Потеклото на Албанците

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Овие Албанциве се вистински кавкаски комшии со Србите... Па “говори Српски (Албански) да те Бог разуме“ им е главната премиса. Значи, според она дрвото прво настанале Албанците (во српската везија - Србите) па тие потоа го создале Бог и Унивезумот ... Од кај ги вадат овие работи само да ми е да знам. Мора да е некој посебен Кавкаски ген или вирус...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
koj narod ima slicen jazik so albancite be cekam odgovor da bevme nie od kaukaz ke imavme sosema poinakov jazik ??? A ZA VAS MAKEDONCITE MOZETE SAMO DA GI ZEMETE SVOITE BRAKA I DA SE VRATITE TAMU KADE VI E MESTOTO KARPATE MOUNTAINS
Албанскиот е индоевропски јазик кој не припаѓа на ниедна јазична фамилија. Таков е и ерменскиот. А Ерменците се кафкаски народ. И сега? Остај ја лингвистиката на оние кои ја познаваат и воздржи се од фашистичките all caps пароли. На Македонците местото им е дома, во Македонија. А тебе местото ти е во училиште за превоспитување на неписмени агресивни фашисти.;)

Член од
1 ноември 2010
Мислења
595
Поени од реакции
241
Albanskiot JAZIK .Ova slika pokazuva deka sme eden od najstarite narodi na BALKANOT.
The presence of E-M78* Y chromosomes in the Balkans (two Albanians), previously described virtually only in northeast Africa, upper Nile,28,63 gives rise to the question of what the original source of the E-M78 may have been.

Y-chromosomal evidence of the cultural diffusion of agriculture in southeast Europe-Vincenza Battaglia 2008

ova drvoto lici na Afrikanskiot vid Baobab....

dosega neznaevme deka vo SUDAN / AFRIKA se zboruvalo na IE Jazik....

zatoa shqiptarskiot jazik e nepoznanica za indo-evropejcite....

toa e nekoj dijalekt od Afrika (pred Islamot i makedonizmot) donesen so plemeto Banu Ghasan (aka Shqiptars) , prvo na Kavkaz, pa navamu....

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Техеран и Тирана - тоа си е едно исто име (најубаво се приметува во англиската транскрипција). Што ли имаат заедничко а се толку далеку?!?!?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Објасни што имаат заедничко.

Еве едно интересно видео од минатиот век. Германците мислеле дека се Арапи?

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Море Македончиња докажано е дека албанците по потекло биле илири.Само некој не се сложва со та работа.Како што знам нивна позната кралица била Теута.Барем така сум слушнал. :D

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
Море Македончиња докажано е дека албанците по потекло биле илири.Само некој не се сложва со та работа.Како што знам нивна позната кралица била Теута.Барем така сум слушнал. :D
А јас сум слушнал дека од врбата се прави убаво вино...

П.С. Теута значи во превод : дете! (Теута-Деута-Дејта-дејте-дете)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Људевит Гај, хрватски лингвист, политичар, новинар и писател, еден од главните фигури на Илирското движење
"Tko su bili Iliri?" u nekoliko brojeva petoga godišta "Danice", služeći se tvrdnjama i citatima Herodota, Polibija, Livija i drugih izvora, dokazivao je, da je ime Ilir "na sjevernoistočnoj obali mora Jadranskoga (Adrianskoga) tako staro, kako su najstarie vijesti o rodu Čovječanskom. Imenom ovim nazivahu stari gerčki i rimski pisaoci sve puke med Dunavom i morem jadranskim prebivajuće osim nekojih među Iliri naseljenih celtogalskih plemenah".
значи Илирија е голем простор....помежу Дунав и јадранот...значи не е само денешна Албанија, тука се и Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија и мал дел од Италија

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
da da vo ova si vo pravo no mislam deka cela albanija ja zafakjalo a toa so italija bilo togas zazemeno od taljanite taka da pak albancite se sveduvaat dela po poteklo se iliri

Член од
1 ноември 2010
Мислења
595
Поени од реакции
241
Германците мислеле дека се Арапи?
дали мислиш дека тоа е поради носијата, или физиономијата?
--- надополнето: Aug 3, 2011 11:00 PM ---
mislam deka cela albanija ja zafakjalo...pak albancite se sveduvaat dela po poteklo se iliri
Илири не живееле во Јемен и на Кавказ....
Илирија, можеби и била дел во Албанија, ама вие со неа немате врска....имате со Кралицата од Саба...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Доволно пати ги повторуваш истите линкови насекаде, кои патем и немаат никаква врска со темава.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Mора да се пишува нова историја за блгарите.

Нивните предци (мајки) биле Арапки....татковците непознато, ама У хг Е +Ј = блиски исток.

И тоа во исто време кога наводно дошле словените

http://www.mendeley.com/research/from-asia-to-europe-mitochondrial-dna-sequence-variability-in-bulgarians-and-turks/

ВТОРИОВ ЛИНК НАЈТАЗЕ:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21674295

Со ова се отвара прашањето и за гејците и за шќиптарите. И тие се полни со исти мтдна + у хаплогрупа, ама тие биле антични. Жими таквово.

Каде и да е , ќе дојде и тоа.
Бугарите, џабе одеа на Памир, сега можат на аџилак во Мека.
Дека се далечни роднини Бугарите и Шќипните е повеќе од јасно (ќутта ги издава:rolleyes:)..

Но, доколку тврдиш дека Арбаните биле Словени тогаш зошто се самонарекле (очигледна е словенската форма) Ар(а)б(ј)ани?

Според историските теоретичари симбиозата меѓу Илиро-Словени и Словено-Македонци од една страна и Шќиптарите (смеса од Хуни, Власи, Араби, Бугари, Готи, кавкаски наемници..) се случувала во периодот помеѓу 9-12 век.

Kajgana Shop

На врв Bottom