Потеклото на Албанците

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Овие Албанциве се вистински кавкаски комшии со Србите... Па “говори Српски (Албански) да те Бог разуме“ им е главната премиса. Значи, според она дрвото прво настанале Албанците (во српската везија - Србите) па тие потоа го создале Бог и Унивезумот ... Од кај ги вадат овие работи само да ми е да знам. Мора да е некој посебен Кавкаски ген или вирус...

koj narod ima slicen jazik so albancite be cekam odgovor da bevme nie od kaukaz ke imavme sosema poinakov jazik ??? A ZA VAS MAKEDONCITE MOZETE SAMO DA GI ZEMETE SVOITE BRAKA I DA SE VRATITE TAMU KADE VI E MESTOTO KARPATE MOUNTAINS

Албанскиот е индоевропски јазик кој не припаѓа на ниедна јазична фамилија. Таков е и ерменскиот. А Ерменците се кафкаски народ. И сега? Остај ја лингвистиката на оние кои ја познаваат и воздржи се од фашистичките all caps пароли. На Македонците местото им е дома, во Македонија. А тебе местото ти е во училиште за превоспитување на неписмени агресивни фашисти.;)

Albanskiot JAZIK .Ova slika pokazuva deka sme eden od najstarite narodi na BALKANOT.
Pema%20e%20Gjuheve%20IndoEuropiane%20-%20shqip.jpg
The presence of E-M78* Y chromosomes in the Balkans (two Albanians), previously described virtually only in northeast Africa, upper Nile,28,63 gives rise to the question of what the original source of the E-M78 may have been.

Y-chromosomal evidence of the cultural diffusion of agriculture in southeast Europe-Vincenza Battaglia 2008

ova drvoto lici na Afrikanskiot vid Baobab....

dosega neznaevme deka vo SUDAN / AFRIKA se zboruvalo na IE Jazik....

zatoa shqiptarskiot jazik e nepoznanica za indo-evropejcite....

toa e nekoj dijalekt od Afrika (pred Islamot i makedonizmot) donesen so plemeto Banu Ghasan (aka Shqiptars) , prvo na Kavkaz, pa navamu....

Техеран и Тирана - тоа си е едно исто име (најубаво се приметува во англиската транскрипција). Што ли имаат заедничко а се толку далеку?!?!?

Објасни што имаат заедничко.

Еве едно интересно видео од минатиот век. Германците мислеле дека се Арапи?

Море Македончиња докажано е дека албанците по потекло биле илири.Само некој не се сложва со та работа.Како што знам нивна позната кралица била Теута.Барем така сум слушнал. :D

Море Македончиња докажано е дека албанците по потекло биле илири.Само некој не се сложва со та работа.Како што знам нивна позната кралица била Теута.Барем така сум слушнал. :D
А јас сум слушнал дека од врбата се прави убаво вино...

П.С. Теута значи во превод : дете! (Теута-Деута-Дејта-дејте-дете)

Људевит Гај, хрватски лингвист, политичар, новинар и писател, еден од главните фигури на Илирското движење
"Tko su bili Iliri?" u nekoliko brojeva petoga godišta "Danice", služeći se tvrdnjama i citatima Herodota, Polibija, Livija i drugih izvora, dokazivao je, da je ime Ilir "na sjevernoistočnoj obali mora Jadranskoga (Adrianskoga) tako staro, kako su najstarie vijesti o rodu Čovječanskom. Imenom ovim nazivahu stari gerčki i rimski pisaoci sve puke med Dunavom i morem jadranskim prebivajuće osim nekojih među Iliri naseljenih celtogalskih plemenah".
значи Илирија е голем простор....помежу Дунав и јадранот...значи не е само денешна Албанија, тука се и Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија и мал дел од Италија

da da vo ova si vo pravo no mislam deka cela albanija ja zafakjalo a toa so italija bilo togas zazemeno od taljanite taka da pak albancite se sveduvaat dela po poteklo se iliri

Германците мислеле дека се Арапи?
дали мислиш дека тоа е поради носијата, или физиономијата?
--- надополнето: Aug 3, 2011 11:00 PM ---
mislam deka cela albanija ja zafakjalo...pak albancite se sveduvaat dela po poteklo se iliri
Илири не живееле во Јемен и на Кавказ....
Илирија, можеби и била дел во Албанија, ама вие со неа немате врска....имате со Кралицата од Саба...

Доволно пати ги повторуваш истите линкови насекаде, кои патем и немаат никаква врска со темава.

Mора да се пишува нова историја за блгарите.

Нивните предци (мајки) биле Арапки....татковците непознато, ама У хг Е +Ј = блиски исток.

И тоа во исто време кога наводно дошле словените

http://www.mendeley.com/research/fr...sequence-variability-in-bulgarians-and-turks/

ВТОРИОВ ЛИНК НАЈТАЗЕ:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21674295

Со ова се отвара прашањето и за гејците и за шќиптарите. И тие се полни со исти мтдна + у хаплогрупа, ама тие биле антични. Жими таквово.

Каде и да е , ќе дојде и тоа.
Бугарите, џабе одеа на Памир, сега можат на аџилак во Мека.

Дека се далечни роднини Бугарите и Шќипните е повеќе од јасно (ќутта ги издава:rolleyes:)..

Но, доколку тврдиш дека Арбаните биле Словени тогаш зошто се самонарекле (очигледна е словенската форма) Ар(а)б(ј)ани?

Според историските теоретичари симбиозата меѓу Илиро-Словени и Словено-Македонци од една страна и Шќиптарите (смеса од Хуни, Власи, Араби, Бугари, Готи, кавкаски наемници..) се случувала во периодот помеѓу 9-12 век.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom