Кајгана психолог

P

Peaceful Anger

Гостин
Дали проблемоФ е за тука? Ке си видите
Претерано седам на е*аниот фејсбук и на форумов. Океј е да седиш ама претерано?!
Сакам да се откажам-поготово од фејсбук.
И немојте да ми викате-деактивирај го профилот! Не иде тоа....сакам имам фб ама да можам да се контролирам :/

f1 f1 f1 f1
Ај бе иди најди прај нешо друго, најди си занимација ебате :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
--- надополнето: Aug 6, 2011 3:08 PM ---
Колку време на ден седиш?
Многу
Денес се уклучив пред пола саат. Трпев колку можам + бев станат од 10 и цело време сум дома :) Малце по малце ке биде ваљда

S

smexy

Гостин
--- надополнето: Aug 6, 2011 3:08 PM ---

Многу
Денес се уклучив пред пола саат. Трпев колку можам + бев станат од 10 и цело време сум дома :) Малце по малце ке биде ваљда
Лошо праиш ако се воздржуваш.Као што ти кажаа погоре.Ти треба занимација, али рутинска.Секојдневна.
Зависи од тоа што ти се интереси, одреди си занимација.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Лошо праиш ако се воздржуваш.Као што ти кажаа погоре.Ти треба занимација, али рутинска.Секојдневна.
Зависи од тоа што ти се интереси, одреди си занимација.
Брат, од топлово ич не ми се излегува. Додека сум на факултет многу малку седам-да не речам ич. Лани летото го поминав на фотошоп а оваа ништо немам фатено освен фејсбук и кајгана. Од мрза дури и да ми треба нешто лесно да најдам на нет нема да барам туку ке прашам тука да ми кажат.....Ако не е до мрзата?!?

S

smexy

Гостин
Брат, од топлово ич не ми се излегува. Додека сум на факултет многу малку седам-да не речам ич. Лани летото го поминав на фотошоп а оваа ништо немам фатено освен фејсбук и кајгана. Од мрза дури и да ми треба нешто лесно да најдам на нет нема да барам туку ке прашам тука да ми кажат.....Ако не е до мрзата?!?
Само воља против мрзата...нема друг лек.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Не можам бре! НЕ МОЖАМ!! :) Секоја минута рефреш на страната, Home, Profile....Се ова го вртам :)
Можиш, постепено ќе го заменуваш времето поминато на FB со други портали каде ќе читаш за работи кои те интересираат ( технологија, спорт, автомобилизам, бодибилдинг, мода, здравје, психологија, филмови, научни достигнувања...)

Интернетот не е наменет единствено за фејсбук, има уште ред други работи кои можеш да ги научиш и да бидиш поинформиран од останатите кои го имаат овој твој проблем.
Гледај филмови, ( на почетокот ќе ти биде тешко да се сконцентрираш и ќе го минимизираш филмот за да стисниш пак рафреш на фб да видиш што е најново...)
Почни да тренираш, (да не ги набројувам сега и спортовите),но доколку не ти се одвојуват пари за да се запишеш некаде можеш и дома да правиш склекови, стомачни...

Претпоставувам дека имаш и моторче и кога одиш во град постојано си со него. Оди пешки бидејќи имаш и повеќе од слободно време, и не го користи мобилниот за да проверуваш состојбата на FB!
Факт е деке целата твоја генерација е на FB но нема ништо клучно да се промени во твојот живот доколку не вратиш на некој коментар или не си информиран за животот на другите пријатели.

Log out и почни да правиш промени.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Епа вака...мислам дека имам Биполарно растројство ..кој се разбира повеќе или ако има некој таква болест нека пиши ќе му ги кажам симптомите и ако знај начин некако да ми помогне !!

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Можиш, постепено ќе го заменуваш времето поминато на FB со други портали каде ќе читаш за работи кои те интересираат ( технологија, спорт, автомобилизам, бодибилдинг, мода, здравје, психологија, филмови, научни достигнувања...)

Интернетот не е наменет единствено за фејсбук, има уште ред други работи кои можеш да ги научиш и да бидиш поинформиран од останатите кои го имаат овој твој проблем.
Гледај филмови, ( на почетокот ќе ти биде тешко да се сконцентрираш и ќе го минимизираш филмот за да стисниш пак рафреш на фб да видиш што е најново...)
Почни да тренираш, (да не ги набројувам сега и спортовите),но доколку не ти се одвојуват пари за да се запишеш некаде можеш и дома да правиш склекови, стомачни...

Претпоставувам дека имаш и моторче и кога одиш во град постојано си со него. Оди пешки бидејќи имаш и повеќе од слободно време, и не го користи мобилниот за да проверуваш состојбата на FB!
Факт е деке целата твоја генерација е на FB но нема ништо клучно да се промени во твојот живот доколку не вратиш на некој коментар или не си информиран за животот на другите пријатели.

Log out и почни да правиш промени.
Болдираното баш го користам кога одам надвор :) Иначе почнува да се подобрува состојбата-решив да читам книги :) Вчера едната ја довршив што ја почнав пред некоја недела и денес фатив нова. Се надевам ке се одвикнам од Failbook. Додека сум во Скопје не ме тера паметот таму ама летово дома ептен сум затрескан. Фала за постот, ке се обидам да променам уште нешто :)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Болдираното баш го користам кога одам надвор :) Иначе почнува да се подобрува состојбата-решив да читам книги :) Вчера едната ја довршив што ја почнав пред некоја недела и денес фатив нова. Се надевам ке се одвикнам од Failbook. Додека сум во Скопје не ме тера паметот таму ама летово дома ептен сум затрескан. Фала за постот, ке се обидам да променам уште нешто :)
Убава работа е да читаш книги, убава работа е и да гледаш филмови ама тоа е еден вид затварање дома. Обиди се да имаш што повеќе занимации далеку од дома, биди повеќе во друштво, оди на базент, во парк, чаршија, ем поинтересно ем побрзо ќе ти минува времето.
Како што сватив, многу време поминуваш на фејсбук, значи многу малку надвор. Ако гледаш филмови и читаш книги пак поминуваш многу време затворен во соба.

Kajgana Shop

На врв Bottom