365 слоја шминка нанесени наеднаш

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Сте се замислиле ли колку шминка користите во текот на една година? Уметничкото дуо Лернет и Сандер со своето ново видео им покажа на жените како би изгледало кога би нанеле на себе 365 слоја шминка, т.е. шминка за цела година.
Мејкап артистот Фери ван дер Нат и неговата асистентка потрошиле вкупно 7 шишенца пудра, 2 шишенца кремаста сенка за очи, 3 моливи за усни и 2 шишенца руменило за да ја остварат целта.
Биле потребни 9 часа за лицето на моделот Ханелор Кнутс да стане од природно убаво, до одвратно. Иронично, видеото е со наслов „Природна убавина“.
Видеото и нема некоја поента. Но, со поента или не, интересно е да се види колку шминка би искористиле под претпоставка дека се шминкате секој ден.

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Иако несум женско би сакал да коментирам.
Вие кога ја нанесувате шминката пред искачање или пред да идете негде после кога се враќате веднаш ја бришете нели ?
Па ако е така лицето после бришењето на шминката си останува пак природно. Како што пишува во текстот стварно е одвратно!

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Нема поубаво нешто од природна девојка со малку шминка ради ефекац. А вака да се нашминкате ( па ко ќе се рашлака)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Нема поубаво нешто од природна девојка со малку шминка ради ефекац. А вака да се нашминкате ( па ко ќе се рашлака)

Уметност но со никаква ефикасност. Оваа само како за реклама и за пари, со вакви „ефекти“ сака да го воодушеви народот. Ама како што вика Цацко КОнопишки ПРИРОДНО СИ Е ПРИРОДНО :)
--- надополнето: Jul 28, 2011 2:27 PM ---
Вие кога ја нанесувате шминката пред искачање или пред да идете негде после кога се враќате веднаш ја бришете нели ?
Па ако е така лицето после бришењето на шминката си останува пак природно. Како што пишува во текстот стварно е одвратно!
Па секако дека ја бришеме шминката ако спиеме со неа тоа и штети на кожата и се содаваат брчки. Но сепак тоа е минимална шминка а оваа на видеото е претерано и гадно е ....

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Па секако дека ја бришеме шминката ако спиеме со неа тоа и штети на кожата и се содаваат брчки. Но сепак тоа е минимална шминка а оваа на видеото е претерано и гадно е ....
И вие користите толку шминка но ова е нанесено наеднаш а вие сега ставате вечер бришете

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
јап :) ..јас лично не користам мн шминка.. користам само пудра и креон, со оглед на тоа што пудрата ја користам за прикривање на некои лепотици/бемки по лицето..

како статистика, 1 тубичка пудра, ја користам 3-4ипол месеци ..

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Jaс 2-3 пати дали имам ставено креон, и 2 пати се имам нашминкано (за матурските вечери). Не сум љубител на шминка, фустани и слично, стилот ми е кежуал.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.043
Поени од реакции
2.130
Еве уште една причина дека поубаво е да си машко ..не се замараме со шминки :P
Кога сме договорени друштво да излеземе на пример у 8 ..jа у 15 за 8 идам се спремам , а женскиот пол од друштво 1 саат унапред :P

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.225
Поени од реакции
84.179
Jaс 2-3 пати дали имам ставено креон, и 2 пати се имам нашминкано (за матурските вечери). Не сум љубител на шминка, фустани и слично, стилот ми е кежуал.
Сексуалната ориентација влијае врз карактерот на афинитетите.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Кога сме договорени друштво да излеземе на пример у 8 ..jа у 15 за 8 идам се спремам , а женскиот пол од друштво 1 саат унапред :P
Па не се спремаат сите женски по толку, еве и мене ми се доволни 15 минути.
Не се замрам многу со шминкање, несакам нападна шминка, пудра ретко ставам доволно ми е само моливче за очи и маскара, некоја нежна нијанса кармин, се прскам парфем и преку врата.

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Сексуалната ориентација влијае врз карактерот на афинитетите.
Не влијае, верувај ми. Познавам лезбејки кои обожаваат да се шминкаат. Имам една другарка која исто како мене не обожава шминки, па е стрејт. Тоа е само стереотип.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.043
Поени од реакции
2.130
Па не се спремаат сите женски по толку, еве и мене ми се доволни 15 минути.
Не се замрам многу со шминкање, несакам нападна шминка, пудра ретко ставам доволно ми е само моливче за очи и маскара, некоја нежна нијанса кармин, се прскам парфем и преку врата.
Не сите , ама повекето да :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Добро е ако еден сат унапред се спремаат ја два три сата унапред започнувам да се спремам и на крај пак доцнам 15-20 мин :/

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.043
Поени од реакции
2.130
Добро е ако еден сат унапред се спремаат ја два три сата унапред започнувам да се спремам и на крај пак доцнам 15-20 мин :/
:eek: Ти најверојатно си нетаман ..:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom