Зошто интелигентните луѓе се понесреќни?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Премногу се разумни. И го гледаат светот објективно а потсвесно го сфаќаат субјективно.

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Затоа што живеат во опшество од IDIOCRACY и неможат да направат ништо за тоа ...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Nesrekni se oti kaj niv preovladuva soznanieto a ne voljata i zatoa umot ne go instrumentaliziraat za potrebi na voljata nego za objektivno spoznanie i zatoa znaat deka se e minlivo i bez vrska i se zamaraat so prasanja zosto voa noa namesto da se zamaraat u teretana so diganje tegoi.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Прво грешка на старт.
Интелигенција нема врска со ум и со степен на школување.
Ако некој сакал да ги поистовети се заебал гадно.
Oд тука натака е ирелевантно да се расправа на темава.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Прво грешка на старт.
Интелигенција нема врска со ум и со степен на школување.
Ако некој сакал да ги поистовети се заебал гадно.
Oд тука натака е ирелевантно да се расправа на темава.
Inteligencijata ima vrska so um no nema vrska so stepen na skoluvanje.
i nemoj tolku odma greska u start ne brzaj.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.514
Интелигентните се по несреќни поради сетилото за детекција на тролови што другите ретко го поседуваат :)

Абе не би рекол дека се несреќни, шознам, можеби само премногу се замараат со непотребни нешта, наместо енергијата да ја насочат кон себе...а можеби зависи од човек до човек и од интелигенција до интелигенција, сум чул дека се повеќе врсти хехе

F

Frankie Yale

Гостин
Па дај контра аргумент бе .....ај да се воздржам од глупости....
Ne mi e jasno, ti vikas inteligencijata nema nikakva vrska so umot i sega uste baras kontra-argument?! Znaci ti si seriozen so glupostive. Da ti kaze nekoj drvjata mozat da cekorat kako vo gospodar na prstenite, daj mi kontra-argument deka ne e taka i ti bi go ismeval.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Понесреќни се затоа што сфатиле дека луѓе не постојат. Понесреќни се затоа што сфатиле дека светот пошол јабана и дека никој не ги цени вистинските вредности кои треба да се ценат. Понесреќни се затоа што ако си ги искажат своите вистински мисли ќе бидат осудени од народот и ќе ги пикнат во лудница затоа што не се „нормални“ (читај како другите).

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
braos prosto ne mi se veruva kolku ., srekni lugje imalo tuka:D:coffee:

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Едноставна е работава. Немаш мозок, немаш грижи, немаш стресови и нервози = среќно човече.
Од досегашната пракса се покажала изрекава точна, меѓутоа дали е тоа емпириско или теоретско?

Дали тие стресови и нервози еден ден на тие со „мозокот„ ќе им се исплатат па они ќе имаат мирна глава, а тие „без мозок„ ќе се соочат со вистинските проблеми кои ги носи животот или пак нема везе муабетов што ви го почнав онака навечер :)

Kajgana Shop

На врв Bottom