувајте, да бевте само вие ќе ви се смеев. Имате дете, бидете одговорна. Тоа што се случува со него не е дарба, проблем е. Мора да се открие од каде потекнува, а според мене потекнува од денешната искривена слика за тоа што треба децата да гледаат на телевизија, до тоа што сте му дозволиле да присуствува на комшиски муабети.
Не го оставајте да верува дека навистина има нешто, и уште повеќе, престанете вие да мислите така и не го поттикнувајте, не му правите никаква добра услуга.
Nemozam da razberam edna rabota, site naucni otkritija i teorii vo denesno vreme se pobieni a pak ima lugje sto seuste veruvaat vo niv bidejki toa gi pravi normalni. Zasto ne sednes i ne procitas nekoja kniga ili pak da se zainteresiras malce za toa sto se slucuva vo svetot denes, namesto da sedis pred kompjuter i da im kazuvas na lugjeto deka ne se normalni?

Н

нихилист

Гостин
Nemozam da razberam edna rabota, site naucni otkritija i teorii vo denesno vreme se pobieni a pak ima lugje sto seuste veruvaat vo niv bidejki toa gi pravi normalni. Zasto ne sednes i ne procitas nekoja kniga ili pak da se zainteresiras malce za toa sto se slucuva vo svetot denes, namesto da sedis pred kompjuter i da im kazuvas na lugjeto deka ne se normalni?
Кои се тие 'сите побиени теории и откритија', елаборирај те молам.

Kajgana Shop

На врв Bottom