Е па така е - сите набројувања треба да се учат, дури и тие што се во табелите и како што е во учебникот така треба да се учи - не признава сличности.Некој што го има положено финансиски менаџмент скоро (годинава), да сподели на кој начин успеал да го научи.
Има претерано многу работи за памтење, од секоја лекција буквално вадам по минимум 5 дефиниции за сенешто, тоа е премногу за памтење!
Која му е омилена тема, од која највеќе дава прашања?Е па така е - сите набројувања треба да се учат, дури и тие што се во табелите и како што е во учебникот така треба да се учи - не признава сличности.
Kaj Taki Fiti slobodno procitaj si ja celata kniga ( mene mi bese zadovolstvo da ja citam ) i zemi si gi prasanjata od Libro. Go pominuvas ispitot sigurno.Сакам да прашам за основи на економија кја таки фити дали има некоја скрипта кај што може полесно да се научи или пак некој прашања кој што се паѓаат на испит или пак треба да се учи само од книга
се треба да се учи!Која му е омилена тема, од која највеќе дава прашања?
И обратно дали има некоја од која дава помалце или лично ти помалце ја учеше?
Прашањата од Либро обавезно! Многу од нив се паднаа на колоквиум, а верувам дека истите биле и на испит. Инаку книгата цела ќе си ја прочиташ убаво, не се труди на памет да учиш, гледај да го разбереш тоа што го читаш. Обрни внимание на графиците, особено оние за понуда, побарувачка, невработеност и инфлација. И немој да ја заборавиш табелата на крајот од учебникот (оние класичари, неокласичари итн.) од нив сигурно ќе имаш неколку прашања.Сакам да прашам за основи на економија кја таки фити дали има некоја скрипта кај што може полесно да се научи или пак некој прашања кој што се паѓаат на испит или пак треба да се учи само од книга
Finansiski menadzment - od sekogas imalo najgolema konkurencija, baraat najmnogu poeni ( pod 90 nema sansi u drzavna )Другари дај ова со смеровите кажете што и како. Имате поназад пишано нешто ама ме интересира за кој смер има најголем интерес, каде е најтешко да се влези за кој бараат најмногу поени итн итн
Е па фала братко. Така и си мислев. Се мислам за финансиски менаџмент или маркетинг. Ама и сметководство е добро ама некако мачно ми изгледа. Отсекогаш ми било најмачно и најдосадно на сметководство. Којзнае можеби и тоа ќе изберам Ќе да е едно од овие три .....се надевамFinansiski menadzment - od sekogas imalo najgolema konkurencija, baraat najmnogu poeni ( pod 90 nema sansi u drzavna )
Smetkovodstvo i revizija - mene omilen smer, zatoa i go odbrav. Edinstveno nesto sto ostana kako "zanat" od ekonomski. Ne e tesko za drzavna kvota ( 85 poeni )
Ekonomija - definitivno najtapa smer mi e. Nekako ucis a neznaes sto ucis.
za drugive neznam bas bas, da ne te lazam