Духови, сеништа (сенки)...

Член од
9 јули 2011
Мислења
58
Поени од реакции
21
Уффффф колку возбидливи теми а никогаш досега не сум влегол во овај дел од форумот.
А и страмота ќе е ако не се каже нешто....
Епа вака во едно Битолско село Цапари мислам дека беше навечер излегувала некоја жена облечена како невеста.... наводно жената го имала изгубено нејзиниот младоженец во некоја несреќа. Ова жена претежно ја среќавале таксистите кои носеле патници во тоа село и како шо казуват тие духот одел по нив (бркал) до некое одредено место и потоа исчезнувал. Нешто слично во ова село се слушало и силен плач од некое мало дете кое шетало со мајкаси и ова чудо излегувало на патот.

Исто така во Битола кај училиштето Стив Наумов има една куќа на целата фасада на куќата се гледа крст и под крстот седи една жена наведната како плаче. Како шо имам разбрано жената го имала закопано нејзиниот син единец во дворот на куќата за да можи секој ден да го посетува неговиот гроб и после нејзината смрт на куќата се појавил крст со жена наведната до него.
Е по по некое време куќата каде шо е крстот ја купува некој и се разбира не сакаш таква работа да имаш на куќата и чоекот ја бојадисува цела фасада на куќата и во неполн месец чоекот дозивува сообраќајка во Грција и крстот повторно излегол. Во куќата моментално живеат луѓе (неговото семејство) и не се обидуваат да направат нешто на фасадата или на куќата.

Бреј ама се изнапишав сега вам ви останува да напишете нешто друго да се наежам и јас малку не само вие.
nevestata sto izleguva da popram malku :D bila navodno silovana od taksist i frlena na toa mesto zatoa taa izleguva.a kukata sega e srusena i izgradena e zgrada na nejzino mesto taka slusnav.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
interesna tema,jas bi sakala da postavam edno prashanje vo kontekst na temava
prvo ke pocnam so mal voved
porano koga nashite dedovci i babi i nivnite roditeli ziveele vo direkten kontakt so prirodata i ne bile zatrueni od deneshnoto vlijanie na tehnologijata koja se poveke napreduva,nemale struja,televizori i sl.tie definitivno bile so pocisti misli od nas,zatoa sto sami sme svedoci deka ako pominuvame golem del od vremeto vo priroda se opushtame,nashite misli patuvaat,dushata ni se procistuva,ni se ragaat emocii i sl.a tie postojano bile taka,vo niva ili pasele dobitok i bile celo vreme vo direkten kontakt so rastenijata,so zivotnite,so cistata energija...zenite togas pletele,vezele,tkaele sto na nekoj nacin moze da se sporedi so meditacijata...
i taka tie cisti luge so otvoren um mozele da gi vidat samovilite,senishtata,duhovite i site tie pojavi koi nas ni se cinat kako nevozmozni....
dali mislite deka nie denes koi sme konstantno pod stres i preoptovareni so sekakvi problemi koi ni gi nametnuva brzoto tempo na nashiot nacin na zivot,znaeme poveke od niv za ovie raboti koi sekojdnevno go procistuvale svojot um (objasniv kako)?
--- надополнето: Jul 30, 2011 5:36 PM ---
FOTO: 15 NAJPOZNATIJIH FOTOGRAFIJA DUHOVA (preuzeto sa www.dnevnik.hr)

Neke od ovih fotografija veoma su stare, a službeno nitko nikada nije objasnio kako je na njima došlo do pojave 'duhova'. Predstavljamo 15 najpoznatijih duhova iz povijesti, a vama prepuštamo odluku hoćete li u njih vjerovati ili ne...

Fotografija poznata kao 'The Brown Lady' izazvala je brojne polemike. Vjeruje se kako je na njoj prikazana Lady Dorothy Townshend, supruga Charlesa Townshenda, vikonta od Raynhama. Supružnici Townshend živjeli su u mjestu Raynham Hall u Norfolku u Engleskoj početkom 18. stoljeća. Prema glasinama Dorothy je prije udaje za Charlesa bila ljubavnica Lorda Whartona. Charles je svoju suprugu optuživao za prijevaru. Dorothy je umrla 1726. godine. No godinama se pričalo kako su njezina smrt i pogreb bili samo obmana te da je Charles svoju suprugu zaključao u zabačen dio kuće gdje je umrla mnogo godina kasnije.

Slabo je vidljiva figura čovjeka koji sjedi na stolcu u lijevom kutu fotografije. Njegova glava, okovratnik i desna ruka na naslonu stolca jasno su vidljivi. Vjeruje se da je to duh Lorda Combermerea, britanskog zapovjednika konjice s početka 19. stoljeća. Lorda je 1891. godine pregazila kočija.

Na skupnoj fotografiji pilota, iza jednog od njih vidljivo je lice drugog čovjeka. Vjeruje se kako je to duh Freddyja Jacksona, zrakoplovnog mehaničara, koji je dva dana prije snimanja ove fotografije poginuo kada ga je slučajno zahvatio propeler zrakoplova. Na dan snimanja fotografije održan je njegov pogreb. Članovi postrojbe svi su redom na obrisima prepoznali Freddyja. Vjeruju kako je on želio biti na skupnoj fotografiji.

Velečasni Ralph Hardy, umirovljeni svećenik iz mjesta White Rock u britanskoj Kolumbiji, snimio je ovu fotografiju 1966. godine. Namjeravao je snimiti elegantno spiralno stubište u jednom dijelu Nacionalnog muzeja u Greenwichu. Nakon razvijanja ustanovio je kako je snimio i koprenastu figuru osobe koja se penje stubištem i s obe ruke se čvrsto drži za ogradu. Fotografiju i negativ proučavali su brojni stručnjaci koji su zaključili kako nije krivotvorena. To je stubište i prije bilo povezivano s duhovima. S vremena na vrijeme svjedoci su tvrdili kako su baš pokraj tog stubišta vidjeli neobjašnjive figure, a nekoliko njih tvrdilo je da su čuli korake.

Mabel Chinnery je 1959. godine sa suprugom otišla na groblje svojoj majci. Odlučila je snimiti supruga koji ju je sam čekao u automobilu. Nakon što su razvili fotografije supružnici su se nemalo iznenadili kada su na stražnjem sjedištu ugledali Mabelinu majku.

Terry Ike Clanton snimio je svog prijatelja na groblju Boothill. Namjerno je snimao u crno-bijeloj tehnici jer je želio stvoriti autentičnost 1880. godine. Nakon što je razvio film iznenadio se kada je na fotografiji iza prijatelja ugledao figuru mršavog čovjeka s tamnim šeširom. Po njegovoj visini je izgledalo kako je čovjek ili bez nogu ili izvire iz zemlje.

19. studenog 1995. godine u požaru je izgorjela vijećnica u mjestu Shorpshire u Engleskoj. Mnoštvo okupljenih mještana promatralo je kako plamen guta građevinu iz 1905. godine. Tony O'Rahilly snimio je fotografiju s druge strane ulice. Na fotografiji se vidi djevojčica koja stoji na ulazu. Nitko od okupljenih mještana ili vatrogasaca nije vidio tu djevojčicu za vrijeme požara. Prema jednoj od legendi, 1677. godine u požaru je izgorjelo mnogo starih drvenih kuća. Taj je požar, dodirnuvši krov svijećom, slučajno izazvala djevojčica koja se zvala Jane Churm. Mnogi vjeruju da njezin duh uvijek posjećuje to područje.

Ovu su fotografiju snimili članovi Društva istraživača duhova tijekom istrage na groblju Banchelor nedaleko od Chicaga, 10. kolovoza 1991. godine. Malo, napušteno, groblje poznato je kao mjesto kojeg opsjedaju duhovi. Više od stotinu osoba tvrdilo je kako su na tom mjestu vidjeli prikaze ili čuli neobjašnjive zvukove. Članovi Društva snimili su brojne fotografije, a na jednoj od njih, nakon razvijanja pojavila se žena koja izgleda usamljeno i sjedi na jednoj od grobnica.

James Courtney i Michael Meehan, članovi posade tankera Watertown, u prosincu 1924. godine, čistili su skladište kada su se ugušili u zaostalim naftnim plinovima. U skladu s običajima tih vremena njihova su tijela bačena u more. Sljedećeg je dana jedan od članova posade prijavio kako je u moru, iza broda, vidio njihova lica. Nekoliko dana poslije isto su izjavili i drugi članovovi posade. Kada su stigli u New Orleans kapetan Keith Tracy prijavio je poslodavcu neobjašnjive pojave. On mu je rekao neka pokuša fotografirati lica u moru. Do kraja sljedećeg putovanja kapetan je neprestano nosio fotoaparat. Lica su se ponovno pojavila, a Tracy je snimio šest fotografija. Nakon razvijanja na jednoj od njih zaista su bila lica poginulih mornara. Negativ i fotografije predani su istražiteljima. Nakon što se na brodu promjenila posada više nitko nije prijavio da je vidio lica u moru.

Neobična legenda prati cestu južno od San Antonia u Texasu. Na križanju ceste i željezničke pruge, barem prema priči, dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo nekoliko djece. Na tom se mjestu navodno pojavljuju njihovi duhovi koji uzbrdo preko pruge guraju uništeni automobil. Fotografiju je snimila djevojčica koja je jednom prilikom tuda prolazila s roditeljima.

Ovu je fotografiju 1963. godine snimio velečasni K.F. Lord u crkvi Newby u Sjevernom Yorkshiru u Engleskoj. Fotografija je izazvala brojne polemike upravo zbog svoje jasnoće. Mrtvačko lice i način na koje gleda u objektiv podsjećaju baš na poziranje. Zato je fotografija dugo smatrana krivotvorinom. Ipak su poslije stručnjaci tvrdili da je autentična.

Gospođa Andrews bila je na grobu kćeri Joyce, koja je umrla kad joj je bilo 17 godina. Za vrijeme snimanja nije primjetila ništa neobično, no kad je razvila fotografiju na njoj je bilo vidljivo malo dijete koje sjedi na grobnici. Autentičnost fotografije gospođe Andrews također je dovedena u pitanje, no ona je tvrdila kako u blizini nije bilo nikakve male djece te da dijete na slici nikada prije nije vidjela. Naglasila je kako ne vjeruje da je to duh njezine kćeri.

1982. godine fotograf Chris Brackley snimio je unutrašnjost londonske crkve. Nije mu bilo ni na kraj pameti da će na slici biti još nešto. Nakon razvijanja na jednom od balkona bio je lik nepoznate žene. Brackley je tvrdio kako je u trenutku fotografiranja s njim u crkvi bilo samo još troje ljudi te kako nijedno od njih nije bilo na balkonu.

Prema riječima Brada Steigera u trenutku snimanja ove fotografije u crkvi je bila samo jedna osoba koja nije stajala na mjestu na kojem se na fotografiji vidi čovjek. Kako je osoba na slici sva u crnom, postoje teorije kako se radi o prikazi nekog svećenika.

Svoju baku snimila je 1997. godine Denise Russell. Bila je šokirana kada se na fotografiji godinama nakon razvijanja pojavio i njezin djed.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
interesna tema,jas bi sakala da postavam edno prashanje vo kontekst na temava
prvo ke pocnam so mal voved
porano koga nashite dedovci i babi i nivnite roditeli ziveele vo direkten kontakt so prirodata i ne bile zatrueni od deneshnoto vlijanie na tehnologijata koja se poveke napreduva,nemale struja,televizori i sl.tie definitivno bile so pocisti misli od nas,zatoa sto sami sme svedoci deka ako pominuvame golem del od vremeto vo priroda se opushtame,nashite misli patuvaat,dushata ni se procistuva,ni se ragaat emocii i sl.a tie postojano bile taka,vo niva ili pasele dobitok i bile celo vreme vo direkten kontakt so rastenijata,so zivotnite,so cistata energija...zenite togas pletele,vezele,tkaele sto na nekoj nacin moze da se sporedi so meditacijata...
i taka tie cisti luge so otvoren um mozele da gi vidat samovilite,senishtata,duhovite i site tie pojavi koi nas ni se cinat kako nevozmozni....
dali mislite deka nie denes koi sme konstantno pod stres i preoptovareni so sekakvi problemi koi ni gi nametnuva brzoto tempo na nashiot nacin na zivot,znaeme poveke od niv za ovie raboti koi sekojdnevno go procistuvale svojot um (objasniv kako)?
Види,за ова духовите,сеништата самовилите си донекаде во право,ама немора да медитираш или слично за да видиш дух,еве јас на пример ниту медитирам,ниту ништо а пак имам видено еден.
Исто имам зборено со баба ми,она како дете,а и како стара жена,од села,со крави,околу нејзе природа гледала духови,што донекаде ја обајснува твојата теорија.

А сликите се апла шопнати ;)

Член од
3 јуни 2011
Мислења
69
Поени од реакции
24
Види,за ова духовите,сеништата самовилите си донекаде во право,ама немора да медитираш или слично за да видиш дух,еве јас на пример ниту медитирам,ниту ништо а пак имам видено еден.
Исто имам зборено со баба ми,она како дете,а и како стара жена,од села,со крави,околу нејзе природа гледала духови,што донекаде ја обајснува твојата теорија.

А сликите се апла шопнати ;)
Ne znam za slikite ...i ne se zamaram za niv.....A na sekoj koj videl duh ili neshto slichno mu veruvam.Toa e eden vid iskustvo koe nikogash nema da se zaboravi

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
ste pocuvstvuvale li nekogas kako nekoj da ve gleda ili da stoi do vas,kako da ve duva veter,a sedite vo zatvotena prostorija,kako nekoj del od teloto vi se vzeshtuva na cuden nacin bez pricina,ili da slushnete nekoj zvuk vo oblik na zuenje ili tresok tolku silno a da znaete deka e vo vashata glava......
mnogu od nas veruvam deka go pocuvstvuvale ova ama isto sum sigurna deka golem broj od niv si pomislile deka im se pricinuva,taka si mislev i jas,no sto ako ne e taka?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
ste pocuvstvuvale li nekogas kako nekoj da ve gleda ili da stoi do vas,kako da ve duva veter,a sedite vo zatvotena prostorija,kako nekoj del od teloto vi se vzeshtuva na cuden nacin bez pricina,ili da slushnete nekoj zvuk vo oblik na zuenje ili tresok tolku silno a da znaete deka e vo vashata glava......
mnogu od nas veruvam deka go pocuvstvuvale ova ama isto sum sigurna deka golem broj od niv si pomislile deka im se pricinuva,taka si mislev i jas,no sto ako ne e taka?
Се што наброја,се ми се има случувано,ама знам дека ми се причинува,барем мене зошто тоа го осеќам кога сум уморен,или кога сум легнал да спијам.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Се што наброја,се ми се има случувано,ама знам дека ми се причинува,барем мене зошто тоа го осеќам кога сум уморен,или кога сум легнал да спијам.
pa da toa e taka zatoa sto taka nekoi centri na mozokot ti se umorni i ja namaluvaat svojata funkcija a so toa se otvaraat drugi sto najverojatno mozat da opfatat vibracii koi ne mozeme vo normalna sostojba,toa ti e kako sto na gluviot covek mu se razviva neverojaten vid,a na slepiot neverojaten sluh i orientacija
tebe koga svesta ti spie podsvesta ti e budna a taa opfaka mnogu poveke od tamu doagaat i sonishtata koi pretezno se sonishta koi ti kazuvaat nesto

Член од
27 март 2011
Мислења
362
Поени од реакции
163
hahaha a bre luge mene ne mi trebaat prikazki da duhovi mene vo zivo i se imaat desavano slucki so duhovi,i den denes mi isceznuvaat raboti, ako sakate ke vi raskazam nekoi od tie slucki
--- надополнето: Jul 31, 2011 11:02 AM ---
sega ne napisav zasto vo momentov me mrzi da pisuvam na dolgo ali kasnije ja cu da vama ispricati o svemu:_*

Член од
3 јуни 2011
Мислења
69
Поени од реакции
24
hahaha a bre luge mene ne mi trebaat prikazki da duhovi mene vo zivo i se imaat desavano slucki so duhovi,i den denes mi isceznuvaat raboti, ako sakate ke vi raskazam nekoi od tie slucki
--- надополнето: Jul 31, 2011 11:02 AM ---
sega ne napisav zasto vo momentov me mrzi da pisuvam na dolgo ali kasnije ja cu da vama ispricati o svemu:_*
Ajde...ke cekame....:)

Член од
27 март 2011
Мислења
362
Поени од реакции
163
prvo sto mi tekna bese deka kako dete mnogu sakav da spijam kaj babami,taa legnuvase kon zidot a jas zad nea i gledav televizija navecer ponekogas.obicno deka bese nok neli kako sekoe dete mi bese strav da ne spijam navecer bez nikoj do mene i se vrtev kon babami i i ja fakav rakata da ja drzam za da se cuvstvuvam bezbedno.i taka edna nok jas lezam kon babami i vo son osekam deka nekoj mi ja imase zemeno levata raka(desnata mi bese na babami,i ja imav staeno odozgora kaj ramoto a levata mi bese od drugata strana i recisi mi pagase nadvor od krevetot) ali neli son kako son(mada jas bev dete i togas mnogu lesno spiev,sto se vika potsvesta stalno mi bese budna ako mozokot mi spiese) i na son jas ne razlikuvam levo i desno,ali ipak sepak osekav deka ednata raka mi e fatena,a ne znaev tocno koja e na babami,i isekam taka nekoe ceskanje na rakata.utredenta i velam na babami lele babo sto ubavo me ceskase nokeska po rakata si spiev kako jagnence,a taa zacudeno mi veli ama sto zboruvas dete jas cela nok spiev kako zaklana( e sega ne gi citiram tocno istite zborovi se razbira:))) kako se razbudiv taka zaspav,i togas ja i velam epa koj me ceskase i mi ja stiskase rakata nokeska ako ne ti babo? i togas taa sto bese tuka prisutna komsivkata prijatelka na babami sto ja interesiraat gatanje,gleanje na kafe ili takvi stvari mi ja zede rakata ja proanalizira i mi rece,okolu tebe kruzi nekoja necista sila i potoa i velese nesto na babami vo vrska nesto so crkva da odi da se procisti,na bajacka takvi nekoi stvari i ottogas jas mnogu se uplasiv zasto ne veruvav vo duhovi( a ne bev dete koe pokazuva slabost ili strav)i potoa si spiev samo kon zidot:D:D:D (ali naravno,prethodno gi napraiv tie stvari koi mi go rece babata,sekako so pomos na babami moite ne znaeja,lele ako doznaeja posebno tatkomi toj e mnogu protiv tie stvari zasto ne veruva vo gavolot,zloto i takvi woodoo sranja i nikoas poveke ne bi me pustile da spijam kaj babami.potoa bese dobro nekoe vreme se dodeka kasnije ne se sluci nesto drugo ali za toa podocna

Член од
9 јули 2011
Мислења
58
Поени од реакции
21
prvo sto mi tekna bese deka kako dete mnogu sakav da spijam kaj babami,taa legnuvase kon zidot a jas zad nea i gledav televizija navecer ponekogas.obicno deka bese nok neli kako sekoe dete mi bese strav da ne spijam navecer bez nikoj do mene i se vrtev kon babami i i ja fakav rakata da ja drzam za da se cuvstvuvam bezbedno.i taka edna nok jas lezam kon babami i vo son osekam deka nekoj mi ja imase zemeno levata raka(desnata mi bese na babami,i ja imav staeno odozgora kaj ramoto a levata mi bese od drugata strana i recisi mi pagase nadvor od krevetot) ali neli son kako son(mada jas bev dete i togas mnogu lesno spiev,sto se vika potsvesta stalno mi bese budna ako mozokot mi spiese) i na son jas ne razlikuvam levo i desno,ali ipak sepak osekav deka ednata raka mi e fatena,a ne znaev tocno koja e na babami,i isekam taka nekoe ceskanje na rakata.utredenta i velam na babami lele babo sto ubavo me ceskase nokeska po rakata si spiev kako jagnence,a taa zacudeno mi veli ama sto zboruvas dete jas cela nok spiev kako zaklana( e sega ne gi citiram tocno istite zborovi se razbira:))) kako se razbudiv taka zaspav,i togas ja i velam epa koj me ceskase i mi ja stiskase rakata nokeska ako ne ti babo? i togas taa sto bese tuka prisutna komsivkata prijatelka na babami sto ja interesiraat gatanje,gleanje na kafe ili takvi stvari mi ja zede rakata ja proanalizira i mi rece,okolu tebe kruzi nekoja necista sila i potoa i velese nesto na babami vo vrska nesto so crkva da odi da se procisti,na bajacka takvi nekoi stvari i ottogas jas mnogu se uplasiv zasto ne veruvav vo duhovi( a ne bev dete koe pokazuva slabost ili strav)i potoa si spiev samo kon zidot:D:D:D (ali naravno,prethodno gi napraiv tie stvari koi mi go rece babata,sekako so pomos na babami moite ne znaeja,lele ako doznaeja posebno tatkomi toj e mnogu protiv tie stvari zasto ne veruva vo gavolot,zloto i takvi woodoo sranja i nikoas poveke ne bi me pustile da spijam kaj babami.potoa bese dobro nekoe vreme se dodeka kasnije ne se sluci nesto drugo ali za toa podocna
e ajde kazi sto se sluci bas me interesira:)

Член од
27 март 2011
Мислења
362
Поени од реакции
163
drugo sto mi se desi bese koga povtorno otidov na spienje ama ovojpat kaj bratucetkami vo selo. znaci,tamu imase macki a jas i majkami vo koma pagjame od ljubov kon mackite i bidejki tatkomi nikogas ne bi dozvolil,nie skrisum kupivme hrana za macki i ja skrivme dole vo vizbata(podrumot)i tamu gi hranevme.koga taka edna vecer,slusam od nadvor tropanje,ama koe doaga od kaj podrumot.moze toa mi e problem,ama slabo pamtam nekoi sitnici kako toa dali podrumot go zakluciv ili go ostaiv otklucen,i cela nok mi pomina vo mislenje i strav da ne e nekoj kradec.i taka,gledam utredenta,-hranata za macki ja nema.i vednas mi svetna vo glavata,za zvucite od sinoka.i rekov na majkami za hranata i taa me prekori,zasto ne zirnav niz prozor,a jas i velam kako ne be,bozeeee!! i zemavme da ja barame hranata,a taa kako da propadnala vo zemja zasto neli,taa bese dobro skriena,neli,kradecot ne e ulav od vino,obleka,pari vo podrumot da ti ukrade hrana za macki,mislam smesno e neli?i bidna toa sto bidna,pak kupivme hrana i ovojpat ja sokrivme uste podlaboko vo podrumot,pod streata na raftovite so vino,kade ni samoit gavol ne bi se setil da ja bara.ama pak se akoa se vrtime,ja gleame prijatelkata na babami na nekolku metra od nas,a taa so babami e bliska a taa na tatkomi se mu kazuva.toj e strog covek i mnogu ke se naluti ako doznae deka sme trosele pari za hrana za zivotni,i veke ne bi i veruval na majkami vo vrska so trosenjeto na parite.nie se uplasivme ama molkoma si zaminavme.na rucek gi gleam babami i tatkomi se nesto si suskaat,i jas si velam e sega go znam kradecot!! i potoa i velam i na majkami i nie se dogovorivme da gi fatime na delo.resivme taa da pazi sekoja vecer na tatkomi a jas da ja drzam na oko babami.za cudo,prijatelkata na babami si zamina vo grad da si gi vidi vnucite.a jas se drzev do planot.nekolku veceri taka po red se e mirno,i potoa se smeam so majkami: sega nema hrana,pa nemaat sto da kradat dzabe gi cekame:)i brate,taman bodzaboraivme na toa koga edna vecer, hrup-hrup,kako muzika da se slusa od hadvor,i si velam aajdee,od sto mi se spie,haluciniram,bese 4 sabajle,pa deka leto,se se gleda.i go storiv toa sto mi rece majkami se obidov da gledam nadvor niz zavesata,gorejki za son.ama ova sto go vidov ubavo me osvesti,gleam nekolku luge nakiteni vo sveceni alista kako za svadba,zemale bovci gi nosat i peat nekoja mnogu ubava no sepak tifka i tolku narezbirliva pesna od sto gorev za spienje po tolku neprospieni noki,i se mi se cinese deka tie peat od sreka od radost se veselat zaradi hranata za macki.no zosto nekoj bi se veselel zaradi edna prokleta hrana za macki?!!! i ne cekam ni edno ni dve,trcam kaj babami vo soba silno vikajki no sepak odvaj si go slusav glasot.kako da umirav.taman da vlezam i da viknam da kazam za onie nadvor,ko da nekoj mi stava sopka,pagam i posle mrak.se budam vo krevet veke pretpladne,skoro 12.site bea jadeni i samo babami bese doma.i velam abe babo da znaes sto mi se desi nokeska-i i kazuvam,a i kazuvam i za hranata za macki,i taa veli:nemalo potreba od krienje,se krie samo koga se mora.a mestoto kade sto hranata bila skriena,ne ste smeele tamu da ja kriete.toa sto go vide bile samovili.tie ponekogas navecer doagaat,pravat veselba,svadba,i pred da ispeat prvite petli si odat.zabraneto e da im se mesame a na kogo od ovdeka i da kazes nema da ti veruva,ke recat,od potreba za son ti se pricinuvalo se.eve proveri vo podgumot ke vidis deka nema nisto dole od nivnite darovi i bovci.jas otidov sekako,i tamu samo najdov grutki zemja i trevi. a hranata za macki? hehehehe,neznam sto i kazala babami na majkami,ama taa potoa bese ubedena deka hranata otisla vo nekoja mackina usta,zasto ima mnogu macki koi se motaat na sekade.
--- надополнето: Aug 1, 2011 6:15 PM ---
treto na sto se setiv e nesto mnogu jezivo,nesto od koe i denes treperam.bev na trodnevna ekskurzija so prijatelite od skolo i toj den gadno se raspravav so eden tip.i taa vecer bese mnogu zesko taka sto ostaviv otvoreno malce,samo vratata malce bese podotvorena i znaev deka nastavnickata ke dojde za 10ina minuti da proveri dali spie i zatvoriv oci,i taka vo poluson gleam na vrata silueta zenska i si velam eve ja nejze,a vo migot mi teknuva koga toj tipot me udri,mi nadojde lutina i gnevno vo sebe изр'жав:dimitare,kuckin sinu gomnarski! i vo toj mig siluetata koga mi se svrte,se strca kon mene i mi se kaci,so rakata pocna silno da mi gi bode noktite vo meso i jas vistinski cuvstvuvav bolka i vreskav!!!!potoa gi slusnav glasovite na prijatelite kako me budat,i koga se razbudiv vo toj mig dojdoa i edni devojcinja od drugiot klas so nastavnickata i site vcaseno me prasuvaa sto se slucilo,a jas im kazav.duri dojde i toj tipot so koj se karav so negovi drugari za da potvrdat deka toa vreme bile vo krevet.togas nikoj ne mozese da objasni sto se slucino a najmalku jas,ama posle taa nok,jas spiev kaj nastavnickite i na niedno dete veke ne mu tekna da vleze vo taa soba uste ednas.devojcinjata velea deka me napadnalo seniste,a jas togas se prekrstiv,i doziveav otkrovenie si pomisliv ako postoi zloto postoi i dobroto i togas mi se vrati verbata vo gospod(zasto pred toa ja imav izgubeno)
--- надополнето: Aug 1, 2011 6:37 PM ---
znam deka veke stanuva dosadno,ama moram i ova da vi go kazam.vo mojata soba edna nok,telefonot mi bese ostaen kaj kompjuterot.moite veke si bea legnati vo svojata soba a jas se umoriv od sedenje na komp.i si legnav i probav da zaspijam ama ne mozev zasto bese ladno,bese zima.se vrtev taka vo krevet nekoe vreme i,se vrtam kon kompjuterot,koa gleam,telefonot namesto kaj kompjuterot e na masickata.da,da mojot mil,premil telefon,na koj slusav muzika pred pola saat sto go ostaviv kaj kompjuterot sega bese na masickata,i mi se cinese deka od moeto spisanie na koe bese ostaveno kaj edna rubrika kaj sto pisuvase za najpoznatite negativci vo filmovite,me gledase freedy krooger od slikata i gavolski mi se smeskase.postojav nekolku sekundi zakoceno i poleka se ispraviv.svativ deka covece tuka nesto ne e vo reeeed!!! stanuvam glavecki i vikam;maaamoooo!!!.ama toa ne e mojot glas tuku...ah,neznam,sepak e mojot ama e nekako mnogu monstruozen,kako da me macele sadisti cel zivot pa taka da zvucam.odam kon vratata i da otvoram gleam toa rakata mi e cela vlaknesta,noktite nolgi i crveni od zasirena krv.togas vrisnuvam i se strcuva majkami ja guskam i potonuvam vo sebe

Член од
23 јули 2011
Мислења
129
Поени од реакции
18
Коа сум пијан цела куќа е со духови и сеништа :D
--- надополнето: Aug 1, 2011 8:36 PM ---
drugo sto mi se desi bese koga povtorno otidov na spienje ama ovojpat kaj bratucetkami vo selo. znaci,tamu imase macki a jas i majkami vo koma pagjame od ljubov kon mackite i bidejki tatkomi nikogas ne bi dozvolil,nie skrisum kupivme hrana za macki i ja skrivme dole vo vizbata(podrumot)i tamu gi hranevme.koga taka edna vecer,slusam od nadvor tropanje,ama koe doaga od kaj podrumot.moze toa mi e problem,ama slabo pamtam nekoi sitnici kako toa dali podrumot go zakluciv ili go ostaiv otklucen,i cela nok mi pomina vo mislenje i strav da ne e nekoj kradec.i taka,gledam utredenta,-hranata za macki ja nema.i vednas mi svetna vo glavata,za zvucite od sinoka.i rekov na majkami za hranata i taa me prekori,zasto ne zirnav niz prozor,a jas i velam kako ne be,bozeeee!! i zemavme da ja barame hranata,a taa kako da propadnala vo zemja zasto neli,taa bese dobro skriena,neli,kradecot ne e ulav od vino,obleka,pari vo podrumot da ti ukrade hrana za macki,mislam smesno e neli?i bidna toa sto bidna,pak kupivme hrana i ovojpat ja sokrivme uste podlaboko vo podrumot,pod streata na raftovite so vino,kade ni samoit gavol ne bi se setil da ja bara.ama pak se akoa se vrtime,ja gleame prijatelkata na babami na nekolku metra od nas,a taa so babami e bliska a taa na tatkomi se mu kazuva.toj e strog covek i mnogu ke se naluti ako doznae deka sme trosele pari za hrana za zivotni,i veke ne bi i veruval na majkami vo vrska so trosenjeto na parite.nie se uplasivme ama molkoma si zaminavme.na rucek gi gleam babami i tatkomi se nesto si suskaat,i jas si velam e sega go znam kradecot!! i potoa i velam i na majkami i nie se dogovorivme da gi fatime na delo.resivme taa da pazi sekoja vecer na tatkomi a jas da ja drzam na oko babami.za cudo,prijatelkata na babami si zamina vo grad da si gi vidi vnucite.a jas se drzev do planot.nekolku veceri taka po red se e mirno,i potoa se smeam so majkami: sega nema hrana,pa nemaat sto da kradat dzabe gi cekame:)i brate,taman bodzaboraivme na toa koga edna vecer, hrup-hrup,kako muzika da se slusa od hadvor,i si velam aajdee,od sto mi se spie,haluciniram,bese 4 sabajle,pa deka leto,se se gleda.i go storiv toa sto mi rece majkami se obidov da gledam nadvor niz zavesata,gorejki za son.ama ova sto go vidov ubavo me osvesti,gleam nekolku luge nakiteni vo sveceni alista kako za svadba,zemale bovci gi nosat i peat nekoja mnogu ubava no sepak tifka i tolku narezbirliva pesna od sto gorev za spienje po tolku neprospieni noki,i se mi se cinese deka tie peat od sreka od radost se veselat zaradi hranata za macki.no zosto nekoj bi se veselel zaradi edna prokleta hrana za macki?!!! i ne cekam ni edno ni dve,trcam kaj babami vo soba silno vikajki no sepak odvaj si go slusav glasot.kako da umirav.taman da vlezam i da viknam da kazam za onie nadvor,ko da nekoj mi stava sopka,pagam i posle mrak.se budam vo krevet veke pretpladne,skoro 12.site bea jadeni i samo babami bese doma.i velam abe babo da znaes sto mi se desi nokeska-i i kazuvam,a i kazuvam i za hranata za macki,i taa veli:nemalo potreba od krienje,se krie samo koga se mora.a mestoto kade sto hranata bila skriena,ne ste smeele tamu da ja kriete.toa sto go vide bile samovili.tie ponekogas navecer doagaat,pravat veselba,svadba,i pred da ispeat prvite petli si odat.zabraneto e da im se mesame a na kogo od ovdeka i da kazes nema da ti veruva,ke recat,od potreba za son ti se pricinuvalo se.eve proveri vo podgumot ke vidis deka nema nisto dole od nivnite darovi i bovci.jas otidov sekako,i tamu samo najdov grutki zemja i trevi. a hranata za macki? hehehehe,neznam sto i kazala babami na majkami,ama taa potoa bese ubedena deka hranata otisla vo nekoja mackina usta,zasto ima mnogu macki koi se motaat na sekade.
--- надополнето: Aug 1, 2011 6:15 PM ---
treto na sto se setiv e nesto mnogu jezivo,nesto od koe i denes treperam.bev na trodnevna ekskurzija so prijatelite od skolo i toj den gadno se raspravav so eden tip.i taa vecer bese mnogu zesko taka sto ostaviv otvoreno malce,samo vratata malce bese podotvorena i znaev deka nastavnickata ke dojde za 10ina minuti da proveri dali spie i zatvoriv oci,i taka vo poluson gleam na vrata silueta zenska i si velam eve ja nejze,a vo migot mi teknuva koga toj tipot me udri,mi nadojde lutina i gnevno vo sebe изр'жав:dimitare,kuckin sinu gomnarski! i vo toj mig siluetata koga mi se svrte,se strca kon mene i mi se kaci,so rakata pocna silno da mi gi bode noktite vo meso i jas vistinski cuvstvuvav bolka i vreskav!!!!potoa gi slusnav glasovite na prijatelite kako me budat,i koga se razbudiv vo toj mig dojdoa i edni devojcinja od drugiot klas so nastavnickata i site vcaseno me prasuvaa sto se slucilo,a jas im kazav.duri dojde i toj tipot so koj se karav so negovi drugari za da potvrdat deka toa vreme bile vo krevet.togas nikoj ne mozese da objasni sto se slucino a najmalku jas,ama posle taa nok,jas spiev kaj nastavnickite i na niedno dete veke ne mu tekna da vleze vo taa soba uste ednas.devojcinjata velea deka me napadnalo seniste,a jas togas se prekrstiv,i doziveav otkrovenie si pomisliv ako postoi zloto postoi i dobroto i togas mi se vrati verbata vo gospod(zasto pred toa ja imav izgubeno)
--- надополнето: Aug 1, 2011 6:37 PM ---
znam deka veke stanuva dosadno,ama moram i ova da vi go kazam.vo mojata soba edna nok,telefonot mi bese ostaen kaj kompjuterot.moite veke si bea legnati vo svojata soba a jas se umoriv od sedenje na komp.i si legnav i probav da zaspijam ama ne mozev zasto bese ladno,bese zima.se vrtev taka vo krevet nekoe vreme i,se vrtam kon kompjuterot,koa gleam,telefonot namesto kaj kompjuterot e na masickata.da,da mojot mil,premil telefon,na koj slusav muzika pred pola saat sto go ostaviv kaj kompjuterot sega bese na masickata,i mi se cinese deka od moeto spisanie na koe bese ostaveno kaj edna rubrika kaj sto pisuvase za najpoznatite negativci vo filmovite,me gledase freedy krooger od slikata i gavolski mi se smeskase.postojav nekolku sekundi zakoceno i poleka se ispraviv.svativ deka covece tuka nesto ne e vo reeeed!!! stanuvam glavecki i vikam;maaamoooo!!!.ama toa ne e mojot glas tuku...ah,neznam,sepak e mojot ama e nekako mnogu monstruozen,kako da me macele sadisti cel zivot pa taka da zvucam.odam kon vratata i da otvoram gleam toa rakata mi e cela vlaknesta,noktite nolgi i crveni od zasirena krv.togas vrisnuvam i se strcuva majkami ja guskam i potonuvam vo sebe
лелеле како не те мрзеше да пишујш :D
се зезам, многу страшна работа
иначе ми се случило навечер да си сед.ам така на компјутер и наеднаш да слушнам гласови и некаква музика, тропања, ама знам дека ХАЛЦИУНИРАМ, пошо ноќе мозоко е изморен и се мојт да ти се причинит. Па појдов се измив и веќе се расонив и не слушав такви гласови повеќе. па што не ќе слушнам седам до четири- пет саат на компјутер, и нормално, мозокот се изморува и... -.- :))
иначе не дека не ти верувам, ти верувам, се е можно да се случи
позз и ти посакувам повеќе да не ти се случуваат овие работи :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom