- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 3.089
- Поени од реакции
- 1.257
Можеби и ќе видиме, во времето исто вака имавме мислење дека СССР и Југославија никогаш нема да пропаѓаат, ама испадна обратно..Taka e ama nie nema da docekame da go vidime toj den![]()
Можеби и ќе видиме, во времето исто вака имавме мислење дека СССР и Југославија никогаш нема да пропаѓаат, ама испадна обратно..Taka e ama nie nema da docekame da go vidime toj den![]()
Da e taka kako sto velis treba dolarot da padne a toj uste e 42 se drzi zosto ne padne na 39 primer ako ima kriza vo USA .Можеби и ќе видиме, во времето исто вака имавме мислење дека СССР и Југославија никогаш нема да пропаѓаат, ама испадна обратно..
Да се стрпиме некое време и да почекаме. Не знам дали САД ќе банкротираат или не, ама знам дека времето во кое живееме денес е многу подинамично од она пред неколку децении. Да се изненади човек колку може светот да се измени за 5-10 години, на добро или на лошо, сеедно. А доларот, независно од кои причини (можеби и намерно, не се разбирам премногу во економија) ја нема вредноста што ја имаше. Се сеќавам дека еден период имаше иста вредност со еврото. Како и да е, падот на доларот е нешто што може да се случи било кога, во секое време (можеби и додека го пишуваме ова, којзнаеDa e taka kako sto velis treba dolarot da padne a toj uste e 42 se drzi zosto ne padne na 39 primer ako ima kriza vo USA .
Не тоа е срамен доказ дека американците ни се роднини - фегети кои немаат јајца да излезат да протестираат.
Не, едно е во твојата глава, сосма друго е во линкот што не си го разбрал, па да ти помогнам.Така е по америчките филмови ама реално Американците се едни од нај-неписмените на цел свет.
http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/dec/07/world-education-rankings-maths-science-reading?INTCMP=SRCH
Па сите емигрирале од некаде, најголем дел од Американците имаат Германско потекло, потоа Британско итн.Прашање е кој ги пишува тие трудови, американски научници кој стигнале од гетата или некои ултра талентирани луѓе кои за подобра плата и иднина емигрирале од своите места, бидејќи по некое непишано правило, Америка е крива што нивните родни места или држави се така сиромашни
Amerika uste odamna ima visoko educirani naucnici i sozdavaci na razni napravi.Прашање е кој ги пишува тие трудови, американски научници кој стигнале од гетата или некои ултра талентирани луѓе кои за подобра плата и иднина емигрирале од своите места, бидејќи по некое непишано правило, Америка е крива што нивните родни места или држави се така сиромашни