Македонска фудбалска репрезентација

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Мирослав Ќиро Блажевич требаше да го донесете бе дегениииииииииии !

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
тоа беше одамна,памтам ко мал......а со Ќиро Хрватска беа 3ти мислам на Светско(нека ме корегира некој и тоа не беше вчера)
1998ма беше Ќиро со Хрватска 3то место.

1978–1983 Swansea City
1983–1984[1] Swansea City
1984–1985 Sporting C.P.
1985–1989 Real Sociedad
1989–1990 Real Madrid C.F.
1991–1994 Real Sociedad
1994 Wales
1995–1997 Deportivo
1997–1999 Beşiktaş J.K.
1999 Real Madrid C.F.
2000–2001 Saint-Étienne
2001–2002 Real Sociedad
2002–2003 Catania
2004 Real Murcia
2004–2010 Wales
2011- Macedonia

Има солидно менаџерско искуство во најаките лиги во Европа.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Катанец,Ташак, Бабунски,
e Чиро........че ги донесеше на ред овие.......

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.625
Поени од реакции
22.648
Мои фаворити беа:
1. Чедомир Јаневски
2. Чиро Блажевич
3. Клаус Аугенталер

Иако, свесни сме дека кој и да дојде од горенаведените, па дури и да дојде и Дел Боске, тешко дека ќе наптави нешто со моменталната федерација.
Јасно ми беше дека кој и да е нов селектор, ќе биде човек од доверба на ФФМ. Сигурно нема да стават некој кој нема да биде нивни човек и некој кој нема да ги слуша. Затоа, за Чеде, Чиро или Аугенталер не се надевав премногу.
Меѓутоа, Џон Тошак беше човек кој воопшто не се споменуваше. За прв пат го спомнаа пред 1-2 недели, кажаа дека ќе се сретнат во Барселона со Хари и ете, гледаме дека средбата се одржала, а тие веднаш се договориле. Не е благодарно кога некој го отпишуваме уште пред да започне со работа, ама кога го гледам Хари толку среќен, во Барселона со Тошак, не ми се верува дека новиот селектор ќе направи некој успех.
Значи, си се договориле Тошак дебело да си го платат(што е лесно видливо уште во соопштението, каде што не се спомнува никаква цифра, туку се вели во рамките на предвидениот буџет на ффм:unsure:), а он ќе си слуша што ќе му кажат. Или можеби Тошак бил таков токмак, па го изиграле, што значи дека кога ќе види во што влегува, може да очекуваме човекот сам да си замине.
И второ, уште кога видов дека нема да седи овде, туку ќе доаѓа само пред утакмици, се знае дека тоа ќе биде селектор 'ради реда'.

Се надевам дека грешам, дека ќе дојдат подобри времиња за македонскиот фудбал, ама со оваа федерација чисто се сомневам.

Член од
11 јули 2008
Мислења
40
Поени од реакции
4
Абе човеци! ФФМ што се мафија најголема, се, арно ама не игра харалампије доле на терен, нас џабе ни е и мурињо и анчелоти и липи ЗАЕДНО!!! неможе од овие играчи да очекувате повеќе , Шиков?!? Пеев?!?! Шумуликоски?!?! - шупелка невидена, а средината ни ја “држи“ веке 10 години у репреентација а 2 додавања незнае...:) јбг човеци толку можат оние , само тричко, попов и ај пандев мада не го поштујем пошто е ко баба на 27 години! једини професионални играч што го познавам што неможе да изигра 90 минути натпревар:)))))) жалосен е ! јазикот му е до земја у 60 мин. батали го. што очекувате од Илчо освен да се кладиш на него за жолт картон,а у шпиц на репрезентација е и тој 7-8 години!!! Асален голман не сме виделе од тој пред милошовски што бранеше до крјот на 90-те, толку ли нема подобри од илчо, шумуликовски, тасевски јао!!! :))) џабе ни е се! једино до крајот на овие квалификации тошак да им дае шанси на млади фудбалери мислам на тој младичот наш у Парма што е, па зошто не и на овој 16 годишниот од Работнички... крај крајева дајте им пасош на некои странци исто како што ги имаме у кошарка овие од источна македонија автохтони црнци!!! така да не многу Чиро, Петко, Јанко Чиро да беше толку Јак ќе си го чуваа у Хрватска и Босна... Тактиката на тренерот е само средство со кое фудбалерите кои имаат талент и можности , да ги искористат до максимум за да стигнат до победа, нашиве освен двајца немаат таленат за ништо! тое е тоа....

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.009
Бетар од ова кај што сме во моментов на фудбалски план не верувам да бидеме , што значи дека може да биде само подобро ... мило ми е дека е странски селектор , иако повеќе бев за Германец или Холанѓанец ( штета што не се договорија со Аугенталер ) ... сепак Тошак е познато име и без ралика на успесите што ги имал како прв човек на клубовите кои ги водел , сепак се работи за клубови од висока класа што значи дека има големо искуство како тренер . Се плашам единствено да не се случи како со Катанец ( сите знаеме како и зошто си замина најдобриот селектор што сме го имале досега ) .

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Бетар од ова кај што сме во моментов на фудбалски план не верувам да бидеме , што значи дека може да биде само подобро ... мило ми е дека е странски селектор , иако повеќе бев за Германец или Холанѓанец ( штета што не се договорија со Аугенталер ) ... сепак Тошак е познато име и без ралика на успесите што ги имал како прв човек на клубовите кои ги водел , сепак се работи за клубови од висока класа што значи дека има големо искуство како тренер . Се плашам единствено да не се случи како со Катанец ( сите знаеме како и зошто си замина најдобриот селектор што сме го имале досега ) .
низ кариерата се прошетал низ многу клубови,какви се успесите никој не посочи......Тошак е пропадната инвестиција зошто врска нема со македонскиот фудбал,не ги знае играчите,нивниот менталитет и (не)темперамент......очигледно е дека МОРА да има промени во играчкиот кадар,а на Ташак очигледно е дека ќе му бидат предочени одредени “таленти“ кои ќе треба да се продадат за некоја година

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.009
Aко е така како што велиш тогаш не е битно кој е селектор се додека не се смени комплетното раководство на ФФМ ( и јас сум за смена на раководството на ФФМ ) , но бидејќи за жал ФФМ го водат тие што го водат сепак е подобро да е странец селектор отколку некој наш кој што ќе работи како што ќе му кажат од ФФМ ... во право си за тоа дека треба да се направи длабок рез во моменталниот играчки кадар на репрезентацијата , но не мора да значи дека странец неможе да ги направи тие измени во играчкиот кадар .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.779
Што не стаат еднаш жена да биде тренер?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.779
^Немам ништо против, оваа да ни биде селектор.
Инаку, низ мала шовинистичка призма, сакав да кажам дека со политиката на ФФМ и состојбата која владее таму со години, како и со потенцијалот на македонските фудбалери, сеедно кој е селектор. Може и бојлерон у купатило што ми е да биде селектор.

Kajgana Shop

На врв Bottom