Ако морам да одберам: татковината или парите, што би одбрал?

Кој е вашиот избор?

• Вкупно гласачи
    360
Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
А што направила татковината за мене, па и јас да се жртвувам за татковината. Ох, кога само би можела да заминам...

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
А што направила татковината за мене, па и јас да се жртвувам за татковината. Ох, кога само би можела да заминам...
Не заборавај, те направила човек!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
би ги одбрал парите во татковината :)

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Нормално пари, само луд и патриот би останал тука..

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
A правиш разлика помеѓу татковина и систем на владеење во неа?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Цариничка пребега во Грција:pos::pos::tapp::pos:
Пред еден месец, цариничка од граничниот премин Меџитлија, на македонско - грчката граница кај Битола, по завршувањето на работното време, преминала на грчка страна и побарала азил, но колегите ја премислиле и ја вратиле дома:eek:
Цариничка на граничниот премин Меџитлија, на македонско-грчката граница, побарала азил во Грција. Случката ја потврди Царинската управа.
Пред околу еден месец, по завршувањето на смената, во 8 часот навечер, цариниците на граничниот премин се подготвувале со возилото да се вратат во Битола. Цариничката ја немало. Почнале да ја бараат, по што колегите од полиција им рекле дека отишла на грчка страна.
"Тоа не е ништо чудно, службите од двете страни на границата да соработуваат. И двајцата цариници отишле таму, и што ќе видат: нивната колешка во грчката полиција бара азил. Што $ рекле не знам, но успеале да ја вратат назад", вели нашиот извор од Царинската управа.
По спроведената истрага, било утврдено дека цариничката имала финансиски проблеми. Неофицијално, финансиските проблеми биле комбинирани со љубовна врска оти таа сакала да замине кај пријател во Грција.
Македонската царина спровела дисциплинска постапка и цариничката е казнета. "Случајот уште не е затворен. Се испитува и одговорноста на раководителите кои дозволиле лице што не одговара на критериумите за цариник да биде поставено на тоа работно место", велат во Царинската управа.
http://www.vest.com.mk/?ItemID=7D862DE908B4A04DB2A0EB26AAC446E7

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Пред да заминам за Лондон, бев толку депремиран и се остало.Како ќе се снајдам сам.Но кога почнаа да ми плаќаат во точно време, ми беше многу полесно.Во Македонија 5 години барав работа и едвај заработував како фрилансер, но упм шо пари ќе заработам на овој начин.Веќе преку глава ми дојде од мама и тато да ми даваат пари, и да не искачам од дома со месеци пошто моето друштво нема пари за една пијачка.Мојот стан е 80м2 Го купив од Хрват што мораше да се врати дома. Ми го даде за најповолно цена за 8000евра.Да Лондон е прескап, поготово каде што седам јас, во строгиот центар.Но со ваа плата што ја добивам е далку подобро,плус имам на моите да им пратам пари и да отидат некаде на одмор.единствен проблем тука што го имам се грци што работат каде што работам јас.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Пред да заминам за Лондон, бев толку депремиран и се остало.Како ќе се снајдам сам.Но кога почнаа да ми плаќаат во точно време, ми беше многу полесно.Во Македонија 5 години барав работа и едвај заработував како фрилансер, но упм шо пари ќе заработам на овој начин.Веќе преку глава ми дојде од мама и тато да ми даваат пари, и да не искачам од дома со месеци пошто моето друштво нема пари за една пијачка.Мојот стан е 80м2 Го купив од Хрват што мораше да се врати дома. Ми го даде за најповолно цена за 8000евра.Да Лондон е прескап, поготово каде што седам јас, во строгиот центар.Но со ваа плата што ја добивам е далку подобро,плус имам на моите да им пратам пари и да отидат некаде на одмор.единствен проблем тука што го имам се грци што работат каде што работам јас.
ova so gejcite go spomna dvapati- mozhesh li barem nakratko da kazhesh za kakvi problemi stanuva zbor
zhivo me interesira(se razbira dokolku sakash)(y)

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
ova so gejcite go spomna dvapati- mozhesh li barem nakratko da kazhesh za kakvi problemi stanuva zbor
zhivo me interesira(se razbira dokolku sakash)(y)
Mislam deka odgovorot go znaes. Pravat problemi vo vrska za sve, Za makedonija, za sega statuava od Aleksandar M. i red dr raboti. Oni prvi go zapalija makedonski zname kade sto rabotime, i del od niv dobija otkaz del od dr ostanaa.Zatoa sega imame nie poseben prostorija oni druga.Gazdata edvaj ceka da najde luge sto bi gi zamenile, i sto ke mozat da rabotat so isto tempo.No teshko se naoga luge so znaenje kako so go imaat pederive.A zaboraiv dr so mi nedostiga e moeto kuce:P

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Mislam deka odgovorot go znaes. Pravat problemi vo vrska za sve, Za makedonija, za sega statuava od Aleksandar M. i red dr raboti. Oni prvi go zapalija makedonski zname kade sto rabotime, i del od niv dobija otkaz del od dr ostanaa.Zatoa sega imame nie poseben prostorija oni druga.Gazdata edvaj ceka da najde luge sto bi gi zamenile, i sto ke mozat da rabotat so isto tempo.No teshko se naoga luge so znaenje kako so go imaat pederive.A zaboraiv dr so mi nedostiga e moeto kuce:P
odgovorot gore -dolu go znam, no mnogumina od forumot ne znaat ili se pravat deka neznaat- paa gi opravduvaat gejcite, velejki deka se dobar fin, miroljubiv narod koj na mrava ne gazi, ne pak na makedoncite problem da im pravi......

fala ti na odgovorot i sekoe dobro

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
A правиш разлика помеѓу татковина и систем на владеење во неа?
Правам разлика, ама разликата и родољубието се потиснуваат кога егзистенцијата е во прашање, посебно кога од мене зависат две души кои чекаат од мене, а јас како ПАТРИОТ не можам пристојна егзистенција да им обезбедам. Јас си ја сакам Македонија, ама би ја напуштила за подобра иднина, а тоа и не некоја љубов според вас а?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Правам разлика, ама разликата и родољубието се потиснуваат кога егзистенцијата е во прашање, посебно кога од мене зависат две души кои чекаат од мене, а јас како ПАТРИОТ не можам пристојна егзистенција да им обезбедам. Јас си ја сакам Македонија, ама би ја напуштила за подобра иднина, а тоа и не некоја љубов според вас а?
Имаше а и има многу кои не добиле ништо од државата но за татковината животот го даваат. Ако почнам да ти бројам ќе е неблагодарно затоа што 90% нема да ти ги набројам.
Пример ако ја напуштиш Македонија и заработиш многу надвор дали би инвестирала, дали би придонесла за татковината? Нели рече ја сакаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom