Фан Клуб: Интер

Што ми беше зборот....

Нека го земат Тевез бе, па ќе им ја запечатат судбината на Кутињо и Кастињос па после една-две сезони кога Ето, Милито и Пандев ќе ги снема, а Тевез ќе заплаче за во Аргентина ќе се чеша Морати....

Треба играч од средина да се земе, али со 3-4-3 формација каде што 2ца играчи имаш во средина а во тимот се Камби, Станковиќ, Занети па и Мота, ќе треба од двајца тројца што мора да играат да исфрлиш двајца, така да изгледа филмот за играч од средина не го гледаме. Во напад многу полесно може да го исфрлиш Пандев или Милито, или пак Ето да го шитнеш.. Во средината имаме играчи кои мора да играат, тука лежи проблемот...

Менхетен, Појол, Јонзе или како и да беше, Касемиро не беше ништо посебно, имаше 2-3 апла грешни пасови, добар шут извади, имаше една одлично смирена топка и тоа беше тоа, али па и нашево детенце освен првите 20 минути кога играше цел Бразил, останатиот дел од натпреварот не покажа ништо, а со трансфер во Интер и шансите што ги добиваше требаше да им биде главен играч....

ИОсоно? :)
ИОсоно ќе биде присутен на свеченото отворање на градинката само чека Морати да каже датум.

Интер - Манчестер Сити - 3-0 (Обина x2 и Бираги) 2010.

Kaстињос :cuc:

Ќе го биде детево,го има потенцијалот,ја има таа фаца да биде убица од играчиште,во Феенорд цел тим тој го водеше напред,колку само значајни голови постигна.

ИОсоно ќе биде присутен на свеченото отворање на градинката само чека Морати да каже датум.
Мајски цвет ќе се вика градинката, по повод Триплете од пред 2 години:D
Иначе денеска со Сити ќе биди сосем друг натпревар, не се надевајте дека така лесно ќе постигнеме гол.

Денеска ќе биде вистинскиот тест за гасперини за тоа дали ќе го биде или ќе го сутнеме на нова година како бенитез :)

Вистинскиот тест ќе започне од мечот со Лече па нагоре, до тогаш е најбитно е да се реализираат останатите трансфер цели, да се истемпира формата, да се адаптира тимот целосно на системот на Гасперини без проблемот наречен повреди кој минатата сезона ги уби ...

До тогаш немам некои високи очекувања, тука спаѓа и Супер Купот на Италија, се што сакам е тимот да биде комплетен пред стартот на сезоната, никој од главните играчи да не замине и да дојдат плус 2 засилувања иако и само со она име од средината би бил задоволен, речиси и сигурно е дека ќе се инвестира за тој дел од теренот.

Составите...

Inter: Julio Cesar; Ranocchia, Chivu, Caldirola; Bianchetti, Stankovic, Sneijder, Crisetig; Alvarez, Eto'o, Pandev.

Panchina: 12 Castellazzi, 21 Orlandoni, 25 Samuel, 37 Faraoni, 39 Santon, 57 Natalino, 17 Mariga, 77 Muntari, 7 Pazzini, 30 Castaignos.

Allenatore: Gasperini.

Manchester City: Hart; Richards, Lescott, Kompany, Kolarov; Y. Toure, De Jong; Minner, Silva, Balotelli; Dzeko.

Panchina: 12 Taylor, 38 Boyata, 48 McGivern, 11 Johnson, 18 Barry, 8 Wright Phillips, 60 Guidetti, 36 Suarez, 64 Joan Roman, 77 Scapuzzi, 62 Razak, 78 Rekik.

Allenatore: R. Mancini.

Arbitro: Mc Keon (Irlanda).

Вистинскиот тест ќе започне од мечот со Лече па нагоре, до тогаш е најбитно е да се реализираат останатите трансфер цели, да се истемпира формата, да се адаптира тимот целосно на системот на Гасперини без проблемот наречен повреди кој минатата сезона ги уби ...

До тогаш немам некои високи очекувања, тука спаѓа и Супер Купот на Италија, се што сакам е тимот да биде комплетен пред стартот на сезоната, никој од главните играчи да не замине и да дојдат плус 2 засилувања иако и само со она име од средината би бил задоволен, речиси и сигурно е дека ќе се инвестира за тој дел од теренот.
Не сега да не се лажеме, сите сакаме победа во Суперкупот :) Посебно што составот ни е турлитава.
Инаку се согласувам, еден во средина и доста е.

Барем Самуел да играше во одбрана денес...

Иначе 23ката требало да му ја дадат на Фараони, а не на Ранокија.
Некако сличен карактер ми има Фараони како Матераци, барем на вчерашниот меч..клето дете :ROFLMAO:

Inter: 1 Julio Cesar; 23 Ranocchia, 26 Chivu, Caldirola; Bianchetti, Stankovic, Sneijder, Crisetig; Alvarez, Eto'o, Pandev.
Panchina: 12 Castellazzi, 21 Orlandoni, 25 Samuel, 37 Faraoni, 39 Santon, 57 Natalino, 17 Mariga, 77 Muntari, 7 Pazzini, 30 Castaignos. Allenatore: Gasperini.

Manchester City: Hart; Richards, Lescott, Kompany, Kolarov; Y. Toure, De Jong; Milner, David Silva, Balotelli; Dzeko.
Panchina: 12 Taylor, 38 Boyata, 48 McGivern, 11 Johnson, 18 Barry, 8 Wright-Phillips, 60 Guidetti, 36 Suarez, 64 Joan Roman, 77 Scapuzzi, 62 Razak, 78 Rekik. Allenatore: Mancini.

Arbitro: McKeon (Irlanda).

Гасперини прави огромна грешка со форсирање на млади играчи што нема ни 1 минута да изиграат следнава сезона на вакви важни подготвителни натпревари.
Ниту Крисетиг, ниту Бјанкети нема да играат а ги игра од почеток. Треба играчите што ќе играат највеќе следната сезона да се уиграат во новата тактика и заедно со новите засилување.

Добро беше додека им даваше шанса со четвртолигашите, али ова се посериозни утакмици со посериозни противници.

И не ми се допаѓа тактикава, ко да немаме играчи за нејзе...(мислам на 3-4-3)

А оваа денеска што ја играме, 4-3-3 изгледа е...

Види бе какви тројца имаат напред David Silva, Balotelli; Dzeko, се игра ли ова без Самуел???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom