Малечката невеста

• Креатор на темата Креатор на темата Лајто
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Разгледав горе долу ама нема тема за оваа серија, мислам дека заслужува да има .. ;)

Сител Телевизија најавува уште една извонредна индиска приказна. Се работи за најгледаната и најконтроверзната серија во Индија, наскоро ќе дознаете што може да се случи кога дадениот збор е поважен од мајчинската љубов и кога традицијата е поважна од солзите на детето. Серијата во Индија предизвикува бурни реакции поради содржината, но исто така и огромна гледаност поради нејзината уникатност и несекојдневна приказна.

Дејството е сместено во селото Раџастан, каде се обработува приказната за венчавката на малечко девојче кое одлучуваат да го омажат бидејќи традицијата го наложува тоа. Нејзиното име е Ананди, на 8 години Ананди ја мажат за Џагдиш, кој воедно е и единствениот внук на Калјани Деви, личност која живее за традицијата во Раџастан. Со влегувањето во бракот, Ананди влегува во еден нов свет кој за неа е тотално непознат, се што гледа наоколу за неа делува збунувачки, бидејќи на само 8 години таа излегува од својата родна куќа и се вселува кај својот сопруг, кој исто така е дете.

Ова навистина уникатно шоу е продуцирано од Шфер Оргинс. На 21 јули во 2008-та година "Младата Невеста" ја имаше својата премиера на една од најгледаните индиски телевизии Colors TV, а самиот факт дека серијата сеуште се снима, зборува за нејзиниот успех. Во Индија оваа серија се емитува во ударен термин и тоа 20:00 часот, а кој термин ќе го добие на Сител, дознаваме многу наскоро.

bv1.jpg

Брат,не го очекував ова од тебе.Фан на Полат ова да гледаш.:D

Чекај, стој! Ова нели веќе иде на Сител подолго време...?

Секогаш кога ќе ја слушнам музиката од серијава ми доаѓа да го фрлам телевизорот од прозор. Дали е до мене или да?:rolleyes:
Шала на страна, зарем некој го гледа ова индиско ѓубре?

Секогаш кога ќе ја слушнам музиката од серијава ми доаѓа да го фрлам телевизорот од прозор. Дали е до мене или да?:rolleyes:
Шала на страна, зарем некој го гледа ова индиско ѓубре?
Мој човек <3

Серијата ја гледам во просек 1-2 секунди на ден. Кога ќе ја видам, веднаш менувам канал или исклучувам ТВ.

Мислам дека умирам за филмов.Многу убав е.Само еднаш реклама му имам видено и вооууудууушевен сум од рекламата.Па то на крајо најубо.Ххахахааххаххаах серијава трае појќе време ама не вреди да седиш пред телевизор за ова серија :tapp:

Дај бе не зафркавајте, турски, индиски, гледам тема и за бугарски има. Шо ќе биде следно?
Малце убави серии има за симнување, ѓубрево ќе го гледам :sick:

И да се надоврзам на темава, шо има интересно у тоа да гледам 8 годишно девојче како се мажи?

Дај бе не зафркавајте, турски, индиски, гледам тема и за бугарски има. Шо ќе биде следно?
Малце убави серии има за симнување, ѓубрево ќе го гледам :sick:

И да се надоврзам на темава, шо има интересно у тоа да гледам 8 годишно девојче како се мажи?
Јас тука се обложив :) Прифаќаш кладба :icon_mrgr:

Јас тука се обложив :) Прифаќаш кладба :icon_mrgr:

O но! Прифаќам (y)
Сепак мислам дека нема албанска да има.. ама претераа со овие неандарталциве.
Јас па незнам шо се расправам ко и онака не гледам ТВ :pos:

Индијанци....на Шител фали уште еден дневник и серија од Кина, но без превод.....

Ја незнам што емитуваат оваја срања мада ја глеам наши телевизии ожпо 1-2 саати дневно така да нема време да ме изнервира :P

мислев само бандини ја гледаш од овие..... оф леле

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom