Фан Клуб: Јувентус

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Пасквато беше феноменален, ни на крај памет да не му е на Марота да го даде на позајмица, страшен талент е момчево. Иако природна позиција му е напаѓач и како лево крило изигра одлично, со еден збор беше man of the match, даде гол, еден одличен пробив, створена 100% шанса за Имобиле, извонреден беше. Лихштајнер пишав и во претходниот пост е машина, дали знае тој човек да застане, колку само истрча на обичен пријателски натпревар а камоли кога ќе полне Серија А, истрча колку што истрчаа Алекс и Тони заедно, па и повеќе :), но пак си стојам на мојт став, ако сакаме нешто повеќе во Серија А мора класа напаѓач под итно, ако веќе Агуеро отпаѓа од комбинација нека проба Марота со Роси. Колку само добро би било Лихт-Красич на десно, а Циглер-Варгас или Бастос лево, и купување на еден од Роси или Агуеро.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.450
Поени од реакции
87.184
WOW само 1-0 сме победиле (n)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Ќе ми каже ли некој дали овој Марота е нормален? Од Агуеро падна на Роси па се спушти скалило подоле на Вучинич и сега читам дека ќе се обидел да го ангажира Бербатов. Како тргнало на крајот ќе се задоволиме со Гову или Саха. Па п***а ти материна не ти е ова Самдорија па со такви трансфери да не залажуваш бе морону еден. Игли Таре уште да играше можеби него ќе ни го купеше. После Јуве ќе се враќал на старите патеки, абе ајде не ме заебавај!!!! Ќе се враќа со Бугар на залез на кариера, жими мајка...!!!

Член од
29 август 2009
Мислења
291
Поени од реакции
405
Пасквато беше феноменален, ни на крај памет да не му е на Марота да го даде на позајмица, страшен талент е момчево. Иако природна позиција му е напаѓач и како лево крило изигра одлично, со еден збор беше man of the match, даде гол, еден одличен пробив, створена 100% шанса за Имобиле, извонреден беше. Лихштајнер пишав и во претходниот пост е машина, дали знае тој човек да застане, колку само истрча на обичен пријателски натпревар а камоли кога ќе полне Серија А, истрча колку што истрчаа Алекс и Тони заедно, па и повеќе :), но пак си стојам на мојт став, ако сакаме нешто повеќе во Серија А мора класа напаѓач под итно, ако веќе Агуеро отпаѓа од комбинација нека проба Марота со Роси. Колку само добро би било Лихт-Красич на десно, а Циглер-Варгас или Бастос лево, и купување на еден од Роси или Агуеро.
Некако и за Роси слабо оди работава.Според најавите требаше досега да биде играч на Јувентус.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Ќе ми каже ли некој дали овој Марота е нормален? Од Агуеро падна на Роси па се спушти скалило подоле на Вучинич и сега читам дека ќе се обидел да го ангажира Бербатов. Како тргнало на крајот ќе се задоволиме со Гову или Саха. Па п***а ти материна не ти е ова Самдорија па со такви трансфери да не залажуваш бе морону еден. Игли Таре уште да играше можеби него ќе ни го купеше. После Јуве ќе се враќал на старите патеки, абе ајде не ме заебавај!!!! Ќе се враќа со Бугар на залез на кариера, жими мајка...!!!
Нити Вучинич нити Бербатов се играчи за Јуве, нам ни треба играч што сам ќе реши меч некој како Алекс само 10 години помлад, Агуеро беше идеален но еве фрлија повеќе пари овие и го зедоа. И Роси е добар играч барем него да го земевме ама еве читам прескап бил, не е вината само во Марота вината е и во газдите наши кој поклонуваат 450 милиони за крикет а на клубот даваат пари на заем, така клуб не се прави, гледам има многу оптимисти за нареднава сезона само врз која основа се оптимисти незнам. Единствено добро нешто е купувањето на Лихт и на Видал, па ајде донекаде и на Пирло. Матри и Ква се солидни играчи но неможат сами да направат разлика на терен.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Сисоко пред трансфер во ПСЖ. линк

Агентот на Бербатов ги отфрли шпекулациите за можен трансфер на Бугаринот во Јувентус.линк

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Кажи ми тој клуб Сити (како што го викаш) кој датира од 1880 каква историја има позади него,колку титули има освоено,кои познати играчи играле за него,колку навивачи има низ светот? Тоа што го зеле некои си шеици и што имаат пари да го купат секој играч не го прави Шити голем клуб.

Тој клуб никогаш нема да биде ПОИМ во светскиот фудбал,како останатите тимови,знаеш за кои зборам,да не ги набројувам сега.Башка сведоци сме дека ни парите не можат баш да купат успеси.Во последниве 3 години Сити спичка повеќе пари него било кој клуб во светот,а не видовме некој позначаен успех.

На Јувентус не му требаат платеници.Тоа што Агуеро отиде по парите во Сити,тоа е негов проблем,истото го направија пред него и Тевез,Силва,Џеко и мн други ѕвезди,па видовме како поминаа.
Јувентус му понуди солидна плата од 7.5 милиони,колку што зима и во Атлетико,испрати и реална понуда до Атлетико Мадрид од 35 милиони.Сити нормално испратија подобра понуда,јасно е дека ниту еден клуб моментално не е финансиски спремен да влезе со Арапиве на аукција

Ако сакаше да дојде Агуеро во Јувентус ќе се договореше со Атлетико.Земи го примерот со Красич од минатата година,Сити и Фенербахче испратија далеку подобри понуди до ЦСКА од таа на Јувентус.Сити му понуди и дупло поголема плата на Красич,од таа на Јувентус,али Красич на крај го одбра поголемиот клуб,клуб за кој навивал од мал,клуб со традиција,историја,навивачи,клуб со амбиција да се врати на шампионските патеки.
немора ни да биде ПОИМ, и милан можда не бил некој поим во светскиот фудбал пред берлсукони (10 титули во серија а и 2 во лига на шампиони) исто како што и манчестер јунанјтед и не бил некој поим пред фергусон. па зошто и манчестер сити да неможе да биде поим за фудбалот за 10тина години?

на јувентус не му требаат платеници, али му требаат титули, и тоа како!
како поминаа, како тевез, најдобар напаѓач во премиер лигата? како силва најдобар разигрувач? :LOL:

којзнае колку испратиле, немам видено нигде официјално. можда и атлетико не сакале да го продадат за 35 милиона, сакале за 50 пр. , можда агуеро сака да игра и во поамбициозен клуб, да игра во англија..

јас па се мислев тоа бил милан :icon_mrgr:
човекот го потеше, го потеше за милан едно 3-4 месеца, виде не го сакаат, па после почна да се лиже на јувентус. а и не знам колку би бил првотимец во сити, па и во милан. супер е за у овој јуве ;)

haha za nekoi od Milanezive sega e golem klub City od koa site transfer zelbi tamu im otidoa a preklani koga bea na rabot da im go zemat Kaka, "Shitty" slab epitet bese.
можда и не е голем, али за неколку години сигурен сум дека ќе стане.
и не сум јас крив ти што си недозреана и што како мало дете, ги нарекуваш тимовите "шити, лузерпул, билан, јубе, шинтер/принтер, челски, скамчестер и тн"

камоли да го земеа сити кака, 100 милиони за потрошен играч, wow!
сигурно и ќе земеше нешто тогаш берлускони, а не хунтелар и такви пропали играчи

Добро е бачко не се пали толку. Кажи ми дали си озбилен за споредбата со Пандев, Беласица и Интер и Јувентус наспрема Сити? Сити е можеби постар во години од Јувентус ама наспрема Јуве по успеси е мало бебе и затоа кажав дека е вчерашен клуб. Како што кажа некој поназад, ако пред две години некој му кажал на Агуеро дека ќе игра во Сити ќе се изгазел од смеење и ќе прашал кој се тие, не ги знам, у која лига играат.
добро де, спореди ги спарта прага и марсеј, шо има врска... одма се фаќаш за ситница, немој твојот голем јувентус да го навредиме..
некој да му кажел и на торес кога бил во атлетико мадрид како најголем светски талент, мали, ти кога ќе станеш јак играч, ќе играш во челзи, ќе направиш трансфер од 50-60 милиони фунти, овај ќе му речел...ај не го тупи!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Курназ, не ме заебаај сеа да ме тераш да ти копам постови од преклани. Не реков дека си ти, ниту па јас. Генерализирав, чил.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Добар тест против спремен тим,Пасквато мен оф д меч

следна утакмица 28/7 всс Гвадалахара

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
немора ни да биде ПОИМ, и милан можда не бил некој поим во светскиот фудбал пред берлсукони (10 титули во серија а и 2 во лига на шампиони) исто како што и манчестер јунанјтед и не бил некој поим пред фергусон. па зошто и манчестер сити да неможе да биде поим за фудбалот за 10тина години?

на јувентус не му требаат платеници, али му требаат титули, и тоа како!
како поминаа, како тевез, најдобар напаѓач во премиер лигата? како силва најдобар разигрувач? :LOL:

којзнае колку испратиле, немам видено нигде официјално. можда и атлетико не сакале да го продадат за 35 милиона, сакале за 50 пр. , можда агуеро сака да игра и во поамбициозен клуб, да игра во англија..

јас па се мислев тоа бил милан :icon_mrgr:
човекот го потеше, го потеше за милан едно 3-4 месеца, виде не го сакаат, па после почна да се лиже на јувентус. а и не знам колку би бил првотимец во сити, па и во милан. супер е за у овој јуве ;)
Милан и пред Берлускони бил име во фудбалот,како што кажа 10 титули во серија А и 2 во ЛШ.Манчестер Јунајтед пред Фергусон имаат некои 7 титули во Англиско,1 во ЛШ,4 во ФА куп итн.Сити имаат 2 титули во Англиско во цела нивна историја.Прашање е дали ќе освојат нешто позначајно за 10 тина години, ќе видиме.Па ќе напоменам,во последниве 3 години потрошија огромна сума на пари,а освен ФА купот од оваа година,ништо позначајно не освоиа

Точно Тевез беше најдобар стрелец во Премиер лига заедно со Бербатов.Силва бил најдобар разигрувач може во Сити,во Премиер лига НЕ,Џеко 2 години беше најдобар стрелец во Бундес,оваа година во Сити даде само 2 гола во Премиер.

Агуеро сака да игра таму каде што ќе му дадат поише пари.Ни Јувентус ни било кој клуб во светов не финансиски доволно моќен да се надава со Сити за некој играч.Така да ако на некој играч му се најважни парите и Сити,меѓу другите клубови е заинтересиран за него,јасно е кај ќе отиде.Тие приказни дека сакал да игра во Сити(амбициозниот клуб од Англија),без на разлика на парите,на друг кажувај му ги.

Затоа и маливе клубови кога ќе извадат некој талент на кој реалната цена му е помеѓу 15-20 милиони,одма бараат по 40-50 милиони,зошто знаат дека тука се Арапиве на кој не им е проблем да ги дадат тие пари.

Да му беше на Красич за парите ќе идеше во Сити,без да му биде гајле дали ќе биде првотимец или не.

Доста ја тупевме за Сити и Агуеро,завршена работа е тоа

Член од
27 јуни 2010
Мислења
63
Поени од реакции
24
Луѓе како сакате речете ама има напредок во играта, одбраната ни е добра , десно сме камен, средината уште не сме ја пробале со Видал,,, уште меркатово трае па може и ќе се засилиме уште повеќе, Најважно е сеа лево крило,за кое би се потрошиле повеќе пари, според мене напаѓач не ни треба.

Инаку се ископлицира трансферот со Роси, се вмешале и Арапиве од Малага.

Сисоко неофицијално во ПСЖ за 8 милиони

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Она ноќеска беше типична Серија А утакмица, каква што највеќе гледаме преку годината. Задоволен сум од резултатот и донекаде од играта, но да не се лажеме има уште многу работа за да станеме тим конкурентен на миланските особено Милан.

Она што најпријатно ме изненади беше Пасквато. Тој е напаѓач, но совршено се снајде во улогата на крило. Малиот има брзина, дриблинг, центаршу, шут така што Јувентус треба сериозно да ја испланира неговата иднина бидејќи поседуваме навистина талентиран фудбалер.

Лихштајнер, дечкото е бетон, колку само кондиција има. Се гледа веднаш дека тој и Келини ќе бидат команданти на одбраната, имаат одлична соработка со Џиџи. Де Чеље е добар само за резерва. Не знам зошто Бонучи е подлежен на толку многу критика, за мене тој е еден од најперспективните одбранбени играчи, со вистински тренер може да биде новиот Неста, има фантастичен преглед на играта.

Пирло е ОК, цар е на средина, на моменти делува како мрза, но Јуве е сигурен кога е топката во негови нозе. Маркизио има подефанзивни задачи, ама од авион се гледа дека везњак му е природната позиција. Вчера највеќе ме разочараа напаѓачите, не покажаа никаква желба за гол и надигрување.

Со оглед на тоа што Спортинг и Клуб Америка се во натпреварувачка форма, не се покажавме лошо ноќеска. Единствена доверба мене ми влева Конте, мислам дека ќе успее да извади максимум од секој играч. МОРА да се донесе квалитетно лево крило па тек после напаѓач. Мене лично желба ми е Варгас, кои перверзии ќе бидат тогаш крилата. Десно Лихштајнер и Красич, лево Циглер и Варгас :eek: Кога веќе сме кај Варгас еве една интересна статија поврзана за него http://football-italia.net/blogs/al201.html

Јас ја имам таа филозофија дека куќата се гради од темелите, а фудбалот од одбраната. Така што најпрво да ги средиме одбраната и средината, а нападот на крај. Исто така се надевам дека Конте ќе им дава поголема минутажа на младиците. Поседуваме квалитет, само им треба можност да се покажат. Пресреќен би бил доколку секоја година промовираме од младинците по еден првотимец.

Kajgana Shop

На врв Bottom