Очајот на македонската љубовна сцена

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

tags: Стар Почетник, Ставрогин, Windfucker, Sussaro,.......

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Како бизнисмен, неможеш да ги обвинуваш твоите клиенти за неуспехот на твојот бизнис.
Кривицата е твоја, и ничија друга.
Или работи на пристапот, или работи на рекламирање, на подобрување на продуктот што го пласираш на пазарот, на цената, па чак што више и, ако толку не те бива, можеш да ја смениш и таргетираната група.
Pimpin' is all about being an entrepreneur.
(y)

Pimpin' ain't easy but it's necessary

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Како бизнисмен, неможеш да ги обвинуваш твоите клиенти за неуспехот на твојот бизнис.
Или работи на пристапот, или работи на рекламирање, на подобрување на продуктот што го пласираш на пазарот, на цената, па чак што више и, ако толку не те бива, можеш да ја смениш и таргетираната група.
Најпосле, еден што не кенка дека жените не чинат.

Тоа е тоа.

Пс. Кога ќе почне ловецот да се жали дека му е пленот премногу брз дошло време да одгледува кокошки, барем тие нема да му избегаат.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Кога ќе почне ловецот да се жали дека му е пленот премногу брз дошло време да одгледува кокошки, барем тие нема да му избегаат.
Ме изнасмеа, ама не вели два пати. Знаеш колку е тешко да се фати дури и кокошка кога се трча со две леви нозе? Да си пукне чоек од очај!!! :):):)

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Абе сеа ако не може некој да дојде до пичка не значи дека државата или женските се лоши. Туку нека си прифати дека не е надарен за тоа е нека научи од некој поискусен. Мислам, доста со тие критики кон женските вакви биле такви биле. :P

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ме изнасмеа, ама не вели два пати. Знаеш колку е тешко да се фати дури и кокошка кога се трча со две леви нозе? Да си пукне чоек од очај!!! :):):)
Тогаш нека се откаже од мевце и нека сади зеленчук во бавча, тие барем не бегаат :).

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Што се смешни некои членови... :) Као, ние шо збориме против, не сме способни девојка да фатиме. Хахахахаха... Туку...

GoD.HateUSaLL напиша:
Браос бе сине, увек си бил разумен, али пази сеа... Тоа што оној Зоки вонземјанинот пронашол начин како да допре до својата публика и прави пари, воедно се чувствува исполнет среќен и убав (замисли и последново дури) не значи дека он како бизнисмен е успешен, а уште помалку не значи дека публиката е критична и интелигентна.

И ја и ти сме сосема способни да носиме лакирани кондури и залижана коса комбинирана со розева кошула, али поентата е дека не бараме курва или спонзоруша, туку девојка, а тоа се дијаметрално различни категории, курва = девојка е исто што и лејди гага = Мила Кунис. Ммммм Мила Куниииис... :) Хаува...

Иначе, у бизнисот шо го спомна, ние не сме продавачите, туку купувачите. Ние, идеме на пазар пошто ни се јадат патлиџани. И бираме, ама све скапани и мали, сите расипани брате мили, а многу ни се јадат патлиџани, па му викаме на газдата, добро бе брат, шо е со патлиџанов, види го каков е на ништо не личи. А он ни вика, каде бе скапан, види шо е убав, свети, вчера ми е берен...
Ти го глеаш патлиџанов, абе уште шо не мувлосал, боље ќе јадеш трева него тоа, ама патлиџан сакаш бе и крај. И бираш, бираш... наоѓаш еден шо има 1/8 нешто здраво на него и викаш дома ќе си го исецкам, само ова делче, другото ќе го фрлам у ѓубре. Го зимаш и му викаш на продавачот, дај овој само, колку да пројде, ќе замижам, и шо се деси бе коши шо убав патлиџан имаше, шо ти се деси? А он ти вика, комши, до тебе е, патлиџанов си е супер, ти си изгубил шмек за бирање патлиџани, не гледаш убаво.

Абе ае? :) Шо сеа и слеп сум? :)

RayOfLight напиша:
Не прочитав се што сте изнапишале ама во очи ми паднаа шовинистичките генерализирања за женскиот род. Па не е ни чудо што после викате нема жени, не ги бива за ништо-па која будала би се согласила да биде со некој со такви ставови кој од старт ја гледа како суштество од понизок ред. Ако некој некогаш се изгорел од еден женски примерок не значи дека треба сите во ист кош да ги става. И мене ми се погоди последниот дечко да е лажго и да има карактеристики на машка спонзоруша и сега треба врз основа на тоа сите мажи да ги сметам за лажговци и спонзоруши?

Јес да жениве претежно сакаат мажествени мажи, ама мажественоста не нужно се искажува и покажува со доминација. Па и да станува збор за доминација, тоа не значи дека треба да се изгуби и културата, манирите и почитта спрема понежниот пол.

Мислам дека самата негативна генерализација и кај двата пола доведува до очај на македонската љубовна сцена. Машкото попило една корпа и одма се откажува од понатамошна потрага по девојка која му одговара или пак ако претходно се однесувал пристојно, по корпата ги третира жените ко крпа за под. А на женското му се погодило некој што и го скршил срцето, па по него сите останати се идиоти :rolleyes:. Се' додека се прават вакви групирања од типот сите се исти ќе владее и очај на тоа поле, освен за веќе самосвесни единки од двата пола.
Знаев дека некое вакво сонце ќе се појави. Абе како калапени сте девојкиве, сите истиот муабет.

Како бе тоа „ако си се изгорел еднаш, немој за сите исто да мислиш“. А ако се изгорам 96 пати? Колку пати уствари треба да се изгорам за да речам девојкиве се бегај подалеку. Колку скапани патлиџани треба да изедам, за да констатирам дека сите патлиџани шо ми се у фрижидер ми се скапани? Сите да ги изедам? Па ќе се отрујам до тогаш. И ќе заглавам у болница, и со инфузија у рука ќе викам, требаше да претпоставам дека сите патлиџани ми се скапани и да не ги јадам за да дојдам до убавиот.

Убавите работи се гледаат. Не се гледаат по тоа дали има убави очи девојката, туку по самиот однос за кој збориме тука. Не може да е убава девојка онаа којашто во дискотека на твојот флерт ти одговара со вртење на страна. Тоа е некултурна и невоспитана девојка, шо би се рекло расипан патлиџан. Ако не сум камен пијан или издрогиран, тоа значи дека ти си неквалитетна девојка.
Како што е и воведниот пост. Не постои веќе врска, зашто девојките ни станаа сите Северина Вучковиќ. Запознавање исклучиво на Фејсбук. Никако врска, а ако мора да биде у врска, онда мора да се трага по некој „бољи“. Искачање у град, само за промоција. Социјализација - не, тоа ти е испод стандарди, не се дружи џет сетот со смртници. Секој што пие пиво, значи дека е сељо и гаден. Секој дечко што ќе и пријде по дифолт е неинтелигентен и не вреди да се комуницира со него, без разлика кој е.

Од друга страна, богатите момци, синови нечии 95% од случаите, си седат на страна и не ги ни интересира девојка, зашто „курвите“ сами доаѓаат кај нив. Еби - фрли, нема шо да се замараат со квалитетна девојка и онака нема таква. Истовремено, оние девојките коишто се на сличен став како овој што го зборам, само од феминистчка гледна точка, викаат маживе само на ебење мислат, па ќе фатам дечко и нема секс додека не се докаже.

Од некоја си трета страна или од која страна веќе и да е, девојките се исклучително неквалитетни. Баш како скапан патлиџан. Прво и основно се многу прости, ама исклучително неинтелигентни, второ се со ужасен стил, сите у римјанки пошто тоа е ин, без свое јас, без индивидуалност, без лична црта, без поглед на свет, без размислувања свои, трето се грди. Најтрагично е што сето ова девојките мислат дека е обратно. Мислат дека се многу паметни и начитани а тоа го докажува Јади моли се уживај, мислат дека се многу креативни, а дека мажите не се разбираат од мода и мислат дека се убавици.

Штосот е што не мрднале од дупкава умствено. Дури и да ја прошетале Европа на апсолвентска, го поминале времето сликајќи се на ѕидот у Монте Карло со поглед на јахти за на ФБ, гледале по излози у Париз и се ѕвереле у Ајфелова Кула додека позади нив ги крадат оние африканцине шо продаваат слончиња, а не го гледаат духот на Европа, не гледаат како изгледа современа девојка.

Дури, да се појави некоја девојка која малку од малку ќе се одвои од сето ова, наеднаш станува „свесна“ за себе и за своето постоење, па заклучува гордо дека љубов не постои, дека мажите се само искомплексирани говеда кои служат за расплод и тоа ги држи се додека не налетаат на некој од оние тјунирани момци од Стајковци шо ги спомна Сусаро во воедниот пост којшто ќе ги стрпа у гепек и ќе им објаснува додека го држи багажникот подотворен колку многу ги сака, не може да живее без нив, ама ако кучко уште еднаш погледнеш друг педер ќе ти ја скршам главата :шамар: :шамар:. И тогаш целиот свет се менува и станува нешто од типот - леле колку се сељаци маживе, посбно мојов дечко, колку е груб, ама толку многу се грижи за мене, не можам без него, ако ме тепа, нешто не ми дава да го остаам. ДА КУЧКО, НЕИНТЕЛИГЕНЦИЈАТА И НЕЗНАЕЊЕТО ШТО СО СЕБЕ НЕ ТИ ДАВА.

Али, Господ здравје да му даде на тестостеронот којшто прави да не се замараме во реалноста со ова, па најголемиот дел од мажите во денешно време се водат по девизата „сакаш - пуши! Не сакаш - магла!“.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Прво, не ни треба да глумиш лудило...пристапот нема врска со глумење лудило. Лудило глумат луѓе што уште трагаат по сопственото јас или го немаат воопшто. Друго, спомнуваш проценти....од каде ја извлече таа статистика, за да можеш да тврдиш такво нешто треба да си поминал доста голем репрезентативен примерок, па и во тој случај има големи шанси да погрешиш во калкулација. Кои заеднички особини ги носат? Полот, предница, задница и меѓуножје:)? И сам кажа дека има повеќе групи, макар што и групите се според слично размислување ама не и исто. Па ако не ти одговара една група, слободно премини на друга:). Ако јас се водам според твоево мнение, тогаш у старт да се откажам дека ќе најдам нормален дечко, џабе ќе барам кога сите ќе бидат лажговци како и последнов што го имав, or not;)?
Eпа у тоа е штосот, и не ме сваќај погрешно .... која каква сака нека биде, не очекувам светов да
се прилагодува спрема мене.
Него друго ми падна во очи.
Немале луѓе сопствено јас?!
Тоа е најизлитената фраза што може некој да ја каже.
Како за чудо "тие" што не се способни да го имаат го фураат цело време.
Нема везе не сум искочил никогаш на крај со овој муабет, и не ни очекувам. :D

ION

Член од
27 јули 2011
Мислења
460
Поени од реакции
836
скоро излегов со еден сличен по размислување ко тебе :pipi:.... цела вечер генерализираше и истово го збореше.не ме ни погледна ни дал сум скапан патлиџан ни дал сум патлиџан...беше преокупиран со искажувањето на сопствените забетонирано цврсти ставови од генерализирање... :tapp:

...коментаров се однесува на постот од Стар Почетник.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Е ајде кажете што барате....живо ме интересира :LOL:
Коментаров е до сите...па и до мунгосот над мојов пост.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Што се смешни некои членови... :) Као, ние шо збориме против, не сме способни девојка да фатиме. Хахахахаха... Туку...

Браос бе сине, увек си бил разумен, али пази сеа... Тоа што оној Зоки вонземјанинот пронашол начин како да допре до својата публика и прави пари, воедно се чувствува исполнет среќен и убав (замисли и последново дури) не значи дека он како бизнисмен е успешен, а уште помалку не значи дека публиката е критична и интелигентна.

И ја и ти сме сосема способни да носиме лакирани кондури и залижана коса комбинирана со розева кошула, али поентата е дека не бараме курва или спонзоруша, туку девојка, а тоа се дијаметрално различни категории, курва = девојка е исто што и лејди гага = Мила Кунис. Ммммм Мила Куниииис... :) Хаува...

Иначе, у бизнисот шо го спомна, ние не сме продавачите, туку купувачите. Ние, идеме на пазар пошто ни се јадат патлиџани. И бираме, ама све скапани и мали, сите расипани брате мили, а многу ни се јадат патлиџани, па му викаме на газдата, добро бе брат, шо е со патлиџанов, види го каков е на ништо не личи. А он ни вика, каде бе скапан, види шо е убав, свети, вчера ми е берен...
Ти го глеаш патлиџанов, абе уште шо не мувлосал, боље ќе јадеш трева него тоа, ама патлиџан сакаш бе и крај. И бираш, бираш... наоѓаш еден шо има 1/8 нешто здраво на него и викаш дома ќе си го исецкам, само ова делче, другото ќе го фрлам у ѓубре. Го зимаш и му викаш на продавачот, дај овој само, колку да пројде, ќе замижам, и шо се деси бе коши шо убав патлиџан имаше, шо ти се деси? А он ти вика, комши, до тебе е, патлиџанов си е супер, ти си изгубил шмек за бирање патлиџани, не гледаш убаво.

Знаев дека некое вакво сонце ќе се појави. Абе како калапени сте девојкиве, сите истиот муабет.

Како бе тоа „ако си се изгорел еднаш, немој за сите исто да мислиш“. А ако се изгорам 96 пати? Колку пати уствари треба да се изгорам за да речам девојкиве се бегај подалеку. Колку скапани патлиџани треба да изедам, за да констатирам дека сите патлиџани шо ми се у фрижидер ми се скапани? Сите да ги изедам? Па ќе се отрујам до тогаш. И ќе заглавам у болница, и со инфузија у рука ќе викам, требаше да претпоставам дека сите патлиџани ми се скапани и да не ги јадам за да дојдам до убавиот.

Убавите работи се гледаат. Не се гледаат по тоа дали има убави очи девојката, туку по самиот однос за кој збориме тука. Не може да е убава девојка онаа којашто во дискотека на твојот флерт ти одговара со вртење на страна. Тоа е некултурна и невоспитана девојка, шо би се рекло расипан патлиџан. Ако не сум камен пијан или издрогиран, тоа значи дека ти си неквалитетна девојка.
Како што е и воведниот пост. Не постои веќе врска, зашто девојките ни станаа сите Северина Вучковиќ. Запознавање исклучиво на Фејсбук. Никако врска, а ако мора да биде у врска, онда мора да се трага по некој „бољи“. Искачање у град, само за промоција. Социјализација - не, тоа ти е испод стандарди, не се дружи џет сетот со смртници. Секој што пие пиво, значи дека е сељо и гаден. Секој дечко што ќе и пријде по дифолт е неинтелигентен и не вреди да се комуницира со него, без разлика кој е.

Од друга страна, богатите момци, синови нечии 95% од случаите, си седат на страна и не ги ни интересира девојка, зашто „курвите“ сами доаѓаат кај нив. Еби - фрли, нема шо да се замараат со квалитетна девојка и онака нема таква. Истовремено, оние девојките коишто се на сличен став како овој што го зборам, само од феминистчка гледна точка, викаат маживе само на ебење мислат, па ќе фатам дечко и нема секс додека не се докаже.

Од некоја си трета страна или од која страна веќе и да е, девојките се исклучително неквалитетни. Баш како скапан патлиџан. Прво и основно се многу прости, ама исклучително неинтелигентни, второ се со ужасен стил, сите у римјанки пошто тоа е ин, без свое јас, без индивидуалност, без лична црта, без поглед на свет, без размислувања свои, трето се грди. Најтрагично е што сето ова девојките мислат дека е обратно. Мислат дека се многу паметни и начитани а тоа го докажува Јади моли се уживај, мислат дека се многу креативни, а дека мажите не се разбираат од мода и мислат дека се убавици.

Штосот е што не мрднале од дупкава умствено. Дури и да ја прошетале Европа на апсолвентска, го поминале времето сликајќи се на ѕидот у Монте Карло со поглед на јахти за на ФБ, гледале по излози у Париз и се ѕвереле у Ајфелова Кула додека позади нив ги крадат оние африканцине шо продаваат слончиња, а не го гледаат духот на Европа, не гледаат како изгледа современа девојка.

Дури, да се појави некоја девојка која малку од малку ќе се одвои од сето ова, наеднаш станува „свесна“ за себе и за своето постоење, па заклучува гордо дека љубов не постои, дека мажите се само искомплексирани говеда кои служат за расплод и тоа ги држи се додека не налетаат на некој од оние тјунирани момци од Стајковци шо ги спомна Сусаро во воедниот пост којшто ќе ги стрпа у гепек и ќе им објаснува додека го држи багажникот подотворен колку многу ги сака, не може да живее без нив, ама ако кучко уште еднаш погледнеш друг педер ќе ти ја скршам главата :шамар: :шамар:. И тогаш целиот свет се менува и станува нешто од типот - леле колку се сељаци маживе, посбно мојов дечко, колку е груб, ама толку многу се грижи за мене, не можам без него, ако ме тепа, нешто не ми дава да го остаам. ДА КУЧКО, НЕИНТЕЛИГЕНЦИЈАТА И НЕЗНАЕЊЕТО ШТО СО СЕБЕ НЕ ТИ ДАВА.

Али, Господ здравје да му даде на тестостеронот којшто прави да не се замараме во реалноста со ова, па најголемиот дел од мажите во денешно време се водат по девизата „сакаш - пуши! Не сакаш - магла!“.
Дека мажите се поквалитетни од жените, да, признаваме, жените едноставно голем дел од времето се замараат со шопинг, џет-сет новости и трачеви за другарките и типците. Ретко можеш да наидеш на подлабок муабет што не се осврнува на нејзиниот секојдневен живот, дали косата и се витка, или дека барала добра сукња.

Највисоко ниво на кое може да достигне муабетот на некои е длабочината на спотовите на Гага. И тоа го знам добро и не би го спомнувала јавно ако не набиев доволно фрустрација слушајќи ги секој ден на женскиот факултет на кој сум. Не е некој факултет за општествени науки, така да се нема ни општа култура.

Во денешно време, за некоја да ти даде шанса, битно и е да си фраер. За жал, функционира синдромот на стадо и за вакви случаеви! Не мора да станува збор само за врски. И да сакаш да се задружиш со некоја, прво што она заприметува е со кој се дружиш, дали важиш за посакувана личност у друштво, дали добро се облакаш и што ќе мислат другите за неа ако се задружи со тебе. Не мора да станува збор за лоша личност, напротив, може да е фина. Но цело ова нејзино восприемање е пренослива деградација која ја здобиваат скоро сите со помалце самодоверба и со поголема потреба да бидат прифатени во општеството. Тоа не е нејзина нормална особина, ја прифатила од општеството. Се работи за една бариера што мора да се помине, а тек потоа да стапат на сцена твојата добрина и култура. За жал.

Тоа значи, ти коа се упознаваш, гледај да бидеш и со по некоја другарка у близина и да употребиш што помалце зборови во упознавањето. Не личи очаен и не ја ставај на пиедестал. Очаен ќе личиш ако сте све насмеани и унесени во упознавањето мажи у бели кошули. Очаен ќе личиш ако употребиш реферат ко СтевоМс или ако употребиш некоја од оние глупине фрази со ѕвезди или не знам што.

Ова е сепак смешно, да кажувам совети на плеер. Али зиам у предвид дека ова ќе го прочитаат и многу други типови нанервирани од дигнатоста на жените, многу типови што мислат дека ќе им помогне бела кошула или некој говор.

На жените им се може се додека живееме во општество кога мажите се пуштаат а жените чекаат и се додека жените не сфаќаат дека со оваа нареденост на ситуацијата, они губат. Прво се деградираат со малите парчиња облека за да бидат забележани, а потоа цела вечер чекаат и се сликаат. До кога ќе изиграваат објекти наместо субјекити? Зборам за дискотеки.

Знам дека е тапа што мораш да земеш некои работи у предвид и што не е све едноставно како што може да биде. Тоа е тоа, таква е ситуацијата со повеќето жени.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Пеер, тостов ќе ми се олади -.-
Него, уууууууууууууууу колку си се заебааааааааал ((:)
Пеер, на планетава, тако звана Земја, каде што живеам ја, доминантна раса е homo sapiens.
Е сеа, можеби на планетата каде што живееш ти женскиот човек навистина е продавачот, ама, слушај ме што ти зборам, тука на Земјата, не е така :)
Креаторот, (Земјаните имаат навика да го нарекуваат Господ) го надарил мажот со супериорна физичка и умствена сила и низ текот на историјата на оваа планета, најголемите достигнувања од сите области на нашето битисување се направени од мажи.
Од друга страна пак, кога креаторот ја створил жената, ја наградил со нај моќното оружје на универзумот.
Пичката.
Пичката брат, у суштина е она што ја врти Земјата околу Сонцето.
Пичката брат е ганот кој постојано е вперен во твојата глава и те форсира да ја користиш својата супериорна физичка и умствена сила не како би си удоволил себе си, него како би и удоволил на жената.
Мислам дека ти е повеќе од јасно дека да можеше да дупиш во хартиена кутија, немаше да правиш куќа.
Pusssy is what makes the world go round.
До тука, мислам дека сум јасен.

Е сеа, како би немало забуни, да го расчистиме муабетот со доматите.
Мажот е тој што во суштина го прави кешот. И да, мажот е тој кој со својот макотрпно заработен кеш оди на пазар да си купи патлиџани (затоа што, во суштина патлиџани е се што му треба во животот), и да, мажот бира од која тезга ќе купи, али, брату, жената е таа што бира дали ќе му даде. Жената е таа што ја диктира цената. Сакаш да платиш? Бујрум, на ти. Неќеш да платиш? Оди најди си поефтини.
Е сеа, твојот муабет, како што ја го разбрав, е дека сите жени на пазаров шиткаат расипани патлиџани по висока цена.
Пеер, си бил на пазар? Јасно ти е дека секој сељак од Здуње симнат од планина сака да те заебе за парите што му ги даваш? Јасно ти е дека секогаш само површинскиот слој од патлиџани е мед а све друго унутра е труло, па коа ќе даеш кеш и ќе замижиш он не ти тура од медот туку од тињата одоздола? :)
Мислам, капитализам пеер, survivor mode ON.
Мораш да ги разбереш.
Али не и да ги толерираш.
Значи, како мажот бизнисмен кој своите стоки и услуги (во горе наведениот случај искажани како пари за да се задржи едноставноста) ги нуди на пазарот, така и жената игра улога на побарувач кој на пазарот ја диктира цената (во горниот случај вредноста на твоите пари со кои купуваш нејзини патлиџани, односно, нејзината вагина, зашо, on the bottom line, that's the currency she pays with, that's all she has to offer.)
Значи, брату, на едната терезија од вагата имаш стоки и услуги кои бизнисменот ги пласира на пазарот, на другата имаш пичка со која жената пазари.
Па, во суштина, само две работи може да не ти чинат. Тоа е или пичката, или стоките и услугите што ги пласираш.
Ако е првото, имаш еден модератор на Општи со кој можеш да се консултираш, но, ако е второто, ондак, иаме муабет за праење.. :)

Е сега, што се тиче конкретно очајот на Македонскиот вагинален пазар, јас би се сложил со тебе дека ние мажите сме во незавидна состојба зашто наместо ние како бизнисмени да воспоставиме олигопол, тоа го направија жените па сега сме принудени да купуваме пичка со напумпана цена.
Али, состојбата е таква каква што е, и правиот бизнисмен со својот претприемачки дух мора да биде флексибилен и убер креативен како добро би се пласирал на пазарот.
Тукатер спомна инфлација. Инфлација брат настанува кога на пазарот има повеќе пари од што има продукти (накратко). Во нашиот случај, тоа го нема. Половата состојба во Македонија е 50:50.

Што значи, самата проста математика која се појавува во оваа статистика укажува дека чим ти, тукатер и ДМТ се жалите дека пиче нема, аналогно на тоа, јас имам 4 :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Најпосле, еден што не кенка дека жените не чинат.

Тоа е тоа.

Пс. Кога ќе почне ловецот да се жали дека му е пленот премногу брз дошло време да одгледува кокошки, барем тие нема да му избегаат.
Dude, he is seventeen or eighteen, well most likely that makes him not enough qualified to discuss into this subject matter. He is probably banging almost everything is moving around.

you are missing the point as same as ladies :).

This is the desperate topic for males who are trying to find long lead relationship and they are not Key Key (Koki Kometal) and Stonenjar. They(We) are not complain of quantity literally, just saying quality of available ladies is mitigating these days for some reason (capitalism, jerks, play station III, etc, etc.)

F

Frankie Yale

Гостин
Dude, he is seventeen or eighteen, well most likely that makes him not enough qualified to discuss into this subject matter. He is probably banging almost everything is moving around.

you are missing the point as same as ladies :).

This is the desperate topic for males who are trying to find long lead relationship and they are not Key Key (Koki Kometal) and Stonenjar. They(We) are not complain of quantity literally, just saying quality of available ladies is mitigating these days for some reason (capitalism, jerks, play station III, etc, etc.)
Дрво си англиски еј :P

Kajgana Shop

На врв Bottom